In een sluis vallen/bang zijn voor een sluis er niet overheen kunnen

Miriam
10 jaar geleden

Regelmatig heb ik een terugkerende droom. Ik droom dat ik over een sluis moet, maar dat ik niet durf. Dan val ik in het kolkende water en hang ik onder de sluis. Uiteindelijk kom ik wel weer boven en sta ik aan de andere kant van de sluis. Het gaat om een hele grote sluis, waar ook auto's overheen kunnen rijden. Kan iemand mij misschien vertellen wat het betekent. Het intrigeert me bijzonder, zeker omdat ik in het dagelijkse leven niet bang ben voor een sluis. Alvast bedankt.

Jaqueline
Vorig jaar

Ik heb dezelfde droom, alleen eindigt deze waarschijnlijk fataal en schrik ik wakker. Ben benieuwd wat het betekent

Vorig jaar

Een sluis is gemaakt om er voor te zorgen dat je het water tegenhoudt en dat je de waterstanden kan regelen. Het is dus ook een soort bescherming tegen het wilde zeewater als het stormt. De sluis houdt aan verschillende kanten het water tegen, of laat water doorstromen naar de andere kant, zodat de boot op dezelfde hoogte komt te liggen. Het staat voor het element water. Water staat symbool voor emotie. Het kolkende water maakt je bang. Dat betekent dat je bepaalde dingen niet voor ogen wilt zien of de emotie die erbij komt niet willen accepteren. Je mag boos, verdrietig of woedend zijn. Het stuurt je waterpeil van binnenuit. Misschien wil je deze uitspattingen niet, maar is wel noodzakelijk om bepaalde gevoelens los te laten. Wanneer je dat niet doet zal het emmertje snel overlopen. Negatieve emoties zijn ook nodig ter bescherming van jezelf. Wanneer je boos bent of verdrietig, zien mensen dat het menens is. De auto’s symboliseert in deze droom, de maatschappij.

Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 ******** **  ** **  ** ******** **   ** 
 **  **  ** **  ** **  **  ** **   ** 
   **   ****   ****    **  **   ** 
  **    **    **    **   **   ** 
  **     **    **    **   **   ** 
  **     **    **    **   **   ** 
  **     **    **    **    ******* 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht