Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Langzaam rennen

15 jaar geleden

Hallo,

Als ik droom dat ik ergens voor weg ren, ren ik langzaam. Ik weet maar niet wat dat betekent.
Weet iemand het?



1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door michazyee.

15 jaar geleden
Beheerder

Dromen dat je van iets of iemand wegrent, geeft aan dat je een bepaalde kwestie probeert te vermijden. Je neemt geen verantwoordelijkheid voor je acties. Als je wegrent van een aanvaller in het bijzonder duidt dit op het feit dat je je eigen angsten niet onder ogen durft te zien.

Een droom waarin je probeert te rennen, maar niet van je plaats komt geeft aan dat je eigelijk weinig vertrouwen in jezelf hebt. Het kan ook een fysieke oorzaak hebben, namelijk het moment van REM slaap, waarin je tijdelijk even verlamd bent.

Dit is een tekst uit het droomwoorden boek, verder weet ik er zelf ook niet over te vertellen, want over rennen en dit zoort zaken qua betekenis, weet ik zelf ook niet zo veel,

uiteraard zullen er mensen zijn die er wel wat meer over te vertellen hebben,

mvg, Feneaux

F
15 jaar geleden

hee, ja dit heb ik ook vaak, als ik droom dat mensen mij achtervolgen of iets anders engs, dan probeer ik vaak weg te rennen, wat me alle energie kost maar ik ga uiteindelijk zo langzaam als een schildpad
ik heb deze dromen niet meer
maar hierboven staat dus blijkbaar de verklaring
mvg

14 jaar geleden

Ik heb deze droom vroeger veel gehad als kind, ik heb hem destijds verklaart als of ik machteloos was in bepaalde situaties.Achteraf gezien deed ik in mijn leven ook niet iets om de situatie te verbeteren.Ik kon bv iemand in mijn droom heel hard slaan, maar de klap kwam als een aai aan.Of rennen en niet vooruit komen.
Misschien heb je er wat aan.
mvg Sylvia

Robin
14 jaar geleden

Ik heb deze droom ook een aantal keer meegemaakt, precies zoals omschreven wordt dat je met alle kracht die je in je hebt probeert vooruit te komen maar je gaat echt heel sloom, je gaat zo sloom dat je 2x zo langzaam gaat als normaal lopen iets in die richting. Verder voelt het ook alsof je benen sneller op en neer gaan dan dat je grip hebt op waar je op staat te rennen. Ik denk dat het mede temaken heeft met dat je onder de deken met je benen een rem beweging maakt en daardoor je benen ook niet goed kan bewegen.

Donna van der Zee
7 jaar geleden

Ik ren juist naar de aanvaller toe alleen kom heel langzaam zwaar vooruit

7 jaar geleden
Beheerder

Het zwaar vooruit komen heeft meer te maken met het groeien in je leven.
Of je nu wilt of niet het leven laat zich niet opjagen door het ego en juist die rem is vaak noodzakelijk.
Dus het is vaak een compensatie voor een jachtig leven of de drift.
Zo kan het voorkomen dat je heel snel meent te lopen of rijden en er zomaar een ouder iemand naast je loopt of rijdt op het gemakje. Je vraagt je dan niet eens af hoe ongerijmd dat is.
Pas als je wakker bent denk je, wat vreemd?

Het doet denken aan de wedstrijd tussen de schildpad en de haas.
We nemen snel aan dat de haas dit zal winnen.
Maar de oude, bedachtzame schildpad heeft een veel langer leven en zal dus uiteindelijk verder komen dan de vluchtige nerveuze haas.

Marco Hanekamp
7 jaar geleden

Beste Mychazyee,

Als ik jouw verhaal zo lees, dan zou het kunnen zijn dat je met een rasechte Tuh te maken hebt. Dat had ik vroeger, toen ik een jaar of 4 was. Een Tuh is een galo (man) zonder keumes (hoofd). Hij kan ervoor zorgen dat je heel zwaar gaat lopen. Ook heeft hij een hele zware stem. Het gekke is, dat hijzelf heel hard kan rennen, maar hij haalt je niet in. Wetenschappers zijn nog steeds aan het onderzoeken, hoe dat kan.

Je zou bij jou in de buurt kunnen navragen, of er iemand is die een apparaatje thuis heeft, waarmee je een Tuh kunt uitschakelen. Ik weet niet of deze apparaatjes nog gemaakt worden, maar ik heb ze in de jaren 90 nog zien liggen bij Paultje (electronicawinkel in Oldenzaal).Ik had vroeger het geluk, dat de opa van Frenkel (die woonde toen bij ons in de straat) nog zo'n apparaatje had. Hij schakelde de Tuh daar altijd mee uit.

Heb je ook last van koeja's, via's en lange strepen, in je slaapkamer?

Succes!

7 jaar geleden
Beheerder

Ben jij aan de wiet, of ontbreekt hier de ondertiteling?
Of het hoofd?
Het is nog geen 1 april.

[www.mijnwoordenboek.nl]



3 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Sheherazade.





Deze discussie is gesloten.