Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

(Verdwaasde) bij

Nikky
2 jaar geleden

Hallo,

Ik ben al een paar weken regelmatig aan her dromen over bijen. Deze dromen voelen heel echt aan. Ik zie de bijen nl iedere keer in/bij mijn huis.

Zo heb ik een grote, dikke bij (ik denk dat het een houtbij was) voor het raam zien zweven. Kwam amper van zijn plek. Heel maf.

En heb ik gedroomd over een gewone bij die heel verdwaasd in mijn bed lag. Half koppeltje duikelend, bijna soort van slaapdronken.

Volgens mij was ik niet bang. Maar ik weet ook niet precies of ik wel daar aanwezig was in mijn droom.

Weten jullie wat dit kan zijn? Het zijn bijen, maar ze zijn dus niet echt ijverig

2 jaar geleden

In de symboliek is het huis als een jas om je heen. Het is je lichaam en ziel. De kamers zijn je eigenschappen en vaardigheden. Iedere kamer heeft zijn functie. De slaapkamer is een intieme plek. Hier rust je uit, bewaar je je geheimen en ontdek je je sensualiteit. Een dar is een mannelijke bij. Hij heeft grotere ogen en geen nagel. De enige taak van de dar is om te paren met de koningin. Na de daad wordt hij versuft en valt hij dood neer. Paren staat voor vruchtbaarheid en de tegenhanger is de dood. Het is de cyclus van het leven. De droom kan te maken hebben met creatieve gedachten, vernieuwing en ontwikkeling.