Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

onrust door dromen over achtervolging

Felicia
2 jaar geleden

Ik heb nu een paar nachten achterelkaar gehad dat ik vreemde dromen had.

Gister was het bijv. dat ik bij mijn moeder thuis op bezoek was, en er iemand langskwam omdat ik boeken niet had ingeleverd [ik ben zelf niet lid van een bibliotheek]. Die jongen werd boos omdat ik geen boeken kon inleveren en liep terug naar zijn auto. Daar zaten nog 2 jongens in, die jongen kwam op mij af en pakte mijn linker arm vast en stak deze in brand. Ik heb dit vuur uitgekregen en ben toen in mijn auto gestapt [waar mijn 6maanden oude dochter ook in zat], die jongen zou toen mijn auto in de brand willen zetten maar ik ben snel weggereden, mijn moeder en broer keken schreeuwend toe.

Vannacht droomde ik dat ik post uit de brievenbus zou halen voor bij de weg, ik was bij een boerderij met kippen en varkens. Er liep 1 kip en 1 groot varken met mij mee naar de brievenbus, daar aangekomen zat er gember in, zodra ik dat eruit pakte wilden de dieren dit opeten. Ik gaf het dus aan hen en liep rustig terug, het varken had niet genoeg aan die paar stukjes dus ging mij achterna zitten, ik rende weg, sprong over stroomdraad maar hij bleef mij achtervolgen totdat hij mij op de grond had gesmeten.

[Ik slaap sinds een paar nachten alleen omdat het tussen mij en mijn vriend niet goed gaat, sindsdien droom ik hevig.]
Wat betekenen deze dromen? vooral die dieren kan ik niet plaatsen.

2 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Bij je moeder voel je je vertrouwd. Als je iets leent, moet je het wel terug brengen. Het is niet vanzelfsprekend om dingen voor jezelf te behouden. Lenen is een teken van weinig steun. Je kan het eigen niet betalen of hecht je er weinig waarde aan en daarom leen je het. Boeken staan voor kennis vergaren. De jongens gebruiken geweld. Je arm die in de brand staat zou je het idee kunnen geven dat je beperkt bent in je vrijheid of acties. Je linkerarm staat voor de ondersteunende en verzorgende eigenschappen en wordt gezien als typisch vrouwelijk.

De post die je uit de brievenbus haalt is een boodschap. De boerderij staat voor aarden. Kippen vertegenwoordigen kibbelen en roddelen. Luister goed naar wat anderen over jou zeggen, of wat jij over anderen zegt. Een varken is slim, maar staat ook voor koppigheid, gulzigheid en onreinheid. Je wordt overrompelt kunnen zijn door eigenschappen van de varken. Je raakt hierdoor uit balans. Gember is een kruid voor in het eten, maar is ook heilzaam voor verschillende kwaaltjes.

Door stress of onrust kun je raar dromen. Het onbewuste is dan van alles aan het verwerken in je slaap.

Felicia
2 jaar geleden

Dankjewel voor de uitleg, kan ik mij zeker in vinden.
Ik vind het een bijzonder iets, ook dat er zulke betekenissen aan hangen.