Nare droom die blijft hangen

Moie
Vorig jaar

Hallo,

Vannacht heb ik een droom gehad die me al de hele dag een naar gevoel geeft als ik er weer aan denk.

Ik ben op een zomerse dag in de tuin, zonnetje groen gras en mijn man heeft een grote gele ballon opgeblazen en dan bedoe ik heel groot (2 meter ofzo) er hangt een trapeze aan en hij laat onze jongste dochter van vier jaar er aan hangen en dan laat hij los...ik zie haar zo kilometers omhoog vliegen aan die kleine armpjes en weet dat ik dr nu kwijt ben. Het gevoel het verlies het is ondraaglijk, de paniek, het is afschuwelijk. En dan wordt ik dus in paniek wakker...heb er de hele dag een rot gevoel van. Weet iemand misschien waar dit vandaan komt? Ik droom helemaal niet vaak want mijn nachtrust wordt vaak onderbroken, maar dit zie ik tot in detail voor me. Alvast bedankt.

Vorig jaar

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De tuin, zonnetje en het groene gras staat voor ontspanning. De ballon valt onder het element lucht. Het element lucht vertegenwoordigt het mannelijke aspect en wordt geassocieerd met de geest, het intellect, logisch denken, geur, het Oosten en lente. De vierjarige is dit jaar op de basisschool gekomen. Je ziet haar nu wat minder en zal het traject tot voorlopig groep 8 bewandelen. Het kan zijn dat je haar moeilijk los kan laten. Kleine meisjes worden groot.

Moie
Vorig jaar

Dank je wel voor je reactie, heel aardig dat je de moeite hebt genomen voor mij om hier op te reageren. Ik heb meer kinderen en de eerste keer basisschool etc al 2 keer eerder meegemaakt en gek genoeg heb ik zelf niet het idee dat ik moeite heb met loslaten. Waarom droom ik specifiek over mijn dochter en niet over haar tweelingbroer bijvoorbeeld? En dan die grote gele ballon, zou het ook iets met vertrouwen naar mijn man toe te maken kunnen hebben? Hoop dat deze droom snel weg ebt :)

Vorig jaar

Dat je droomt over je dochter i.p.v. je zoon is misschien, omdat het meisje van het zwakkere geslacht is. Het kan ook zijn, dat je in je droom jezelf weerspiegeld. De ballon valt onder het element lucht, wat te maken heeft met geest en gedachten. De ballon is geel van kleur, heeft de kleur van de zon, heeft een mannelijk karakter en staat dit voor kracht. Denk aan doorzettingsvermogen en daadkracht. Maar deze kracht wordt verstoord, want het meisje verliest haar kracht in de armen.

Moie
Vorig jaar

Dank je. Zij is idd mij een mini versie. Ik kan wel wat met je antwoord. Geeft me gelijk een ander gevoel erbij. Dank je wel!

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 **   ** **  ** **   **    ** **  ** 
 **   ** ***  ** **   **    ** ***  ** 
 **   ** **** ** **   **    ** **** ** 
 **   ** ** ** ** **   **    ** ** ** ** 
 **  **  ** **** **   ** **  ** ** **** 
  ** **  **  *** **   ** **  ** **  *** 
  ***   **  **  *******  ******  **  ** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht