Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Een schreeuw om hulp

2 jaar geleden

Ik heb een aantal dagen geleden met mijn neef een vakantie van 10 dagen geboekt naar Portugal.

En nou is het probleem dat ik uit enthousiasme te snel heb besloten die vakantie samen met hem te boeken.

Want het probleem is dat mijn neef narcistische trekken heeft namelijk people pleasing en gaslighthing wat hij voordurend op mij toepast.
Ookal zeg ik dat ik dan niet ga luisteren blijft ie maar dooooooooor gaan.

Deze nacht droomde ik over dat ik moest werken in de bollen en bollen zat te rapen ( dit heb ik in het echt gedaan maar dan hoef je enkel een keer te bukken om een bol op te rapen) en in de droom moest ik kei en kei hard werken, wat symbolisch betekend dat het ziekte of ongezondheid etc voorspeld

Nu ging ik dus vanmiddag naar de mijn tante om te kijken of mijn neefje er was, en wat bleek nou mijn tante heeft een luchtweg infectie en was ziek thuis.Terwijl zei nooit ziek is.
Dit is gewoon een teken.Het leven wilt mij iets duidelijk maken

Dus ik heb enkele opties.
1 ik ga niet op vakantie met hem
2 ik ga wel en waag het er op
3of hij gaat alleen

mijn neef heeft de vakantie uitgekozen en het is niet echt mijn smaak ( jongeren zuip vakantie vind ik echt walgelijk)
Maar omdat ik er aan toe was en het maar 150 euro is voor 10 dagen heb ik het toch besloten te boeken.

maar ik luister liever naar mijn dromem, want ik merk dat het nu net zo lekker gaat in mijn persoonlijke groei en dat wil ik niet laten tegen houden door op vakantie te gaan en mijn ontwikkeling te laten dalen.

Ik ben een veel stabieler en zelfverzekerder persoon dan mijn neef.En ik weet dat mensen die heel positief zijn en doemdenkers niet bij elkaar kunnen zijn.

wat vindt u?? ik vind het lastig de juiste keuze te maken.

2 jaar geleden

Ik denk zelf dat het het beste is om niet te gaan.

Ik wou bijna weer vluchten in drugs omdat ik met keta met engelen echt gesprekken kan voeren met dat spul op.
Maar ik heb besloten niet te gaan.

want van stress krijg je ziekte en ik weet zeker dat ik stress zou krijgen als ik met hem op vakantie zou gaan.En dat is natuurlijk het tegenovergestelde van een vakantie.

ps ik heb nooit in mn leven een leuke vakantie mee gemaakt dus tja vandaar die preutse vraag.

Eigenlijk kan er wel weer een slotje op want ik ben er van overtuigd dat u het eens bent dat het beter is dat ik absoluut niet ga.3 keer bewerkt. De laatste keer was 2 jaar geleden door angel maria.

2 jaar geleden

Tien dagen vakantie voor € 150,- is niet duur. Eigenlijk wel erg goedkoop. Is het slechts de ticket? Als je nog niet betaald hebt kun je makkelijk tegen je neef zeggen, dat je er toch vanaf ziet. Maar als je al betaald hebt is het even overwegen wat je gaat doen. Wanneer is die vakantie? Misschien denk je er in de tussentijd anders over. Maar als hij alsmaar aan je trekt en je energie uit je wegtrekt, zou je er vanaf kunnen zien. Daar zou je idd. gestresseerd van worden. Dat is dan zeker geen vakantie vieren.

Het kan zijn, dat je tante door de stress ziek is geworden. Maar het kan ook aan de leeftijd liggen of aan haar immumsysteem is plotseling minder geworden. Ik hoop niet dat ze rookt, maar door meeroken kan men ook last krijgen van de longen.

Je dromen hoeven niet persé de doorslag geven van je besluit. Het wel of niet op vakantie gaan is een keuze, die je met je ratio hoort te bepalen. Je zet al een aantal zaken op een rijtje, waarom eigenlijk niet wilt gaan. De gedachten maken je al uit balans en wil je eigenlijk weer een jointje pakken. Een jointje kan (bij stress) voor hallucinaties zorgen. Stemmen horen is een vorm van hallucineren.

2 jaar geleden

Dankje Esme

Citaat:
Tien dagen vakantie voor € 150,- is niet duur. Eigenlijk wel erg goedkoop. Is het slechts de ticket? het is de gehele vakantie inclusief een aparte ment, er is een hoge korting aanwezig omdat ze plaatsen willen vullen
Het betreft dus niet een hotel met onbijt etc lekker onafhankelijk daar houd ik ook van.
Het is een aparte ment met wel 2 verschillende slaapkamers heb ik vernomen, dit wou mijn neef omdat hij ervan overtuigd is dat ik een vrouwen magneet ben ( ben ik ook maar ik ben absoluut geen player!

Ik zou nooit en te nimmer sex met een vrouw gaan hebben alleen maar voor mezelf! daarom vind ik seksualiteit soms lastig en begin ik er liever niet aan als ik niet 100 procent zeker ben.


Als je nog niet betaald hebt kun je makkelijk tegen je neef zeggen, dat je er toch vanaf ziet. Maar als je al betaald hebt is het even overwegen wat je gaat doen. Wanneer is die vakantie? Misschien denk je er in de tussentijd anders over.

Mijn neef heeft het voor geschoten.
En de vakantie is aankomende vrijdag.

Maar hier heb ik ook nog een vraag over, want mijn neef heeft mij auto van mij over gekocht voor 800 en zei als hij hem weer verkoopt je kan er makkelijk minstens 1000 voor krijgen! dat zei hij tegen mij ook.Dat ik het verschil ( dus 200 euro terug krijg) later zei hij dat ie dat weer niet zou doen.

Dus dan denk ik bij mezelf waarom moet ik hem 150 euro geven als ik besluit niet mee te gaan.
Maar hij houdt zich ook niet aan zijn belofte waarom moet ik het dan wel doen.De enigste reden om dat te doen is om de eer aan mezelf te houden

Maar ik denk dat als ik hem het geldt ook niet terug geef dat hij er wel van gaat leren om zich in de toekomst zich aan zijn beloftes te houden met mensen! denk ik.Maar als hij alsmaar aan je trekt en je energie uit je wegtrekt, zou je er vanaf kunnen zien. Daar zou je idd. gestresseerd van worden. Dat is dan zeker geen vakantie vieren.
Het kan zijn, dat je tante door de stress ziek is geworden. Maar het kan ook aan de leeftijd liggen of aan haar immumsysteem is plotseling minder geworden. Ik hoop niet dat ze rookt, maar door meeroken kan men ook last krijgen van de longen.

Helaas rookt mijn tante wel ( zware shag)Je dromen hoeven niet persé de doorslag geven van je besluit. Het wel of niet op vakantie gaan is een keuze, die je met je ratio hoort te bepalen. Je zet al een aantal zaken op een rijtje, waarom eigenlijk niet wilt gaan. De gedachten maken je al uit balans en wil je eigenlijk weer een jointje pakken. Een jointje kan (bij stress) voor hallucinaties zorgen. Stemmen horen is een vorm van hallucineren.

Klopt Emse, alleen in dit geval was het dus ketamine

2 jaar geleden

Het is momenteel een chaotische toestand. Je was enthousiast over die vakantie en wil je nu ineens annuleren. Dan hou je je niet aan de afspraak. Je neef heeft al betaald en ook dat bedrag van jou. Het zou netjes zijn om die 150 toch aan hem te betalen. Je kan er ruzie van krijgen. Zorg goed voor jezelf.

2 jaar geleden
Beheerder

Haha, je maakt bepaald geen stabiele indruk.
Je wilt wel en je wilt niet op vakantie.
Knoopjes tellen?

Je hebt een afspraak gemaakt en dan zit je eraan vast of je betaalt.
Had je maar beter na moeten denken.
Misschien zoek je wel een excuus zoals een ziekte voorwenden om niet op vakantie te hoeven.
Als je met hem niet op kunt schieten waarom wil je er dan mee op vakantie?
Had je beter iets voor jezelf kunnen kiezen.

Bollen rapen lijkt mij zielearbeid verrichten. Dat is een schijnbaar zinloze inspanning, maar het is wel sterk "aarden".
Bollen zijn vruchtbeginsels. Iets wat in de aarde broedt.
Wat is leuker, op vakantie gaan of keihard werken en in de aarde graven?
Als een blinde mol in de grond, molshopen opwerpend en zuchten onder de vermoeienissen. (onbewuste zaken opgraven)

Drugs zijn nooit de oplossing, ze zijn zoals steeds een vlucht.
Je zou de vakantie willen schrappen om weer eens aan de drugs te gaan.
Wat is de slechtste optie?


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

1 keer bewerkt. De laatste keer was 2 jaar geleden door Sheherazade.

2 jaar geleden

ik snap het wel dat ik het moet betalen.Dat is volledig mijn keuze geweest inderdaad!

(zelfmeegemaakt dit wat ik hier onder nu ga schrijven)

Maar stel dat jullie een afspraak hebbben met bijvoorbeeld jullie buurman.
u plaatst een schutting en u heeft samen met uw buurman achteraf zijn deel 150 euro gaat betalen als zijn geld gestort wordt.
Echter zal je dit bedrag niet krijgen maakt niet uit hoevaak je er achter aan blijft gaan je zal het nooit krijgen en dat zegt ie ook recht in uw gezicht.
De buurman liegt dus keihard in uw gezicht.

En als nu eens een keer de rollen omgedraaid zijn. zou u dan ook het geld aan de buurman geven.
Of zou je het zelf houden omdat het de buurman betreft die zich niet aan zijn afspraken houd?3 keer bewerkt. De laatste keer was 2 jaar geleden door angel maria.

2 jaar geleden

Danku Sheherazade.

Haha, je maakt bepaald geen stabiele indruk.
Je wilt wel en je wilt niet op vakantie.
Knoopjes tellen?

Je hebt een afspraak gemaakt en dan zit je eraan vast of je betaalt.
Had je maar beter na moeten denken.Volledig mee eens.


Misschien zoek je wel een excuus zoals een ziekte voorwenden om niet op vakantie te hoeven.

Nou ik kwam pas op het ziekte idee door de uitleg van symboliek van het 'werken' van een dromen woordenboek.

Als je met hem niet op kunt schieten waarom wil je er dan mee op vakantie?
Had je beter iets voor jezelf kunnen kiezen. Klopt helemaal absoluut mee eens! maar daar kwam ik niet op op dat moment en ik heb me laten overhalen denk ik omdat mn neef erg mooi dingen kan vertellen.Dit maakt niet los van dat het volledig mij eigen schuld is geweest.

Bollen rapen lijkt mij zielearbeid verrichten. Dat is een schijnbaar zinloze inspanning, maar het is wel sterk "aarden".
Inderdaad ik vond het werk niet leuk in de droom ik vond het erg jammer zeker omdat we het hele veld moesten doen. het is dus een onbegonnen zaak.

Bollen zijn vruchtbeginsels. Iets wat in de aarde broedt.
Dit maakt mij nieuwsgierig.

Wat is leuker, op vakantie gaan of keihard werken en in de aarde graven?
Als een blinde mol in de grond, molshopen opwerpend en zuchten onder de vermoeienissen. (onbewuste zaken opgraven)

Drugs zijn nooit de oplossing, ze zijn zoals steeds een vlucht.
Je zou de vakantie willen schrappen om weer eens aan de drugs te gaan.Dit klopte wel dat is precies wat ik tegen mijn vader zei.Ik zei als ik nog een beetje drugs mag heb ik er vrede mee en kan ik het los laten.( wat natuurlijk niet de oplossing is) ik zag aan mijn vader dat ie met zijn handen over zijn hoofd ging wrijfen ( wat het onbewuste in lichaamstaal laat uitdrukken dat hij het niet oke vindt)Dus daarom heb ik besloten het nog ff aan te kijken.En ik wil helemaal niet meer gebruiken.Ik heb met hem een afspraak gemaakt over dat als hij niet meer gaat gebruiken ik het ook niet meer ga doen, omdat hij wel altijd over mij zit te tobben, maar zelf ook elkedag drinkt en rookt.

Want in mijn woorden is iets een verslaving als je het doordeweeks nodig hebt.
Wat is de slechtste optie?Het toch proberen denk ik terwijl ik weet dat er iets beters bestaat.Eerlijk gezegd weet ik het echt niet 100 procent zeker.

2 jaar geleden
Beheerder

Je loopt vast in neurotische twijfelzucht.
Typisch voorbeeld van 100% zekerheid zoeken terwijl dat nu juist nooit of zelden bestaat.
Het is manoeuvreren tussen Scylla en Charybdis.

Wat je buurman betreft, mensen zijn niet altijd te vertrouwen.
Zulke zaken zou je op papier moeten zetten voor je eraan begint.
Wanbetaling komt heel vaak voor, beter een getuige erbij.
Met zo iemand doe je geen zaken meer.
Maar die zaak heeft niets met je voorgenomen vakantie te maken toch?
De wereld kent het goede en het kwade en vele variaties hiervan.
Je kunt de wereld niet indelen in Boze Wolven en Roodkapjes.

Dilemma's komen zeer vaak voor en je moet daarom compromieën leren sluiten.
Zwart/wit denken is dichotomisch en daarmee loop je altijd in de conflicten.
"Principes" bestaan vaak uit onbuigzaam rechtlijnig denken of star "perfectionisme".

De storm velde de oude, machtig sterke, onbuigzame, trotse boom, maar de jonge lenige boom overleefde het geweld.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

1 keer bewerkt. De laatste keer was 2 jaar geleden door Sheherazade.