Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Auto Droom

Annie
7 oktober 2018

Hallo,

Ik heb gisternacht een droom gehad over autorijden en denk er nog steeds aan. Ik herinner mij bijna nooit wat ik gedroomd hebt maar deze auto droom zie ik nog steeds glashelder. Graag wil ik mijn auto droom delen misschien dat iemand mij ermee kan helpen van wat het betekent. In mijn droom reed ik een tweedehands auto en dacht onderweg “zonder rijbewijs mag ik niet rijden op de weg maar ik moet wel” vervolgens kom ik bij mijn bestemming en wil gaan parkeren maar de parkeerplaats is vol maar gelukkig er is 1 plek vrij en makkelijk te parkeren vervolgens parkeer ik de auto en stap uit de auto en zie dat de auto langzaam naar achteren rijd vervolgens probeer ik de auto op handrem te zetten en de auto naar voren te duwen zodat de auto precies in het parkeervak staat en de auto staat goed in het parkeervak en loop naar de winkel en in de winkel kom ik mijn tante en mijn neef tegen en dacht als ze maar niet achterkomen dat ik auto rij zonder rijbewijs vervolgens zie ik dat we samen naar de auto lopen en mijn neef zegt rij jij maar en ik zeg nee jij gaat rijden en hij stapt achter het stuur en wij achterin.

Groetjes Annie

7 oktober 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De tweedehandse auto is reeds gebruikt. Het kan een tweede keus zijn. Zonder rijbewijs neem je teveel risico’s. Je doet ook iets, wat wettelijk niet veroorloofd is. Maar je kan wel de auto onder controle te krijgen. Je gaat wel op je doel af en stuurt je levensweg. Je weet altijd wel een plekje voor jezelf te veroveren. Wie niet waagt, die niet wint, geldt hier in de droom.

De winkel is een plek waar je dingen kunt kopen wat je nodig hebt. Het kan iets materieels zijn maar ook het vergaren van goede eigenschappen en vaardigheden of creatieve ideeën. Je bent je bewust dat je over de schreef gaat en pakt het vervolgens anders aan. Op de nette manier.

Annie
7 oktober 2018

Esme, zeer bedankt voor je heldere uitleg.

8 oktober 2018
Beheerder

De gebruikte auto is een beeld van jezelf. (misschien een oudere, of beschadigde, door het leven getekende)
Je verkrijgt geen rijbewijs voor het leven, maar je moet wel je weg vinden.
Een parkeerplaats is een passieve houding of rustpositie.
De auto lijkt niet op de rem te staan en rijdt achteruit.
Dat kan op regressie wijzen of naar het verleden of het onbewuste.
De bagage is je levenspakketje maar ook ballast, net als een rugzak.
Dan laat je iemand anders rijden en zit je niet zelf aan het stuur van je leven en keuzes.
Dat is ook een passieve houding aannemen.
Al die auto's op de parkeerplaats staan voor de vergaarbak en de massa waar je een plaats aan de trog* zoekt. (*winkel/ voerbak)
De auto is bedoeld om te rijden, niet voor stagnatie. In het leven kun je niet echt parkeren, de tijd gaat voort.
Je bent een pion op het schaakbord dat de parkeerplaats vormt.