persoonlijke ruimte

Vorig jaar

Om nog even terug te komen over het onderwerp kapitalisme.Is dit een heersend begrip.
Ik heb echt duizenden keren wel meegemaakt dat mensen hun mening altijd wel over mij klaar hebben als ik antwoord dat ik geen werk heb.
Zo ook mijn buurvrouw, waar ik gewoon dmv van lichaamstaal kan aflezen dat ze me nu niet meer zo mag als eerst.
Ook denk ik dat dit mede komt omdat ik niet bang ben een debat aan te gaan.( en meestal als ik dat doe zorg ik ook dat ik hem win)

Dan laat ik altijd een aantal vraagtekens achter bij de zogenaamde perfecte burger die netjes z'n corrupte belasting centjes betaald haha.
Alleen maak je daar geen vrienden mee, echter hoeft dat van mij ook niet.
Ik word liever gehaat voor wie ik ben dan andersom.

Toen ik net naar de supermarkt liep dacht ik hier opeens aan ik liep langs huizen waar mensen hun huisje boompje beestje op orde hebben.
En dacht ik gelijk aan wat u zei

Citaat:Nederlandse ijverig geboende straatjes van weleer?
Waar alles keurig geregeld is van de wieg tot het graf?

Doodsaai lijkt mij. Het is bijna zo'n enclave waar de brave burgers keurig in de rij staan en oom agent streng optreedt tegen elke ongepastheid in afgedwongen "vrijheid".

Ik dacht weer aan u en dacht bij mezelf eindelijk iemand die het ook door heeft.

Ik liep wel een beetje geïrriteerd door kijkende naar al die huisjes etc.
Toen ik in de supermarkt stond kwam er een nogal onverzorgde man heel dicht bij achter mij staan.( in mijn persoonlijke ruimte die iemand nodig heeft om zich op z'n gemak te voelen)

Ik zei in mezelf ga alsjeblieft iets verder weg staan bah.
Toen kwam hij natuurlijk nog dichter bij me staan ( verkeerde affirmaties law of attraction dingejte haha)
En kwam hij zelf dat ik ging betalen achter me lopen en naast me staan net aslof ie bij me hoorde.
Ik had de intentie dat ie geen kwaad in de zin had ofzo.
Maar hij stond ook bijna op mijn schoenen ( ik heb net nieuwe kicks:) en ben daar nogal zuinig op)

Ik zat al helemaal te visualiseren over hoe die mogelijk wel op mijn schoenen kon staan, waarop ik vervolgens zou antwoorden godverd*mme ofzo.
En als hij dan geen sorry zou zeggen.... vanaf zo'n moment ben ik prikkelbaar en zal dan ondoordacht eerder fysiek terug handelen.


Toen ik terug liep gebeurde er omgekeerd hetzelfde een man die voor me liep was uit de bus gestapt.En keek het kleine stukje dat ik achter hem liep ( wel op afstand een meter of 3) super paranoia achter zich om en keek me aan.
Toen deed de man zijn poort open en ging naar binnen, en boog ik mijn nek naar hem toe om hem ff aan te kijken.
En hij keek paranoide naar me maar durfde niks te zeggen.

Ik zie hier een directe spiegel verhouding van het universum alleen is dit dus een soort omgekeerde karma ofzo.
want eerst irriteerde ik me dat iemand te dicht bij me kwam en vervolgens gebeurt er hetzelfde alleen nu zijn de rollen omgedraaid.

Dit is miss niet een superspannend verhaalt maar ik vind dit soort dingen enorm leerzaam en interessant

Vorig jaar

Er heerst ook nog een natuurwet genaamd de wet van resonantie.
Er zijn geen toevalligheden in dit universum alles gebeurt op precies het juiste tijdstip.
Ik zette net nadat ik klaar was met het verhaal een nummer op en het eerste wat mij opviel is dat er gezegd wordt: do your thing and ill do mine.

dat is eigenlijk al meteen een antwoord op mijn verhaal.

Ik zie dit soort dingen ook terug in bepaalde series zoals breaking bad dat het antwoord valk voor je ligt alleen...
De meeste mensen staan niet bewust in het leven waardoor ze dit soort signalen niet oppikken.1 keer bewerkt. De laatste keer was Vorig jaar door angel maria.

Vorig jaar
Beheerder

Tja dat is heel frappant bijna synchronistisch.

Ik herinner mij je ongeduld bij de flappentap en het omgekeerde effect trad op bij de kassa.
De gehaaste mens staat even later voor het stoplicht en de "slak" die hij voorbij raasde staat achter hem.

Wel onbehoorlijk van die eerdere man om je zo dicht op je huid te komen.
Misschien had hij snode plannen.
Eens zag ik een man pinnen en stond er een gekleurde medeburger achter hem die zo lang was dat hij heel omstandig zelfs op zijn tenen over de schouder van de andere man heen keek om te zien wat hij intoetste. Ze hoorden blijkbaar wel bij elkaar maar het is desondanks zeer brutaal en indiscreet om dat af te kijken.
Het kan zijn dat hij nog nooit een toverdoos met flappen had gezien, maar fatsoen was hem duidelijk vreemd. Even de pas "lenen" en hup je rekening is leeg.

Ik zei er niets van want wie zo dom is om niet achter zich te kijken als je pint moet maar op een andere manier leren dat het geen paradijs is.
Ik noem zulke mensen altijd Roodkapjes. Zelf verantwoordelijkheid en oplettendheid is iets wat ze niet bezitten. Alsof er geen boze wolven rondlopen. Als ze dan al bestolen worden zijn ze zeer gekwetst en in alle staten. Als kinderen die teleurgesteld zijn dat de overheid hen niet beschermt als een soort alomtegenwoordige ouder. Oom agent als substituut voor pappie in de verzorgingsstaat Of was het de staatsverzorging?
Aangezien je zelfs met honderden miljoenen camera's als het alziend oog nauwelijks boeven vangen is het ook geen optie om op elke hoek van de straat een agent te planten. Vrijheid impliceer nu eenmaal een risico. Wie vrijheid inlevert voor veiligheid komt in een politiestaat terecht waar geen vrijheid bestaat alleen regeltjes en draconische wetten. Of wie vrijheid én veiligheid wil verkrijgt geen van beiden.

Maar de brave burger en het idyllische gezinnetje worden nog steeds als de bouwstenen van de samenleving gezien. Terwijl dat al lang niet meer zo is. Hoewel ze er alles aan doen om kinderen zo snel mogelijk te vervreemden van hun ouders met kindercrash, lange opleidingen en dwangarbeid want de ouders zijn nooit meer thuis, ze moeten hun huis 3 x afbetalen. Als substituut krijgen kinderen een computer. Dat is veel reëler dan je denkt, want het is de fopspeen en de rammelaar van heden. Het prentenboek is vervangen voor een voorgebakken animatie. Kinderen hebben geen fantasie meer nodig, we hebben immers Disney of Hollywood met subliminale boodschappen.
Het is de toverspiegel waar je met een vinger aan kunt wijzen wat je hebben wilt en als bij magisch denken komt het op een vliegend tapijtje de volgende dag in de bus, wel met een rekening uiteraard.

Er zijn wel experimenten gedaan met vrijwillige werksituaties waar ieder kon kiezen wat hij graag deed en ook zelf het salaris kon bepalen.
Dat bleek merkwaardig goed te werken en zichzelf te reguleren. Geen luxe baantjes en geen overmatige overhead. Iedereen had zeggenschap.
Dus wie niet in het team beviel vloog er eenvoudig uit. Werknemers hadden inbreng in het beleid op commercieel gebied en de productie.
Sommige mensen zijn niet geschikt om te werken. Maar kunnen wel andere dingen gaan doen die evengoed nuttig kunnen zijn.
Laten we wel wezen sommige functies zijn helemaal niet nuttig te noemen. Neem artiesten en componisten enz. Het zou niet wenselijk zijn de kunst te binden aan nuttigheid. Niets is dodelijker dan dat. Zo zijn er ook vrijdenkers nodig en "hofnarren" die de boel op de schop durven nemen. Werklozen kunnen ook iets bijdragen op hun manier. Werk is niet altijd het zaligmakende antwoord.
Misschien hebben we wel een aantal "nuttelozen" nodig? Een Swami zei eens dat sommige beroepen totaal overbodig zijn.
Ondanks b.v. de draconische wetten in Amerika is het misdaadcijfer nog altijd rijzende. Ook neemt het aantal honden niet af met vangers.
Drugs worden bestreden maar ook dat gebruik neemt niet af. Hij poneerde dat het bestrijden van het kwaad geen voordelen had omdat het niet minderde. Bovendien zouden veel van die controlerende beroepen op nuttiger manier aangewend kunnen worden. Zelfregulatie is immers een mogelijkheid. De totalitaire controle heeft altijd gefaald omdat ze intrinsiek tegenstrijdig is aan de menselijke natuur.
Het is of er in de wereld een evenwicht bestaat tussen goed en kwaad en als je het ergens bestrijd treedt het elders verhevigd op.
Zodra er een oorlog eindigt barst er elders een andere uit.

Maar ja, we vervallen in het maatschappelijk debat en dit is een droomforum. Haha
Misschien de Amerikaanse droom? Of de Libelledroom? Of de grote illusie, want veel mensen dromen de hele dag verdiept in hun mobieltjes


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

3 keer bewerkt. De laatste keer was Vorig jaar door Sheherazade.

Vorig jaar

Citaat:Maar ja, we vervallen in het maatschappelijk debat en dit is een droomforum. Haha

Onder het discussieforum staat:
Wil je ergens over praten of gezellig babbelen? Op dit forum kun je over alles praten.

Ik dacht is ga maar is even gebruik maken van uw wijsheid geheheh.

Vorig jaar
Beheerder

Je hebt helemaal gelijk, we zitten hier inderdaad in het discussie hoofdstuk.
Excuus.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Vorig jaar

Wat ik nu ga posten is off topic maar heb ik net gevonden.
gekopieerd en geplakt

“Ketamine heeft mijn leven gered”
Ketamine is de snelst groeiende drug op de dansvloer, het overtrof zelfs MDMA door de explosie aan populariteit op festivals en in clubs. Buiten dit wordt ketamine ook gebruikt in allerlei onderzoeken om onder andere depressies tegen te gaan. Het is zelfs zo dat keta voor sommige al als levensreddend middel geldt, revolutionair is het zeker! Diegene die worstelen met (chronisch suïcidale) depressies kunnen zeker geholpen worden door medicijnen zoals ketamine, zo ook de Nieuw-Zeelandse Jemina:

“I am so much more stable than I was a year ago. Stable to the point that I am able to make decisions about my wellness that I would not have been able to make in the past… Things feel lighter inside my head. I have more energy, I can concentrate better. Ketamine just saved my life!”

Ketamine als medicijn
Ketamine, of drugs in het algemeen, zouden dus meer geaccepteerd moeten worden als medicijn! Drugs zijn over het algemeen taboe in de huidige samenleving, alleen hier kan binnenkort verandering in worden gebracht als steeds meer drugs worden geaccepteerd als medische oplossing voor verschillende ziektes en aandoeningen. Verschillende patiënten zijn toch bezorgd aangezien niet in elk land deze keuze kan worden verantwoord, ministeries kunnen klinieken die werken met drugs als medicijn heel makkelijk verbieden. Voor vele kan ketamine gelden als laatste kans, vandaar dat de innovatieve onderzoeken zeker door moeten worden gezet!

Vorig jaar
Beheerder

Denk dat de farmaceutische industrie er alles aan zal doen om dat te voorkomen.
Ze verkopen immers veel liever hun snake oil producten die tussen haakjes al eeuwen bekend waren.
Maar met het verbergen en verbieden van informatie zijn we aan hen overgeleverd.
Drugs zijn niets anders dan oude recepten. Om dezelfde reden werden de "heksenjachten" gehouden.
Noem het maar de verboden kennis.

Ketamine mag dan voor sommigen een redmiddel zijn, anderen zijn er aan onderdoor gegaan.

Marihuana is tientallen eeuwen bekend maar is nog steeds verboden te kweken.
Maar nu hebben we staatskwekerijen en zien boeren er een goede boterham in.
Uiteraard wordt het dan "onschadelijk" gemaakt door er bepaalde elementen uit weg te nemen waarmee je high zou kunnen worden.
Wie weet wat ze met die elementen gaan doen?
Verder is de kostprijs exorbitant hoog, want het is immers niets dan onkruid dat clandestien in je achtertuintje kan groeien.
Waarom dus is het zo duur? 40 Euro voor 2 gram. Omdat de overheid er net als vroeger kapitalen aan verdient.

Tot in de 60 er jaren bestond er een heuse Koninklijke Nederlandse Cocaïne fabriek.
Oranje is rijk geworden van de drugsteelt in onder andere Indonesië, waar "iets groots werd verricht".

Maar ja, gratis medicijnen dat kan niet hoor. Alles moet gepatenteerd worden zodat ze er het alleenrecht op hebben.
De informatie aangaande Homeopathie is immers ook verboden ook al werkt het volgens de gevestigde orde niet.
Dus waarom maken ze er zich dan druk om? Het placebo effect is immers ook in de gevestigde orde gebruikt.

Dat de wetenschap nog steeds geen effectief medicament tegen depressies heeft gevonden verhindert niet dat ze hun succesformules kunnen verkopen. In Duitsland schijnt St'Janskruid eerste keus te zijn. Stel je voor, je kunt het zelf kweken.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Vorig jaar

Klopt als een bus wat u zegt.
De wiet is wel goedkoper hoor 10 euro de gram maar dat maakt niet los dat het afzetterij is.
En het ergste vind ik nog dat iedereen in deze wereld zo ongelofelijk dom is het voelt soms net alsof je alleen bent.3 keer bewerkt. De laatste keer was Vorig jaar door angel maria.

Vorig jaar
Beheerder

Ok was inderdaad iets van 40 voor 4 gram.
Ooit besteld voor een terminale patiënt.
Zeker nep te noemen.
De vraag naar "medi-wiet" is enorm gestegen.
Het achtertuintje kan dus goud opleveren haha.
Maar zoals Loesje zegt, als wat je in je achtertuintje kunt kweken verboden is noemt met dat vrijheid.

Kritisch denken doen er maar zeer weinig.
Of, zoals Nixon zei: "They only believe what is true if it was on TV".
Maar alle "nieuws" is prescripted.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

1 keer bewerkt. De laatste keer was Vorig jaar door Sheherazade.

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 ******** ********     ** ********  **  ** 
  **   **   **    ** **   ** **  ** 
  **   **   **    ** **   ** ** **  
  **   **   **    ** ********  *****  
  **   **   ** **  ** **   ** ** **  
  **   **   ** **  ** **   ** **  ** 
  **   ********  ******  ********  **  ** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht