Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Onsamenhangend dromen

Mirjam71
5 jaar geleden

Ik droom voor mijn gevoel onsamenhangend. Van alles door elkaar.
Nu droomde ik over een ander huis met m'n ex en er was lekkage vanaf zolder. Veroorzaakt door helpers. Achteraf oud klasgenoot van m'n zoon die iets had losgehaald wat niet mocht. Het regende in huis. Een vriendin Was er en een man. Ik kende hem maar ook niet. Hij verhielp de lekkage. Dat scheelde me geld. Maar verplaatste ook ineens een boot dat een cruiseschip bleek en ik wilde varen.
Ineens bedacht ik dat ik nu in een Stad woo de en lekker kon borrelen op de hoek als ik wilde.
Maar bedacht ook dat ik niet meer even op de fiets langs iedereen kon. Ik kon wel op de fiets naar m'n werk. Maar woonde eigenlijk heel ergens anders. En had problemen met mij kinderen wegbrengen naar ouders. Terwijl ze al groot zijn.
Bij mij lijken allerlei onlogische mensen dingen en voorvallen samen te komen.

5 jaar geleden
Beheerder

Dromen zijn zelden "samenhangend". Water is het onbewuste dat aan alle kanten je "huis" binnendringt. Het huis ben je zelf.
Je kunt je nog zo krampachtig verschansen het onbewuste weet altijd een weg te vinden.
Regen kan tranen betekenen. Maar het water is alom aanwezig. De cruiseboot zou op ontspanning kunnen wijzen maar het is symbolisch de reis door het onbewuste. Je wilt dan wel geld besparen door het dak (je verstand) te laten repareren maar verspilt het wel aan een dure trip.

Het doet mij denken aan de bekende Duitse edelkitsch, waar ze altijd pas over het leven lijken na te denken als ze op een luxe boot zitten naar tropische eilanden, of anders in een ziekbed liggen met Herr Professor aan hun zijde.

Het schip is dan symbolisch de levensreis. Maar het drijvende hotel is geen realistische levensvoorstelling.

Je denkt aan lekker borrelen op de hoek maar waar blijft de werkelijke "be-leving"?
Drankzucht en water hangen veel sterker samen dan je zou denken.
Het onbewuste zet dus aan tot drinken. Dat werkt ontremmend maar daarmee komen ook de onderliggende emoties boven.
Niet zelden als verslaving en vlucht voor het bestaan. De fles als vervanging van de liefde, of de Freudiaanse "tepelnijd". Haha.