Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Suprise party

Abigail
5 jaar geleden

Hallo,

Mijn droom ging als volgt: ik was in mijn ouderlijk huis (ben inmiddels verhuisd) en ik moest even naar de winkel of iets buiten de deur doen en toen ik terug kwam was er iemand in mijn kamer geweest ik ging even kijken en zag dat mijn bed weg was. Er stond een tekst bij van mijn oma dat me er een verrassing te wachten stond blijkbaar was ik die dag jarig. Ik heb snel een douche genomen en we zijn in de auto gesprongen eenmaal aangekomen in het centrum van Amsterdam zag ik dat ik vergeten was een string aan te doen. Er was een verrassings feestje voor mij gepland toen ik binnen kwam gaf ik mijn moeder een stevige knuffel we moesten beide huilen want we hadden elkaar gemist. (In het echt zou dit niet zo snel gebeuren)

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het ouderlijk huis is de basis van je ontwikkeling. In je droom is er een inbreuk op je privacy geweest. Het kan zijn dat in het echte leven iemand over je grens is gegaan. Je stapt er snel overheen. Maar zo weten mensen niet wat je wel en niet bevalt. De douche spoelt verkeerde energieën weg. Je voelt je wat bloot (eenzaamheid), vanwege de string die je niet draagt. Je wilt alles liever zelf onder controle houden. Je knuffelt je moeder. Het lijkt op een verwerkingsdroom. Je ouderlijk huis wissel je in voor je eigen plekje. Soms mis je even de momenten, zoals het vroeger was.

5 jaar geleden
Beheerder

Vraag mij toch af wat voor een verrassingsfeest dat was als je je pikante broekje hebt thuisgelaten?
Het bed is weg en waar is dat naartoe gesleept. Een "bed-in".
Je moeder zou het vast niet goed vinden.

Abigail
5 jaar geleden

@Esme
Bedankt voor je reactie en ik kan me zeker vinden in de betekenis los van het stuk dat iemand over mijn grenzen is gegaan.
@sheherazade
Ik droeg een jurk en hieronder draag ik (in het echt) een string dus gwn ondergoed deze ben ik vergeten aan te trekken na het douchen. En "bed-in" en dat stukje over mijn moeder snap ik alleen niet zo goed wat bedoel je daar precies mee?

5 jaar geleden
Beheerder

Het is een Freudiaanse vergissing.
Dat wil zeggen een onbewuste maar opzettelijke.
Dat doe je als je pikante avonturen zou wensen.
Daar zou je moeder denk ik wel kritiek op hebben.
Je string niet dragen kan op rebellie wijzen (tegenover je moeder als moraalsetter of geweten)
Feminisme of seksuele vrijheid zoeken?
Het is zeker niet zomaar of toevallig dat je droom dit aanreikt.

Het bed als ligplaats of passiviteit, of als genotsmiddel?
Zonder bed moet je wel wat gaan doen.
Ik denk aan, "neem je bed op en wandel". (ofwel, ga iets doen)



1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.