Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Oudere onbekende overleden donkere man kaal alleen aan de bobenkant

Claudia
12 juli 2018

Ik zat ergens op dacht op de wc,en ineens verschijnt er een donker oudere man naast me die half kaal is aan de bovenkant maar, hij is overleden en ik ken hem niet. Dus ik kijk hem aan en begint te schreeuwen! De eerste paar keren dat k schreeuwde kwam het geluid heel zachtjes uit waardoor mijn vriendin me wel hoorde, maar k merkte dat hoe meer ik schreeuwde hoe minder mijn stem te horen was. Mijn vriendin rent naar me toe en zegt wat is er wat is er!Ik schreeuw wie is dat, mijn vriendin vraagt wie? Ik zeg er zit ineens een man naast me een dode ken hem niet en op dat moment lijken er nog meer mensen er bij te komen om te kijken of zij die man ook zien of voelen. En die overleden man blijft maar tegen mij schreeuwen geef me mijn mok je mag er niet uit drinken! Zo stoeien we een paar seconden leek het wel, en toen schrok ik wakker. Hoe ik wakker werd had ik het gevoel dat als mijn zoon wakker was (want die slaapt naast mij) dat hij me kon horen schreeuwen in mijn slaap. Want hoe ik wakker schrok bewoog ook ineens in een ander slaap positie.

12 juli 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De WC staat symboliek voor afvalstoffen lozen, maar dan op een geestelijke manier. Het zijn de problemen die je daar los kunt laten.

Over het algemeen symboliseren geesten eigenschappen van jezelf die je vreest. Dit kan bijvoorbeeld een pijnlijke herinnering zijn, schuldgevoel of verdrongen gevoelens. Je zou bang kunnen zijn voor de dood. Kaal zijn staat voor ouderdom en opoffering. Hij schreeuw waarschijnlijk, omdat hij niet goed kan horen. Het duidt op verlies van identiteit en persoonlijke macht.

De mok kun je vergelijken met de bokalen of bekers in de tarot. Deze behoren tot het element water. Het stormen van je intuïtie en emotie. Water is de bron van het leven en verbonden met gevoel, liefde. Het is de spirituele liefde, die de bron van ons bestaan is. Overigens doet de geest mij denken aan het kerstverhaal van Charles Dickens, Scrooge.

12 juli 2018
Beheerder

De man en de plee. De plee heeft een verbinding met het riool en verdrongen zaken of rommel die kan bovenkomen.
De plee is voornamelijk een broedplaats van angsten en schuld of schaamte (ik noem ze vaak de 3 demonen).
Hoe weet jij dat de man dood is?
Hij is een spookbeeld dat uit de goot komt of uit de kast.
Iets dat is weggestopt.
De half kale schedel zou nog naar een priester kunnen wijzen.
Zoals de WC ook wel als biechthokje kan dienen.
De plee is een vorm van zelfbezinning waarbij dingen boven kunnen komen waar je met niemand over kunt spreken.
Angst voor aanranding kan meespelen of het is een trauma dat bovenkomt.
De oude man hoeft niet altijd negatief te zijn want het is maar een beeld van hoe jij hem ziet.
Dood is hij zeker niet want niets gaat dood in het onbewuste.
We denken aan het kleine kamertje van Blauwbaard en de lijken in de kast.

De mok kan staan voor de droesem van het bestaan.
Dus hij zou je kunnen helpen door het tot zich te nemen.
De Bijbelse beker tot de bodem legen is al het lijden opnemen.