Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over een krokodil

Maaike
6 mei 2018

Ik droomde over een krokodil en toen ik wakker werd, had ik nogal een angstig gevoel. Ook het gevoel dat er iets niet klopt en de droom mij iets probeert te zeggen. Verder ben ik bang dat er iets met mijn vader is omdat de krokodil van hem was. Iemand een idee wat mijn droom kan betekenen?

Ik droomde dat ik ergens hoger zat, op een soort zelfgemaakte toren. Op de vloer liep een krokodil die rondjes om mijn toren liep. Af en toe sprong de krokodil omhoog, zo probeerde hij mij te bijten en te verslinden.Toen ik nog lager zat, raakte ik in gevecht met de krokodil en mijn hand zat vast in zijn bek. Mijn hand raakte los en een gedeelte van het lijf van de krokodil kwam ook los en de krokodil at zijn eigen lichaamsdeel op en ik stond erna op de bek van de krokodil. Zo kwam ik aan de overkant en ik vluchtte naar boven. Op het allerhoogste punt van de toren was nog 1 klein hokje. Alleen daar kon de krokodil niet bij. Hij sloop rondjes om de toren en sprong heel vaak omhoog. Ook verdween hij soms even naar zijn verblijf op de grond. Mijn zusjes waren op de grond aan het spelen. Ik deed mijn best om ze te beschermen en ik zorgde ervoor dat ze ook bij mij in het veilige gedeelte van de toren terecht kwamen. Ondertussen liep de krokodil nog rondjes om de toren en sprong af en toe omhoog. Ik was heel bang en hield hem in de gaten. Op een gegeven moment sprong er weer iets omhoog maar het was geen krokodil maar een lief pinguïnachtig vogeltje. Ik redde het en ook dit diertje mocht op de veilige plek in de toren schuilen. De krokodil was van mijn vader en hij was niet bang van de krokodil want die deed hem niks maar ons allen wel. Mijn vader lachte  om hoe bang wij waren voor de krokodil. Opeens zaten wij aan een tafel te eten met zijn allen. Nog steeds had ik het gevoel dat ik mijn zusjes en diertje moest beschermen.. maar mijn vader lachte en zei dat dat niet nodig was want hij had het hek van het krokodillenverblijf gesloten.

6 mei 2018
Beheerder

De krokodil is angstsymbool, het monster.
Een krokodil heeft letterlijk een "grote bek".
Jij schuilt in het ivoren torentje.
Maar het agressieve mannelijke element bespringt je als een roofridder Reponseltje.
Het beeld van de anima in haar fallische toren.
De krokodil wordt een Ourobouros want hij verslindt zichzelf.

De Pinguïn hoort niet thuis in dat beeld want de Krokodil kan alleen in zeer warme landen leven als koudbloedig reptiel.
De warmbloedige Pinguïn leeft in de koude streken.
Twee tegenstellingen.

Ik weet niet hou je vader is, maar het lijkt inderdaad een monster.
Beetje het beeld van het recht van de sterkste.
(Ik denk aan Trump die zijn eigen dochter wil versieren.
Hij leeft letterlijk in zijn vergulde ivoren toren).

Jij verdedigt je kwestbare kanten.
De Pinguin moet overleven in een Cold Climate
(*goede film, Love in a cold climate met Rosemund Pike)