Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen als derde persoon over dode mensen, maar gruwelijk laten zien hoe.

Jeroen4444
6 jaar geleden

Wie maakt dit ook mee? Sixth sense gave hebben, maar dan in je dromen. Soms wordt ik er gek van. Vaak vlak voordat ik wakker ga worden krijg ik dromen van mensen die mij laten zien hoe ze gruwelijk om het leven zijn gebracht als een soort troost. Ik ben dan de enige in hun leven die ziet hoe het is gebeurt. Ze praten dan niet met woorden maar met gedachten. Ik zweef er altijd als derde persoon boven en zie het als een film toe.
Alles is dan voor mij compleet onbekend. De omgeving, mensen en gebeurtenissen nooit eerder gezien. En als zij het mij hebben laten zien gaat de droom over. Soms meteen opvolgend met nog een verhaal.
Het is geen nachtmerrie, want ik weet op dat moment dat ik er niet bij betrokken ben. Alleen het erge is dat ik er ook niets aan kan doen. Alleen diegene laten weten dat ze echt dood zijn met communicatie via gedachten of gerust stellen dat het echt verschrikkelijk is wat ze meegemaakt hebben.
Vanochtend weer een verhaal van een jong kindje dat een arm al kwijt was maar dat was nog genezen tot stomp. Hij moest nog keihard blijven werken maar opeens was zijn gezicht en buik gescalpeerd voor de helft. En opeens zag ik ingewanden eruit hangen alleen bleef de jongen hard doorwerken. Hij besefte nog niet dat hij dood was of ging. Opeens keek hij mij aan en zag ik hoe erg hij dit werk vond, maar het toch moest doen. Hij geloofde nog niet dat hij niet meer kon leven. Opeens zag ik ook de dader toekijken. Zonder enige medeleven. Werkelijk walgelijk om allemaal te zien maar zeer realistisch.
De jongen stopte opeens met werken en zijn verwondingen waren merendeels weg. Alsof hij doorhad dat het voorbij was. En zo eindigt de droom dan weer.

Helaas heb ik zo ook dromen die meer voorspellend zijn dat er zoiets gaat gebeuren, maar weer met alles onbekend voor mij. Ik kan die "voorspelling" dan ook niet oplossen. Soms kreeg ik die dromen wel over mezelf en die voorspellingen kwamen ook uit. Die kon ik wel voorkomen of meemaken.

Het is ook haast niet te vertellen waarom ik weet wat een echte droom is of een "realistische" droom. Het enige is dat ik dan altijd zwevend als derde persoon toekijk en niks kan ondernemen. Daarbij altijd vlak voordat ik wakker wordt en het vreemde gevoel in je buik dat je voelt dat het "werkelijk" was.

Herkenbaar bij iemand? En is er iemand die hier meer van weet? Ik hoor er graag meer over, want laatste tijd krijg ik ze weer veel teveel.

Vriendelijke groeten
Jeroen

6 jaar geleden
Beheerder

Het moet toch aan je gesteldheid liggen dat je op dat rampenkanaal bent afgestemd.
Dus kijk eens hoe het er in jezelf uitziet?
Het kind kan het innerlijke kind zijn.
Darmen wijzen op verwerking.
Daders zijn psychopaten maar dat is dan een gevoelloos iets in jezelf dat er onbewogen naar kijkt.
Vaak ontstaan deze dromen door trauma's.
Zo kan iemand depersonalisaties ontwikkelen en naast de realiteit gaan staan omdat hij/ zij dat heeft geleerd.
Of MPS met deelpersoonlijke afsplitsingen die een eigen identiteit lijken aan te nemen.
Dat is af te leiden uit het ernaast "zweven" bij het gebeuren.

Jeroen4444
6 jaar geleden

Ik zou dit graag willen geloven, maar de dromen die ik bedoel zijn anders dan die dromen, die over jezelf gaan. Als de droom is opgelost, dat het slachtoffer is gerust gesteld, gaat bij mij de stress door. de beelden zijn vaak te afschuwelijk om te vergeten. En geen enkel verhaal herhaalt zich. Het zijn constant compleet verschillende verhalen en verschillende doodsoorzaken. Bij mijn eigen stress dromen weet ik vaak zelf al wat de oorzaak is of een herhaling uit het verleden of nu. Dan speel ikzelf ook de hoofdrol. Ik begrijp jouw verhaal volledig, maar dit is echt anders.
Was het maar zo mooi te verklaren.
De voorspellende dromen van ramp of ongeluk zijn herkenbaar aan de herhaling van de droom als de oplossing fout gaat en het spontane begin van de droom zonder voorverhaal. De droom herhaalt zich tot het punt dat ik kan overleven. Oftewel, de oplossing heb gevonden. En dan het feit dat ze echt uitkomen. Met zelfs de details van de omgeving overeenkomend. Een deja vu, maar dan echt.

6 jaar geleden

Het kan best zo zijn wat je voelt en ervaart. Maar zoals Sheherazade al aangaf ligt dat aan de frequentie die je oppakt. Je schrijft, dat het teveel wordt. Hierin krijg je advies over hoe je het kan oplossen of in ieder geval herkennen hoe het kan komen dat je dit ervaart.

Wanneer je immuunsysteem minder is kunnen de poorten ook open gaan naar die andere dimensie. Het zijn de onzichtbare energieën die je oppikt. De verkeerde bluetooth verbinding.

6 jaar geleden
Beheerder

Er komen elke dag 150.000 mensen om, dus het is weinig zinvol als verlosser op te treden van verloren zielen of de mensheid in zijn totaliteit. Dat houdt zelf Jezus niet vol.
Een goed beeld dat daaraan vooraf ging was Atlas die de wereld droeg.
Voor de gewone mens is dat echter verpletterend.

Freud schreef over oceanische gevoelens, die ontstaan als je de Weltschmerz binnen laat of je ermee identificeert.
Persoonlijk geloof ik er niet in dat het aan de andere kant een zootje ongeregeld is.
Neem mij niet kwalijk maar op zweefclubjes zullen ze die "gaven" bejubelen.
Maar wij wijzen je naar jezelf terug want inderdaad het afstemknopje staat verkeerd.

Depressieve mensen trekken b.v. onheil aan als een magneet.
Het hoofd is net een soort radio of tv kanaal. Maar dromen ontwerpen zelf ook voorstellingen.
Proscopische dromen komen inderdaad weleens voor, maar niet elke droom is voorspellend of realistisch.
Wie kan je immers de zekerheid geven dat het werkelijk zo is gebeurd?
Dromen zijn symbolisch. Ze compenseren en ordenen.
Dus als er iets dood gaat is dat een deel dat onbewust geworden is in jezelf.

Ook al komen sommige dromen uit, of overeen met de realiteit, (wat zelden het geval is in details) dan nog bewijst dat niet veel.
Ik ken een aantal mediamiek zeer begaafde mensen die soms rake dingen kunnen zeggen, maar zelden iets wat ik al niet ergens wist.
Verder heb ik ze de grootste blunders zien begaan en kwamen hun voorspellingen zelden of nooit uit.

Quote

De jongen stopte opeens met werken en zijn verwondingen waren merendeels weg. Alsof hij doorhad dat het voorbij was. En zo eindigt de droom dan weer.
Nu denk je natuurlijk dat je die knaap gered hebt. Zijn wonden zijn genezen alsof de heiland er persoonlijk de hand op heeft gelegd.
Maar het is een stuk in jezelf dat geheeld kan zijn. Dromen zijn niet bedoeld om het ego te bevredigen, want dan zou hun compenserende werking wegvallen. Als je echter de problemen projecteert blijven ze onopgelost en worden niet geïntegreerd in het bewustzijn en daarom herhalen deze dromen zich. Dromen die zich herhalen zijn onbegrepen dromen.

Las eens een verhaal van aan groot medium die in de zaal vele "oorlogsslachtoffers" zag zitten afkomstig uit een "ander leven".
Nu zal iedereen weleens een oorlog hebben meegemaakt in een "ander leven" dus die stelling is altijd waar.
Het was overduidelijk dat de man zelf een probleem had en de "verkeerde bril" droeg.

Een medium heeft een "apport*", net als een hond die zijn favoriete been zoekt. (*voorkeur/lijntje/afstemknopje)



3 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.