Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Gestoken door twee scharen

Sharon
17 april 2018

Ik heb net een droom gehad waarin ik kerstmis zat te vieren met mijn familie. Plotseling kwam er een man door de tuindeur die twee scharen vasthield, een was klein en de andere een normale. Wij waren allemaal bang toen hij naar ons liep en met de scharen probeerde ons te snijden. Uiteindelijk stak hij mij met die twee scharen waarbij ik mijn zusje wegduwde die toevallig een keukenmesje bij haar had die ik afpakte, en ik begon die persoon te steken, en toen werd ik wakker. Wat kan dit betekenen?

17 april 2018
Beheerder

Het onbewuste wordt agressief als er teveel wordt onderdrukt.
Bij de scharen denk ik aan een kreeft.
De man wil je als het ware in stukjes knippen.
Dat is een vorm van fragmentatie die vooral voorkomt als het ego moet worden afgebroken en een nieuwe houding aan moet meten.
Een en ander vindt plaats rond Kerstmis dat is een feest of beter ritueel dat rond het oude en nieuwe jaar wordt gevierd en waarbij het kind het nieuwe jaar symboliseert. Het gaat om het wintersolstitium waarbij de dood wordt overwonnen door de zonnestand (zonnegod).
Dit houdt dus ook een vernieuwing in. De schaar zou kunnen betekenen het afknippen van het oude.
Je zou nog kunnen denken aan de navelstreng doorknippen.
De man is vaak een activerende inhoud, een catalysator die echter als kwaadwillend optreedt omdat hij een verandering wil doorzetten.
Vaak een schaduwelement dat echter niet alleen duisternis bevat maar ook veel energie.

Het is mogelijk dat hij de te hechte banden met het zusje wil verbreken.