Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over baby’tje dat verdrink en ik reanimeer

Vreemdedromer
6 jaar geleden

Het is nu al de 2 de keer dat ik droom dat er een baby’tje in het water valt en aan het verdrinken is. Ik spring het dan achterna en haal het boven water. Het kleine baby’tje doet dan niets meer, geen ademhaling of hartslag. Ik start met het te reanimeren en het baby’tje komt er weer bovenop.

In mijn eerste droom was ik eigenlijk opzoek baar een dier dat in het water gevallen was en dat ik achterna dook toen ik op de baby uitkwam. En de mama in de eerste droom wild helemaal niet dat ik haar kindje reanimeerde het leek wel of ze niet besefte dat haar baby’tje dood was. Na het reanimeren nam ze het kind en liep ze weg.

In mijn tweede droom was het baby’tje mijn baby’tje (ik heb geen kinderen maar in die droom was het mijn baby’tje ) om te ontsnappen aan mensen die achter ons aanzaten zag ik geen andere uitweg dan met het baby’tje in het water te springen. Water maakt normaal licht, maar de baby was ineens heel zwaar waardoor ik het niet meer omhoog kreeg. Uiteindelijk lukte dit wel. Na het reanimeren hebbik het kindje vastgenomen en wilde ik het niet meer loslaten ik voelde me erg opgelucht omdat ik mijn kindje gered had.

6 jaar geleden
Beheerder

Hier gaat het om het zielekind of het innerlijke kind (dat nooit verloren kan gaan, maar vaak wel verwaarloosd is)
Het water is het onbewuste. Je denkt aan het kind en het badwater. De eerste vrouw geeft blijkbaar niet veel om haar kind.
De transformatie van dier naar kind is hier een duidelijk beeld van bewuster worden. Dichter bij het menselijke bestaan dus.
Gelukkig redt jij de kinderen en beademd ze waarschijnlijk, waarmee je jouw levensadem of geest in hen blaast.
Een oud ritueel dat de sjamanen al eeuwen praktiseerden.
Met het kind (in jezelf) zul je meer compleet* voelen.
(overigens een van de redenen van moederschap dat iets in een vrouw zelf bevredigt, soms zelfs puur egocentrisch)

In dromen gaat niets echt dood, het transformeert of wordt onbewust om later weer ergens op te duiken.
In het water vallen is dus hetzelfde als onbewust worden of vergeten.