Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

blokkades op weg naar huis

7 februari 2018

Ik was naar huis aan het lopen en was in onbekend gebied.

Vond grote blokkades op m'n weg ernaar toe, onder andere een groot en breed flatgebouw, waar ik van totaal bovenaan aan de linkerzijkant naar beneden moest om bij de grond te komen.

Aan de zijkant van alle soort balkons zat een paal, en via deze paal en gaten kon ik kronkelen naar beneden en telkens met m'n linkerhand steunend voor me uit om me in balans te houden. Dit was de enigste mogelijkheid om naar beneden te komen.

Ik ging dus eerst met mijn hoofd naar beneden en voeten boven, met zekerheid naar beneden glijden, telkens kwam ik een verdieping lager en het liep goed af, ik was niet erg bang, het ging goed

Toen ik beneden op de grond stond keek ik omhoog vanwaar ik vandaan was gekomen en zag een zeer hoog flatgebouw omringd door water en ernaast zag ik ineens vluchtig een soort spiegeling ervan ernaast, een gebouw wat niet op de grond stond

Toen liep ik verder en kwam in een bar-cafe terecht, het rook er sterk naar witte wijn, er waren allemaal donker getinte vrolijke jongemannen. Er waren geen vrouwen.

Aan de linkerkant van me stond een richeltje met een glas met nog wat witte wijn erin, nam er een slok van en ging weer weg

Ineens zag ik dat ik verder op bekend gebied was gekomen en nog maar een klein kort stukje moest gaan op mijn weg naar huis

7 februari 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het onbekend gebied is het onbewuste. De blokkades zijn obstakels in je leven. Je wilt graag verder, maar er ontstaan situatie die de boel afhouden. Het brede flatgebouw vormt een hogenhuis obstakel. Misschien is er iets waar je tegen opkijkt of tegen opziet. De linkerkant staat voor het onbewuste.

Op een balkon laat je jezelf zien. Je kan hier je gevoel uiten. Als een brandweerman glij je naar beneden, naar een lager niveau. Je linkerhand is je onbewuste kant. De manier om beneden te komen was niet makkelijk. Dit geeft aan dat bepaalde zaken, waaronder angsten, geaccepteerd dienen te worden voor men verder kan gaan.

Water staat symbool voor emotie. Denk aan tranen. De spiegeling laat zien hoe groot het obstakel is. Het café staat voor escapisme. Alcohol geeft een roes. Het bekende gebied staat dichter bij jezelf dan je denkt. Het wordt tijd om weer thuis te komen.

7 februari 2018
Beheerder

Misschien is het grote gebouw een instantie waartegen je moet knokken om "thuis" te komen.
Het is een hindernis op je weg een soort autoriteit of onverschillig star stuk mannelijk fallische macht.
Met allerlei kronkels (gedachten?) kom je dan toch op je twee beentjes terecht.

In de bar is het een vrolijke boel maar is het niet vreemd dat het alleen maar mannen zijn? (gay?)
De donkere tint kan chtonisch zijn.

Iets nemen in een onbekende omgeving vol mannen is niet echt verstandig, al zal het wel de remmen losmaken.

Een hoog gebouw omringt door water het vrouwelijke en mannelijke (of de Yoni).
Het water is ook het onbewuste.
Maar het geeft een desolate indruk van de (ivoren) toren met rondom een vestinggracht.
Dat gebouw is wellicht een "luchtkasteel".

9 februari 2018

wat mooi!

9 februari 2018

het juiste woord voor het gebouw dat ik 'ineens' ernaast zag oprijzen is inderdaad een luchtkasteel, er was een soort spiegeling doorheen..

9 februari 2018

jazeker, er is een zeer groot obstakel, allang in m'n leven, maar toch ben ik er tegelijkertijd niet ongelukkig bij

ik zat zonder geld voor de weg naar huis toe



1 keer bewerkt. De laatste keer was 9 februari 2018 door Sheherazade.

9 februari 2018
Beheerder

Quote

ik zat zonder geld voor de weg naar huis toe

Geld is energie en waardegevoel.

9 februari 2018

je slaap de spijker op z'n kop