Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over mijn vriend

Sissi
2 februari 2018

Hoi mijn droom ging over een hoge berg waar mijn vriend al opgeklommen was en ik nog op moest klimmen. Dat lukte... Vervolgens droom ik dat we op een expeditie gaan en hij is totaal voorbereid met warme kleding, andere benodigdheden en ik heb niks bij me behalve een lege plastic zak. Op dit moment gaat het niet goed tussen mij en mijn vriend. Mijn vriend kan zich namelijk niet ontspannen en daarmee genieten of tijd maken voor onze relatie. Maar ik kan het verband met deze droom niet leggen.

2 februari 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een berg staat symbool voor een pad met vele obstakels die je moet overwinnen. Een expeditie is een avontuurlijk onderzoek maar kan gevaarlijk zijn. Over het bagage moet men goed over na denken wat mee moet nemen. Het mag niet te zwaar zijn en het moet multifunctioneel zijn. In een plastic zak kun je dingen stoppen die je onderweg vind. Ook kun je herinneringen meenemen. Het is net als een emmer. Die kan ook vol raken. Jouw zakje is nog leeg, maar je kan meegetrokken worden en het vullen met andermans problemen. Dit kom je vaak tegen bij mantelzorgers.

2 februari 2018
Beheerder

De bergen zijn moeilijkheden.
De lege zak heeft geen inhoud. Dus er is geen levensbagage nog iets dat je bewaren wilt.
de relatie heeft geen inhoud meer. Je voelt je als die lege (slappe) zak (of hij is er een).
Het leven bestaat niet uit bergen beklimmen maar uit het leven in een leefbaar dal.
Alhoewel een dal soms een depressieve sfeer kan inhouden zonder uitzicht.
De bergen geven juist uitzicht. Maar als je niet in een bergland woont is het ongewoon (niet realistisch passend) als je ervan droomt.
Wellicht ontbreekt het avontuur in het leven?
Klimmen is een vorm van stress, zoals de steen van Sisyphus de helling oprollen.

Sissi
2 februari 2018

Hoi Esmee
Dank je wel voor je reactie. Ik kan het zeker plaatsen. Mijn vriend heeft zoveel stress en geen ruimte voor de relatie en ik trek dus die kar. En dat valt me steeds zwaarder want ik kom dingen tekort. Hij is heel zwaar op de hand en heeft lange lijsten van dingen die hij moet doen. Zou dat zijn bagage zijn? Toch voelde ik me minder capabel in de droom dan hij. Ik zit thuis en kan niet werken op dit moment. Ik werk hier hard aan. Maar waarom voel ik me dan minder capabel?

Sissi
2 februari 2018

Beste beheerder bedankt voor je reactie. Zeker vind ik mijn vriend niet meer avontuurlijk. Hij is maar bezig met de toekoms,stress en dingen die moeten. Er is geen ontspanning en genieten meer mogelijk. Nou heb ik zelf ook angsten maar ik heb wel behoefte aan ontspanning en samen genieten. Daar moet ik op dit moment hard voor werken. Ondertussen ben ik inderdaad wel steeds meer mijn oude pijn en verleden dmv therapie aan het loslaten. Dus dat ik geen bagage meer heb klopt ook

2 februari 2018
Beheerder

Is je vriend misschien een controle freak?
Hij lijkt lekker ingepakt te zijn, of zit er warmpjes bij.
Hoe jij eraan toe bent daar heeft hij geen aandacht voor.
Onvoorbereid bergen beklimmen (of verzetten) is niet echt een goede optie.
Vraag mij af, wie hier de (ambitieuze) "hoogte" zoekt?
Wie staat er wel met twee benen op de grond?

Sissi
2 februari 2018

Hoi mijn vriend is een control freak inderdaad. En hij laat het niet los. Ik kom daardoor aandacht tekort. Wat bedoel je met wie reikt er naar ambitieuze hoogte?

2 februari 2018
Beheerder

Vanwege die hoge bergen.
Iemand die het te hoog zoekt in het leven (of zweeft)
Misschien heb je wel genoeg van die bergen beklimmen achter hem aan.
Het is vaker mannelijk om bergen te beklimmen.
Bergen staan ook voor onverzettelijkheid en trots of starheid (inertie)
Of voor hardheid, hoekigheid, koppigheid, principes enz. (steenbok)
Het vrouwelijke is meer meegaand, rond en glooiend, heuvelachtig enz.

Sissi
2 februari 2018

Hoi dank voor je uitleg. Dat is ook zo. Ik heb genoeg van de starheid dat is gewoon de waarheid. Ik wil leven en nu genieten van het leven en elkaar..ik kan er niet meer goed tegen. En moet er vaak tegenop werken om wat ontspanning te krijgen samen. Ik ga er verder over nadenken en mijn dromen onderzoeken. Heel veel dank voor het meedenken