Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Veel muziek in dromen.

OenaPalomaBlancaaa
6 jaar geleden

Hallo,

De laatste tijd merk ik dat er veel muziek wordt 'gespeeld' in mijn dromen. (Overigens niet OenaPalomaBlanca ;)

De muziek die ik in mijn dromen hoor zijn bestaande nummers. Het zijn vaak geen hele nummers maar fragmenten. Uiteraard zijn het liedjes die ik ken, al luister ik ze niet heel vaak. Ook zijn het vrijwel altijd verschillende liedjes. Ik vind dit echt fantastisch en vraag me af of het iets betekent of dat het vaker voorkomt.

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien. Onze zintuigen kunnen herinneringen onbewust vastleggen. Dit kan heel sterk zijn met geuren of zoals jij dat hebt met muziek. Een bepaalde zweer of gedachten kan gepassioneerd worden met een herinnering. Vooral bij muziek kunnen bepaalde emoties naar boven komen. Dat is ook de rede waarom bij huwelijken of begrafenissen echt een keuze gemaakt wordt welke muziek men laat horen.
Wanneer het nog eens voor komt, probeer dan te bedenken hoe je gemoedstoestand is bij de verschillende fragmenten. De onbewuste emotie wordt hiermee tijdens je droom naar boven gehaald.

6 jaar geleden
Beheerder

Denk eens aan de titels of fragmenten, in plaats van in abstracto aan muziek in het algemeen.
Muziek geeft stemmingen weer, maar kan ook zinvolle informatie betekenen als je tenminste wat verder denkt dan muziekdromen want dat zit je heel duidelijk in een roes in plaats van bewustwording.

[songteksten.net]
Gerrit Bakker dus. LOL pseudoniem van Johannes (Hans) Bouwens) Nou ja, daar kun je niet meer voor de dag komen als artiest. LOL

Het lied beschrijft een vogel hoog in de lucht. (Hybris)
Zweven, of vrijheid? Maar niet met 2 poten in de realiteit.