Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Slechte droom

Thima
5 jaar geleden

Goede morgen,

Ik had net een droom wat k me nog maar vaag kan herrineren.. wat ik nog weet is dat mijn moeder naar me kamer kwam en mij begon te kietelen onder mijn voet. Ik vond dit erg on prettig en vroeg haar om te stoppen, ik begon mijn moeder te duwen te knijpen en van alles zodat ze stopte maar het onplezierige kietel gevoel werd alleen maar erger.. nadat mijn moeder was gestopt legde ze haar handen om mijn nek alsof ze me zou gaan wurgen dit deed ze niet want ze zei dat ze dat nooit zou doen. Toen liep mijn moeder boos weg maar tegen de tijd dat ze bij de deur was was het een heel ander persoon die ik nooit heb gezien.. ik werd gelijk wakker en voelde me erg naar en heb toevallig jeuk aan 1 voet ?? Iemand die weet wat dit betekend

5 jaar geleden

Deze had ik reeds beantwoord. Maar verdween. Marco is waarschijnlijk bezig geweest met het technische gedeelte van de website/forum.

Met je voeten sta je met beide benen op de grond. Maar hier word je beet genomen. Je moeder die zorgzaamheid vertegenwoordigt haalt je uit balans. Gaan jij en je moeder niet door één deur? Of is ze het niet eens hoe jij in het leven staat en neemt ze je niet serieus.

Op een één of ander manier houd ze je in de houtgreep, je kan geen vrijheid van haar verwachten. Het kan zijn dat ze je in de gaten en klein houdt. Of het lijkt dat je je gecontroleerd voelt.

Thima
5 jaar geleden

Beste esme

Bedankt voor de uitleg. Ik heb inderdaad niet zo een goede band met mijn moeder emotioneel gezien. Verder kunne we opzich wel goed met elkaar om gaan. Ik schrik ervan hoe de uitleg zo klopt met de werkelijkheid. Ik voel me inderdaad een beetje beperkt en kan niet goed met mijn moeder praten over wat mij dwars zit, dit heb ik al sinds kleins af aan. De dag erna heb ik geen negatieve droom gehad.

5 jaar geleden
Beheerder

Probeer mij de verdwenen reactie te herinneren die Marco verprutste.

Kietelen is plagen, stimuleren, maar als er stop gezegd wordt, moeten ze ook niet doorgaan, want dat ontaardt het in pesten.
Kietelen kan iets demonisch worden en een vorm van sadisme. Soms ook sadomasochisme.
Tegelijk wurgt ze je, zodat ze jou de keel snoert, waardoor jij je niet kunt uiten of leven.
Is zeg maar een levensvijandige houding. Jou zien opgroeien is tegelijk haar separatieangst.
Ze snoert je in.
Ze staat je dus letterlijk in de weg. Opjutten en remmen.
Ze is onterecht boos, want ze handelt tegen jouw wil en lichamelijke integriteit of je bestaanrecht.
Zij is de agressor en als jij boos wordt is dat dus wél terecht.
Zij keert de zaken om (oorzaak/gevolg), om jou de schuld te geven van haar stemmingen.

Freudiaans zou je zeggen, ze kietelt je om haar agressie af te reageren. (lust/onlust)
Dat blijkt wel uit het wurgen en de latere boosheid.