Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Meditatie

6 maart 2017
Beheerder

Massage naar keus Haha.
Och Healing is een breed abstract begrip.
Als je voor wat ontspanning wilt gaan Ok, maar verwacht niet dat je daarmee van je problemen af komt.
Strijkages werken wel op spanningen, maar nemen nooit geestelijke hindernissen weg.

Anonieme bezoeker
6 maart 2017

Ja, haha, ook edelsteenmassage en holistisch-energetische massage, etc. Hoe kan je wel geestelijke hindernissen wegnemen? Dat kan zeker nooit volledig?

6 maart 2017

Ik was eens overspannen en toen heb ik holistisch-energetische massage geprobeerd. Die vrouw ging met haar handen over mijn lichaam, ze keek er wat interessant bij, nou, 'k had niets van haar energie gevoeld. Voor mij is zo'n massage onzin. Maar misschien is het voor een ander wel heilzaam.
Ik dacht toen dat bij een aantal behandelingen de sensatie kon voelen. Nou, het bleef bij het zelfde. Ik vond het gewoon jammer van mijn geld. Door schade en schande wordt men wijs. Ha, ha, ha!

6 maart 2017
Beheerder

Geestelijke hindernissen moet je zelf oplossen.
Daar leer je ook iets van.
Geloof nooit dat een healer je levensproblemen even kan wegstrijken.

Nota bene lopen er van die fantasten rond die propageren dat ze zelfs het karma van atomen in een vorig leven kunnen helen.
Daarmee zouden dan de fysieke problemen in het heden worden opgelost.
Waarom niet gelijk de hersencellen, die zijn immers ook fysiek?
Almachtswaan en er zijn er die dergelijk onzin nog gretig geloven ook, als ze er maar niets anders voor hoeven te doen dan aangenaam liggen niksen onder de bekwame fratsen van een pseudoloog.

Waarmee ik niet iedereen onder een kam wil scheren.
Voor sommige zaken kan een alternatieve behandeling best helpen, maar zoals gezegd, geestelijk moet je zelf je huiswerk leren maken.

Anonieme bezoeker
7 maart 2017

Duidelijk! Bedankt voor jullie antwoorden, Esme en Sheherazade!

Ik heb er gisteren maar een punt achter de meditatie gezet, aangezien het echt niet gaat. Ik ontwaakte vandaag met keelpijn en voel vandaag af en toe een drukkende pijn in mijn voorhoofd. Life is great.

7 maart 2017

Die keelpijn dat hangt in de lucht. Ik dacht dat ik er van 't weekend vanaf was, maar na maandag is het toch erger geworden.
Vanavond sla ik de sportschool over.

Anonieme bezoeker
7 maart 2017

Bah, als het weer in de lucht hangt ben ik niet blij :( Ik heb de griep al overgeslagen, wil het niet nogmaals krijgen, haha.

Anonieme bezoeker
7 maart 2017

Pfft het voelt alsof er iets mij blokkeert... Een ronde hardgelopen maar door een blokkade in m'n borst kwam ik niet erg ver. Alsof m'n energie daar ophoopt en niet verder komt.

Overigens ben ik naar de huisarts geweest, maar die kon er niets mee. "Daar heb ik geen verstand van."

Anonieme bezoeker
9 maart 2017

Even een update... Ik voel mij grieperig, maar alleen in mijn keel en hoofd. Daarnaast weiger ik plots sommige soorten voedsel en ik begin een hekel te krijgen aan mijn telefoon. Mijn SWB'er en ik mailden elkaar tegelijkertijd en ik zag het ook al aankomen dat de conducteur in de trein de kaartjes ging controleren. Vandaag ook yoga gedaan, maar ik werd ontzettend misselijk tijdens de krijgershoudingen. Zelfs de docente zag aan mijn hoofd dat het niet goed ging - het zweet stond op mijn voorhoofd.
Het lijkt erop alsof er geen weg meer terug is en ik eigenlijk beter door kan gaan met de meditatie...

9 maart 2017
Beheerder

Grieperigheid kan van de keelklieren komen.
Die hebben een directe connectie met emoties.
(Lijkt wat op Pfeifer)
Misschien is er innerlijk verzet tegen die krijgshouding?
Maar voor een deel heb je die wel nodig denk ik. (weerbaarheid)
Zweten kan met stress en neurose samenhangen.
Je moet door een moeilijk periode en de meditaties lossen hindernissen op.
Je hebt veel onderdrukt en dan komen de emoties als water naar buiten.
Eigenlijk zou je veel waterdromen moeten hebben.

9 maart 2017

Waarom doe je het niet rustiger aan. Je bent grieperig en yoga vergt best wel veel inspanning. Je spieren moeten kracht gebruiken en gelijke tijd masseer je de ingewanden bij de oefeningen. Hierdoor maak je van alles los zowel lichamelijk als geestelijk. Luister goed naar je lichaam. Dat is ook een vorm van grenzen bewaken en ook een vorm om voor jezelf te zorgen.

Mijn griep is over en ik heb nu hele erge keelpijn. Hierdoor wordt ik heel moe door de ontsteking. Het lichaam werkt om beter te worden. In zo'n situatie ga ik niet naar de sportschool.

Anonieme bezoeker
10 maart 2017

Het is hoogstwaarschijnlijk de keelchakra die actief is. Ik voel het voornamelijk met praten en dan achterin de keel, dus ik praat het liefst zo min mogelijk, haha.
Ik ga even overleggen met de yogadocente hoe ik die krijgershouding kan vervangen met een andere houding. Heb gisteren de kindhouding gedaan en de warmte kroop naar mijn nek/achter mijn linkeroor.
Waterdromen heb ik niet - ik onthoud ze niet - maar had vannacht wel een droom met het tegengestelde element: vuur.

Het is niet de griep die ik heb - zo voelt het niet. Mijn keelpijn en hoofd voelen heel anders, een manier die ik niet eerder ervaren heb. Verder voel ik mij prima, dus ik doe wat ik kan.

Anonieme bezoeker
15 maart 2017

Weer een update. Het gaat niet goed, nog steeds vage pijnklachten.
Gisteren is mijn keelpijn overgegaan in mijn longen eruit hoesten en het houdt mij zelfs 's nachts wakker. Vandaag ervaar ik ook knallende hoofdpijn boven in mijn hoofd, in mijn kruin. Het begint voorin als een steek en dijt naar achteren uit, alsof het een golf is door mijn hoofd, van voor naar achteren. Dit effect wordt versterkt door bukken en veranderen van bijvoorbeeld een verdieping in een gebouw.
Ik vraag mij echt af hoe lang dit gaat duren: ben allang gestopt met de meditatie, maar de klachten blijven alleen maar toenemen. Huisarts gelooft er niet in en zegt dat ik het maar moet aankijken.

15 maart 2017
Beheerder

Heb je geen last van migraine?
Zo klinkt het namelijk.
Migraine kan overal in je lichaam plaatsvinden.

Anonieme bezoeker
16 maart 2017

Oh, dat wist ik niet...
Migraine zit wel in de familie, dus het kan zomaar zo zijn. De huisarts heeft de klachten bestempeld als griep...

16 maart 2017
Beheerder

Zie je ook flitsen van licht (migraine aura's)?
Migraine is een vorm van vaatkramp.

Oliver Sacks (een beroemd neuroloog) heeft er goed boek over geschreven.

Anonieme bezoeker
16 maart 2017

Nee, ik zie geen lichtflitsen. En ik heb ook geen koorts.

16 maart 2017
Beheerder

Bij griep, of welke infectie ook, hoort doorgaans koorts.
Bij griep heb je vaak pijnlijke spieren.

16 maart 2017

Het kan ook een flinke kou zijn. Griep duurt twee weken. En een flinke kou wat korter. Koorts hoeft niet maar je kunt je wel kan vervelend voelen. Ik en mijn dochter hebben net een flinke kou achter de rug met alle symptomen die je opnoemt Magnet. Mijn dochter had wel koorts drie dagen, arm ding.

Misschien, wanneer je weer beter bent, een idee om wat minder gefocust te zijn op alle kleine dingetjes die je voelt en meemaakt maar vooral focussen op een gebalanceerd leven. Waar alles een plek heeft, bewegen, rust nemen, hard werken, Vrienden, familie, plezier maken, hobby. Heb je wel eens gelezen over Monkey mind, een boeddhistische term? Erg interessant en ik vond het heel verhelderend.

Soms in het leven is er gewoon weg geen waarom. Het is gewoon wat het is…. Niets meer en niets minder.

Ben het er erg mee eens dat een healer niet je problemen weg kan strijken. Ze kunnen hoogstens tijdelijk blokkades weghalen maar om ervoor te zorgen dat blokkades echt weg blijven moet je zelf aan de slag. Door je te openen voor het leven wordt het vanzelf duidelijk wat daar voor nodig is. Veel mensen lopen zichzelf en het proces in de weg. Just let it be! Alles heeft zijn tijd.

Anonieme bezoeker
16 maart 2017

Quote

Bij griep heb je vaak pijnlijke spieren.
Ook geen last van. Het voelt echt niet als een griep.

Quote

Misschien, wanneer je weer beter bent, een idee om wat minder gefocust te zijn op alle kleine dingetjes die je voelt en meemaakt maar vooral focussen op een gebalanceerd leven.
Het is niet dat ik nauwkeurig bijhoud wat er gebeurt, maar dit zijn klachten die al langere tijd spelen en gewoonweg vervelend worden.

Oh ja, in de categorie vreemd: ik zat vanochtend bij m'n psychologe en ik voelde een nies opkomen. Die trok plotseling weg en direct begon m'n psychologe te niezen! "Wow," zei ik, verbijsterd. "Je kan gevoeliger zijn geworden," zei ze nadat ik het uitlegde.

Overigens vandaag weer tijdens yoga dat ik niet lekker werd tijdens de krijgershoudingen en de Stoel.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 16 maart 2017 door Magnet.

17 maart 2017
Beheerder

Het is wel belangrijk goed bij te houden wat er gebeurt, want als het psychosomatische symptomen zijn kunnen ze een link betekenen naar onbewuste processen, die echter door hun aard een zeer specifieke signaalfunctie kunnen kiezen, die resulteert in fysieke en geestelijke klachten of verstoringen.

Zo kan niezen wel staan voor een nerveuze reactie van iets kwijt willen dat je irriteert of triggert.
Slijmvliezen zijn een verdediging tegen infecties. Prikkelende invloeden dus overdrachtelijk ook psychische kunnen vergelijkbare symptomen opleveren als b.v. hooikoorts. Bekend is dat astma een relatie kan hebben met neurotische problemen.

Enkele praktijkvoorbeelden.

Er was eens een man die continu zat te niezen, snotteren, hoesten en slikken, een ramp aan tafel.
Dat het een neurotisch type was, was overduidelijk, maar hij weet het aan een of andere vage infectie (waarvoor hij eens naar de huisarts moest, maar dat uiteraard typisch neurotisch nooit deed).
Hoewel het een intelligente man was bleek hij geen relatie te kunnen leggen tussen zijn absurde gesnotter en een onderliggend levensprobleem. Eindeloze verontschuldigingen over zijn gedrag, maar uiteraard koesterde hij zijn problemen om pijnlijke zelfinzichten te vermijden.

Zo kende ik een andere man met ondraaglijke jeuk. Hij leek de rust zelf, maar ik informeerde naar zijn werk en huwelijk.
Hoewel hij daar als altijd uitermate rustig op reageerde (verdacht rustig), bleken er toch zaken te spelen die hem om zo te zeggen op de huid zaten. Omdat hij een type was dat alles extraverteerde, verdrong hij het probleem met als gevolg ernstige huidklachten.
Weer iemand anders leed aan insomnia. Ook hij verdrong overduidelijk zijn ergernissen en woede met als gevolg dat hij niet meer kon slapen.
Dat een en ander uiteraard terug te lezen was in een bijkomende verkrampte lichaamshouding moge duidelijk zijn.

Anonieme bezoeker
17 maart 2017

Hmm, nu vallen er heel veel puzzelstukjes op zijn plaats, haha. Al van kinds af aan was ik altijd verkouden. Het werd toegeschreven aan allergieën... Gelukkig heb ik het niet meer, maar ik weet ook niet wat het omslagpunt is.

Al een paar nachten word ik om 00:50 uur wakker en blijf ik maar hoesten. De hoofdpijn in mijn voorhoofd blijft ook al een paar dagen aan: ik ga er mee naar bed en sta er weer mee op.

17 maart 2017
Beheerder

Misschien was je allergisch voor de sfeer thuis?
Dan is de lucht als het ware niet om in te ademen.

Ik gooi maar een peanut op, heb je misschien last van apneu?
Dat is een adempauze tijdens het slapen en dat kan enorm vermoeiend werken en vele klachten veroorzaken.
Snurken is overigens soms ook zeer vermoeiend.

Obstructie van de neus kan het ademen zwaar maken of uitsluitend via de mond ademen opleveren met uitdroging tot gevolg.
Een en ander kan samengaan met apneu.

Gezien je klachten lijkt het mij toch vooral een brandend emotioneel probleem dat naar buiten wil komen.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 17 maart 2017 door Sheherazade.

Anonieme bezoeker
17 maart 2017

Naarmate ik er meer over nadenk, des te meer dingen vallen op zijn plaats. Kan mij herinneren dat ik ook een soort uittreding heb meegemaakt, al enkele jaren geleden. Ik fietste een heuvel op, naar school, en plots schrok ik en was ik mij bewust van de omgeving. Heb er volgens mij nog een dagboekfragment van, ik ga het eens opzoeken.

Ik denk niet dat ik apneu heb. De onderbreking van slaap hangt samen met het hoesten. Oorspronkelijk had ik een keelpijn dat uit het niets opkwam, had een dag geen stem, en de dag erna is de keelpijn overgegaan in hoesten, dat 's nachts erger is dan overdag.

17 maart 2017
Beheerder

Lijkt er wel op dat je slijmvliezen niet op orde zijn.
Dat kan neurotisch zijn.





Deze discussie is gesloten.