Help wie snapt dit stukje van een droom "Zelf je handen afzagen"

Jan10e
8 jaar geleden

Mag ik jullie iets vragen?

Ben zelf iemand die eigenlijk nooit bewust droomt, soms heel zelden..
En dan benik hier ook wel bewust van...
Kan dan ook niet een hele verhaallijn herinneren... maar eigenlijk een gedeelte
En deze keer blijft het maar bij mij, zie het ook voor me ben er niet bang van maar snap het niet.

Waar gaat het om:

Maandagnacht 20-3, was erg onrustig kon niet goed slapen, sliep even en werd weer wakker.
Ergens aan het eind van de nacht heb ik een soort van "stukje" droom gehad weet echt niet hoelang...
Daarin heb ik gezien dat ik mijn eigen handen [voorbij de pols iets meer op de arm] aan het afzagen was, deed dat heel rustig wel duurde dit vrij lang en was niet erg veel bloed mee gepaard, kon het daarna gewoon met gaas afbinden.
Weet niet dat ik pijn had, volgens mij niet, deed het gewoon omdat het nodig was.
Daarna bleek dat nog iemand een hand nodig had [op dat moment ben ik mij daarvan bewust] en begin vervolgens opnieuw met het afzagen van mijn [naar mij idee] andere hand. [Zie alleen niet dat de 1ste hand geen hand meer is maar een stomp moet zijn met gaas]
Ook deze bind ik weer zonder problemen af met een gaasje.....
Weet ook niet hoeveel tijd er tussen het afzagen van de ene hand en de andere hand zat, zie alleen dat ik er mee bezig ben en bij de 2de dat het nodig is om iemand daar mee te helpen.
Zo heb ik beide handen zelf van mijn armen afgezaagd, afgebonden met gaas, volgens mij ook alleen en weg gegeven alleen zie ik niet aan wie, voor wie het nodig was, waarom ik het deed.
Echt bang ervoor ben ik ook niet, alleen blijft dit heel erg bij mij hangen, wil het begrijpen maar snap het niet.

Hoop dat iemand mij hierin kan helpen, duidelijkheid kan geven en mij mogelijk kan laten snappen wat ik hiervan moet leren.

Ik dank jullie allemaal al alvast als je mij hiermee kan helpen.

Jan10e

jan10e
8 jaar geleden

Is er echt niemand die deze "droom" kan verklaren?
Moet er regelmatig aan denken en ondanks dat ik het met het dromen niet eng vond [volgens mij] geeft het mij nadien toch well een een naar gevoel!
Hoop dat iemand hem toch nog kan verklaren.

Bedankt alvast.

Tarfull
8 jaar geleden

Ik weet ben ook niet echt een expert ofzo maar wil wel een poging wagen.
Hieronder zijn stukjes teksten uit het droomwoordenboek die als ik het zo zie te maken hebben met je droom... Je lichaam is dus je zelfbeeld en je identiteit. Er staat dat snijden in een stuk vlees een staat voor dat je van een bepaald gevoel in je leven afwilt . Er vanuitgaand dat je een mes of zaag hebt of dat mee af te snijden, vertellen ze dus dat het staat voor iets onharmonieus in je leven en en het afsnijden zegt dus je wilt het kwijt. Het is van je eigen lichaam dus het is waarschijnlijk een negatief aspect van jezelf of wat je in ieder geval jezelf toekent. Nog 1 alternatieve uitleg is als je bij vingers kijkt (aangezien als je je hand ook dus je vingers afhakt). Het kan dus ook nog zijn dat je een bepaalde faalangst hebt bij een taak in het echte leven en je wilt het dus liever misschien op een ander persoon afschuiven.... Hebben deze twee verklaringen enige logica?

groetjes Tarfull


LICHAAM
Als je droomt over je lichaam, is dit een indicatie van je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Vaak is je zelfbeeld verbonden aan hoe je over je lichaam denkt. Het lichaam staat ook voor je bewuste identiteit en is tevens representatief voor je gezondheid.

SNIJDEN
een droom waarin je een stuk hout snijdt, symboliseert spirituele en creatieve energie. Metaforisch gezien zet je onbewuste energie om in bewuste oplettendheid. Overweeg of het snijwerk louter voor de sier is, of ook nuttig.

Als je droomt dat je een stuk vlees snijdt, geeft dit aan dat je probeert om van een bepaald gevoel af te komen. Je zou je emoties op een afstandje proberen te houden, om ze objectief van een afstandje te analyseren.

als je droomt dat je een mes draagt, duidt dit op woede, agressie en/of afscheiding. Er kan iets zijn wat je als het ware uit je leven wilt snijden, iets waar je vanaf wilt. Een mes kan ook symbool staan voor iets onharmonieus in je leven. Je zou deze banden willen doorsnijden of een mischien een relatie willen beeindigen.

Scherpe messen die glanzen voorspellen zorgen. Slechte ontwikkelingen zijn op komst. Gebroken messen voorspellen verlies op alle fronten. Als je droomt over een bot mes, duidt dit erop dat je harde werk niet of weinig beloond wordt. Dromen dat je gewond raakt door een mes, symboliseert mannelijke- of dierlijke aggressie.

VINGERS (ONDERDEEL VAN JE HANDEN WAAR JE HET OVER HAD)
Vingers in je droom symboliseren fysieke en mentale handigheid. Ze duiden ook op actie, manipulatie en non-verbale communicatie. Wanneer je droomt dat je vinger eraf valt, suggereert dit dat een situatie je de baas wordt of dicteert wat je moet doen. Je zou letterlijk de grip op je leven kwijt kunnen zijn.

Als je droomt dat je vingers gewond zijn, of zelfs afgehakt zijn, duidt dit op faalangst bij het uitvoeren van een veeleisende taak in het echte leven. Als je droomt dat een vinger naar jou wijst, duidt dit op schuld.

Dromen over je wijsvinger gaat over authoriteit, richting of een oordeel. Je droom zou je iets duidelijk willen maken.

Witchy
8 jaar geleden

Hallo,
misschien kom ik wat laat met "mijn" (voor wat ze waard is) verklaring voor jouw droom ivm handen afzagen.
Mij lijkt het nogal logisch en het is niet nodig om het ver (of te spiritueel) te gaan zoeken. Met handen help je, geef je, troost je enz........
Je droom wijst erop dat je moet stoppen om "te veel" te geven of te helpen enz....Vooral het tweede deel maakt dit duidelijk je schreef namelijk:
"er was nog iemand die een hand nodig had". Wordt je te vaak gevraagd om te helpen?? Kun je zo slecht "neen" zeggen?
Je droomt wijst te erop dat het niet "zo'n pijn doet" om eens neen te zeggen of om te stoppen met helpen. Trouwens het is een illusie dat wij mensen kunnen helpen, mensen helpen zichzelf. Oké door misschien hulp te aanvaarden of te vragen, toch zijn zij het zélf die beginnen met zichzelf te helpen. Je kunt niemand helpen die niet écht wilt geholpen worden, geloof me! Dit schrijf ik uit uitvaring en ondervinding.

Tweede uitleg is dat je jezelf altijd tegenhoudt om bepaalde dingen te doen of om jezelf te helpen. Eerder help je iemand anders en niet jezelf.
Je snijdt je handen af en geeft ze weg aan anderen. Wat moet jij dan doen zonder handen (=symbool voor actie of hulp)???

Stof tot nadenken??? Hopelijk helpt het je verder met deze droom. Nog één puntje, namelijk als een droomuitleg klopt, dan voel je dat onmiddellijk!
Zo iets van "ja dat is het!". Succes!!!
Witchforyou

8 jaar geleden

Hoi,

Van mij ook een verklaring uit mijn dikke dromen-boek:

Amputatie:

Spiritueel gezien betekent elke amputatie verlies van het een of het ander. We proberen het perfecte te misvormen.
Vaak tonen dromen door hun symboliek wat niet goed is, of wat niet klopt. Een droom over amputatie betekend dat je actie moet ondernemen om een situatie recht te zetten.
Je probeert vrede te hebben met iets wat pijn doet, of onaangenaam is, in het wakende bestaan.
Je loopt het risico of je vreest een deel van jezelf te verliezen. Iets waar je waarde aan hecht.

Groetjes Lieke

Annac
6 maanden geleden

Ik heb net een droom gehad, ook aan het einde van mijn slaap.
Het begint raar, mijn vriend komt er ook in voor. Wij wonen apart sinds een half jaar. In de droom ook, maar in het zelfde (studenten) huis zonder mijn weten eerst maar hier kom Ik dus achter en vind het niet vreemd. Er komt nog een wat oudere vrouw in voor die een trap naar boven loopt buiten op het pleintje van het huis, een bovenbuurvrouw. Kijkt me boos aan en haar hoofd is heel duidelijk te zien voor mij terwijl ik ook nooit duidelijke/gedetailleerde dromen heb en ze blijven me gewoonlijk ook niet bij me als ik wakker wordt. Nog een bovenbuurvrouw neemt de trap naast haar naar boven. Ineens gaat de droom over dat ik in de sportschool ben, lijkt wel een buitenplaats te zijn met veel apparaten. Ik ga douchen daar maar de douche bestaat uit een klein smerig halletje met allemaal pis vlekken. 4 zou he's aan beide kanten staan vol aan, voorste 6 ijskoud alleen de achterste zou warm zijn volgens een voorganger. Ik de koude stralen door naar achteren. Kijk duidelijk naar de gele vlekken overal en weet dat het plas is. Kreeg er een naar gevoel bij. Staat een vrouw op me te wachten buiten de deur met 5/6 kleinere jongens van een jaar of 7 gok ik. Ik droog me af en kleed me aan binnen 5 seconden. Haar kinderen gaan naar binnen en ik sta met mevrouw te kletsen, fijn gevoel bij haar. Volgensmij is ze gebaseerd op een persoon uit mijn leven. Ik kijk om, jongens zijn klaar ook binnen een minuut ofzo, ze lijken ineens een jaar of 15/17. Ik weer terug thuis ineens. Hier gebeurden nog wat dingen die ik ben vergeten, onderandere een boven buurvrouw die aanklopt, zegt dat ik haar deur open moet doen want heeft geen sleutel, ik ga er niet in mee want nooit dat mijn sleutel op haar deur past. Maar ze overtuigde me en hij paste gewoon.

Nu komt echt een vreemd stukje en de reden waarom ik deze reactie schrijf. Sta met mijn vriend in de woonkamer volgensmij was er ook nog iemand anders bij die een aandeel had aan het verhaal maar is me niet duidelijk. Een opa van mijn vriend of iets dergelijks. Er is wat aan de hand. Ik weet niet precies meer wat, en mijn vriend besluit daarom zijn handen er af te snijden met een scheermesje. Ik was er naar mijn gevoel niet perce bij maar ik zie het gebeuren van dichtbij (?) de actie zelf is niet heel duidelijk in de droom en is binnen 2seconden weer voorbij. In het begin beide handen maar zie later in de droom alleen de linker hand weg zijn. (snap ook niet hoe hij persoonlijk z'n beide handen er af heeft gekregen maar het leek allemaal enorm logisch) er is ook bijna geen bloed. Ik bind snel zijn (beide) handen in met Theedoeken en blijkbaar heel netjes in een verbandje maar het inbinden zelf kan ik me niet herinneren. Hij zegt daarna het niet meer te voelen en ziet geen noodzaak naar het ziekenhuis te gaan. Ik zeuren van wel, we willen naar beneden lopen maar boven aan de trap kijkt ie me lachend aan, legt een krant achter zijn hoofd en valt recht achterover flauw, gelijk opent ie weer z'n ogen en zegt alles ok te zijn, ik wetende dat ie bloed verliest terwijl het niet te zien is. We zijn ineens beneden. ik roep mijn vader die er blijkbaar ook is. Ik zeg dat ie ons naar het ziekenhuis moet brengen maar hij ziet niet in waarom. Ik spreek ook niet uit dat m'n vriend z'n handen er af zijn. Schreeuw wel we moeten naar het ziekenhuis. Staat m'n pa rustig een noodlesoepje te maken. Mijn vriend kotst ineens op de grond. Weer lijkt ie het helemaal prima en oké te vinden allemaal. Blijkbaar ligt er een bord (stoof?)peertjes onder zijn kots en we zitten het te bestuderen en proberen het van elkaar te scheiden maar lukt niet. Ik kijk om naar mijn vader en zit weer meerdere malen zeggen en dan te schreeuwen dat we naar het ziekenhuis moeten. Ik pleit z'n noodlesoepje in de wasbak. Hij stemt rustig in. Rond deze tijd geloof ik zie ik maar 1 ingebonden hand bij mijn vriend, de linker geloof ik. We lopen met z'n drieën naar buiten en ineens is mijn tuin de sportschool en lopen naar buiten waar eerst de vieze douche zat en die is ook weer op de plek van mijn huis. Dus we zijn op een andere plek, wat ik me nu pas realiseer nu ik wakker ben. En hier wordt ik wakker. Voordat mijn wekker gaat, ga nog verder slapen en gaat wel over dezelfde droom maar hier herinner me ik niet meer van dan de ingebonden handen van mijn vriend weer te zien.
Raarste droom die ik in jaren heb gehad. En bijna nooit eerder zo'n gedetailleerde droom gehad. Heb er een vreemd gevoel bij maar zie het niet perce als een nachtmerrie. Wat betekent dit?!?

6 maanden geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven.

Een studentenhuis staat voor primitief maar ook voor zelfstandigheid. Je vriend is je onbewuste steun en wil je het liefst bij je hebben. Douchen staat symbool van bagage weg wassen, alleen lukt dat niet zo goed, omdat de douche (water staat symbool voor emotie) oncomfortabel (doet pijn - scheermesje) is. Je hebt geen tijd om naar je diepste gevoelens te gaan en het een plekje te geven, omdat je er geen tijd voor maakt. De buurvrouwen is je onbewuste geweten. Je weet wat eraan mankeert.

De kinderen staan symbool van de kleinere versie van jou, die nog onbevangen en speels zijn. Hier zou je naar terug willen, maar helaas kan dat niet (sleutel). Naar het ziekenhuis gaan is hulp zoeken naar beterschap. Bloeden is energie verliezen. Overgeven staat symbool voor het direct geestelijke afval lozen. Het spreekwoordelijk emmertje is overgelopen. De linkerkant staat voor de onbewuste kant.

Je emailadres wordt niet getoond
Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 ******  ******** ******** **    **   ** 
 **  **   **   **  ** **    **   ** 
 **      **     **  **    **   ** 
 **      **    **   **    **   ** 
 **      **    **   **    **   ** 
 **  **   **    **   **    **   ** 
 ******   **    **   ********  ******* 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht