Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over kasteel

Lieske
11 jaar geleden

Hallo beste forumleden,

Ik droom heel vaak (bijna dagelijks) over een kasteel met 3 verdiepingen. De eerste 2 verdiepingen zijn heel mooi en luxe met bubbelbaden mooie kamers en prachtige ruimtes die helemaal naar mijn zin zijn ingericht. Het voelt goed tot in mijn diepste wezen.

Dan in dezelfde droom zoek ik de gang naar de 3e verdieping. Deze gang er naartoe is een kronkelig zandpad helemaal donker ik moet kruipen waarna ik de 3e verdieping bereik. Deze verdieping kan ik zien het is een donkere ruimte met helemaal niks erin een grote lege ruimte. Ik voel me daar heel bang en ongelukkig in.

Deze droom heb ik wel 5x per week. Kan iemand mij deze droom uitleggen.

Dank jullie
Annelies

11 jaar geleden

Mijn idee van jouw droom is het volgende:

Er is een plekje waar jij je 'slechte' kanten hebt verstopt, je donkere kant. Deze heb je weggestopt op de derde verdieping, een plekje waar niemand kan komen. Iedereen ziet jouw 1ste verdieping (1ste indruk ??? ) en de 2de verdieping (als mensen je iets langer kennen) maar je mindere kant, nee die heb je zelfs voor jezelf verborgen. Je geeft aan dat je bang bent, maar je hoeft niet bang te zijn voor je mindere kanten.
Je hoeft je niet voor je mindere kanten te schamen, want er bestaan geen 'slechte' mensen. "God makes no mistakes." ;)
Probeer je mindere kanten onder ogen te zien. Je mag (bijvoorbeeld) best eens jaloers zijn. Jaloersheid geeft aan dat jij hetzelfde wil als de persoon waar je jaloers op bent. Op deze manier is jaloezie een extra motivatie om te kunnen bereiken wat je wil. Jaloezie wordt pas een probleem als het je hele doen en laten bepaald.
Probeer die mindere kant van jezelf te leren kennen zodat ook de 3de verdieping een mooi deel van jezelf wordt.