Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over steeds smallere gang

Lindalinda
11 jaar geleden

Hoi,

Ik heb al een paar keer gedroomd dat ik door een soort gang / tunnel kroop (één keer ging ik via een trappetje omhoog) die steeds smaller werd en ik uiteindelijk niet verder kon. Ik zie dan wel het smalle uiteinde / de buitenlucht, maar ik kan er niet door.
Ik word er wel een beetje claustrofobisch van, maar niet echt in paniek.
Vervolgens stopt de droom gewoon, volgens mij... :-s

Wat zou dit kunnen betekenen?

Groetjes, Linda.

11 jaar geleden

Waar loop je in het leven op vast?
Wil je te snel vooruit?
Heb je misschien last van je longen, het gevoel dat je soms geen lucht krijgt?

irislangkous
10 jaar geleden

Ik heb dit soort dromen ook wel gehad,
maar toen ik er overna dacht kwam het doordat ik heel erg bezig was een oplossing te zoeken voor alles (uitweg in het geval van de droom).
Zijn er dingen waar je je de laatste tijd aan ergert of druk over maakt, waarvan je heel graag zou willen dat het niet zo was?
Bedenk je dan dat je aan het hier en nu, en trouwens ook het verleden, niks kunt veranderen en dat het ook geen nut heeft om je er druk om te maken. Hoe moeilijk het ook kan zijn, probeer het te vergeten of te accepteren. Ook als je bijvoorbeeld bang bent voor iets dat in de toekomst zou kunnen gebeuren, zolang je daar niet direct wat aan kan doen om het te voorkomen, moet je het echt los laten. Het veroorzaakt namelijk ook stress waar je zelfs lichamelijk last van zou kunnen krijgen.

groetjes, iris