Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ik zweef rond mezelf in al mijn dromen

Eev
12 jaar geleden

Hey, mijn naam is Eva, ik ben 17 en ik heb iets bijzonders.. althans dat denk ik.
Als ik droom en ik kan mij die droom herinneren dan gebeuren er verscheidene dingen standaard:

1. Opvallend is dat ik nooit kan zien vanuit mezelf. Maar in mijn dromen zie ik mijzelf, en zweef ik rond mijzelf heen als in een film rond een hoofdpersoon.

2. Wanneer ik mezelf dus zie (ik ben er wel altijd, ik WEET dat ik het ben) dan zie ik niet mijn eigen lichaam, maar een ander. Doorgaans zie ik er ouder uit in mijn droom.. dat is vooral het laatste jaar. een jaar terug ongeveer droomde ik echter dat ik een kind was van 4 (een kind dat ik niet kende) en toen nam ik de rol over van de moeder wiens hand die van het kind vasthield tijdens het oversteken van een zebrapad, toen bleek het kind mijn kind (ik was daar boven de 20 en heb in het echt geen kind).

3. Mijn vriend begon vandaag over "lucide dromen" dan ben je je er bewust van dat je droomt. Dus ik op wikipedia kijken.. nu bekeek ik de kenmerken van lucide dromen. Iets bijzonders viel mij op, de wakkerheids-testen (wat je kunt doen tijdens je droom om te testen of je wakker bent). Werkelijk alle regels van het realiseren dat je droomt heb ik niet. een paar voorbeelden: In je droom als je op je horloge kijkt en je legt er dan je hand op en kijkt op nieuw dan kan die niet echt de tijd aangeven of er gebeurt iets geks mee (ik kan echter altijd tijd waarnemen in mijn droom). Je zou geen pijn kunnen voelen (dus het bekende in je arm knijpen etc.) maar als iemand mij slaat in mijn droom of ik val voel ik ECHT de pijn, of iig in mijn droom. Nu dacht ik.. mijn dromen zijn misschien zo ontzettend realistisch dat ik al die dingen zelf invul in mijn hoofd waardoor ik dus een soort van "in mijn rol blijf".

Nu wil ik graag weten.. is er nog iemand die nooit droomt vanuit zijn/haar eigen oogpunt?
Of is er iemand die mij misschien kan uitleggen waarom dat is?
Eigenlijk zou ik graag op alle 3 de punten een goeie observatie hebben.. dus heeft iemand een idee?

Alvast super bedankt ;-) xxx eva

NamineKHL
11 jaar geleden

Hey Eva!
(Let niet op mijn naam, ik ben nooit op dit forum maar ik verveelde me nu en heb veel vreemde ervaringen dus ja)
Ik heb precies hetzelfde met dromen. Ik ben zowat nooit mezelf maar zweef een beetje rond mezelf en zie alles wat er gebeurt =/ Ik lijk meestal ook op een ander persoon maar soms heb ik wel mijn eigen lichaam.
En ik heb het zelf ook dat ik de tijd kan lezen in dromen, ook andere dingen kan lezen, pijn voel en emoties voel... Ik weet zelf ook niet goed waarom, het blijkt dat als je het soms hebt dat normaal is. Maar ik heb er met een vriendin over gepraat en die heeft het ook en zij zegt dat als je het altijd hebt het blijkbaar niet normaal is -_-'.
Ik weet zelf ook niet goed of het normaal is of niet en wat het precies is maar ik probeer het te negeren en gewoon van mijn dromen te genieten. Dus ja, ik heb niet veel bijzonders om je te vertellen maar je bent in ieder geval niet de enige XD Als je ooit uitvind wat het is (wat mss nooit is aangezien dromen blijkbaar ingewikkeld in elkaar zitten), dan zou ik het graag van je horen!
Groetjes NamineKHL (ik gebruik mijn echt naam nooit op internet, sorry)