Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

huis in brand

12 jaar geleden

Hallo,

Vannacht heb ik de hele nacht flink gedroomd. Ik woonde in een houten huisje en om mijn huis heen was een kanaaltje van water. Een klein bruggetje om binnen te komen. Zo stonden er meerdere huisjes. Ik was in een huisje ernaast, een iets groter huisje en het was avond. Nu keek ik naar buiten en zag dat er een aantal huisjes in brand stonden. Ik rende naar buiten en zag hoe de brandweer bezig was om de brand te blussen, met emmers water. Het leek even of dat het onder controle zou komen, maar uiteindelijk merkte ik dat de brand zich toch begon uit te breiden.
Ik zag hoe de brand richting mijn huis ging. Snel liep ik naar binnen en zei dat iedereen zijn spullen in moest pakken, omdat de brand zich uitbreide. Dus als je nog wat wilde redden, dan moesten ze snel worden. Ook in dat huis had ik spullen liggen, dus ik begon ze snel in te pakken, maar bedacht me ineens dat ik beter eerst naar mijn eigen huis kon gaan en daar eerst mijn spullen in kon pakken, omdat de brand daar eerder zou zijn.
Ik dus naar mijn eigen huis en begon met spullen inpakken. Ik wist niet wat ik mee moest nemen, dus begon lukraak in te pakken wat bij me opkwam. ondertussen ontplofte er enkele huisjes die om me heen stonden en het brandende hout kwam in mijn kanaaltje om mijn huis heen. Het hout bleef gewoon doorbranden ondanks dat het in het water kwam en het uiteindelijk mijn huisje bereikte en het ook langzaam vlam begon te vatten. Ik snapte dat ik haast moest maken en nam de belangrijkste spullen mee. Begon het allemaal naar buiten te tillen en zetten het allemaal bij elkaar neer. toen kwam er een auto en daar zaten een paar personen in.
Ik ging voor op de bijrijders stoel zitten en wilde mijn spullen in de auto kwijt. Maar die zat al zo vol dat ik er lang niet alles in kreeg. Uiteindelijk heb ik besloten om gewoon mijn basis spullen mee te nemen, zoals kleren, omdat de rest wel te vervangen was. Die basis spullen moesten uit dat andere huis komen, waar ik voor de brand zat. Hier woonde ik samen, maar had dus nog wel mijn eigen kleine huisje. Op dit moment gingen we dus verhuizen, al wist ik niet waar ik terecht zou komen. Uiteindelijk wist de bestuurder niet hoe die uit dit brandende dorp moest komen en ik als bijrijder moest aanwijzingen geven en nog hard schreeuwen ook , voor welke kant we opmoesten. Had liever zelf achter het stuur gezeten, dan waren we allang weggeweest. Iedereen wilde natuurlijk de stad uit, dus er was een flinke file. Ik wist wel een binnen door weggetje, zodat we niet opgehouden zouden worden door de file en dus zelf ook zouden verbranden. Uiteindelijk zijn we die weg gevolgd en toen was het einde droom.

Weet iemand de betekenis van wat deze droom betekent?

Groetjes Karin

Sterre1
12 jaar geleden

Hoi Karin,

Je staat op het punt iets nieuws te beginnen, alleen weet je nog niet goed hoe.
Daarnaast wil je eigenlijk eerst andere helpen voor dat je aan jezelf denkt.
Er is dus een hoop stress.
Je bent ook bang om iemand die dichtbij je staat te verliezen dus hou je zoveel mogelijk vast aan wat vertrouwd is.
Je bent iemand die graag de touwtjes in eigen hand houd en diep van binnen precies weet hoe je moet handelen.

Dit is wat ik op maak uit je droom, Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Gr.Sterre

12 jaar geleden

Hey Sterre,

Beetje late reactie van mijn kant, maar heel erg bedankt voor je reactie. De situatie waarin ik zit, klopt wel met wat je me verteld. Bijzonder :D Bedankt voor je droom uitleg.

Warme groet,
Angel