Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

kunnen overleden u toespreken in dromen???

29 april 2010

hallo,

4 Weken geleden is mijn ex-vriend, de vader van mijn zoontje omgekomen in een auto-ongeluk. Ik had met hem en zijn vriendin een goed contact. Ons zoontje en ik hebben hem de dag na het ongeval nog gezien en zijn ook naar de begrafenis geweest...
Sinds zijn dood droom ik bijna dagelijks van hem, de eerste droom was echt een beetje beangstigend omdat ik altijd besef in mijn droom dat hij dood is. Ben toen ook wakker geworden en had het gevoel dat ik niet alleen was in mijn slaapkamer. Maar de dromen erna had ik er een rustiger gevoel bij. In mijn dromen praat hij tegen mij, het is alsof hij me nog vanalles wil zeggen, tot nu toe herrinner ik me wel niet wat hij me verteld in men dromen...

Ons zoontje van 4 neemt zijn dood tot nu toe redelijk goed op, ik heb daarentegen regelmatig moeilijke momenten... Ik zou graag wat meer info willen over deze dromen, zou me graag herrinneren wat hij me probeert te vertellen ...

Heeft iemand hier ervaringen mee en kan iemand me meer uitleg geven hierover?

grts
Jessica

Char
8 mei 2010

Hey Jessica,

Ik heb ook een keer zo'n droom gehad. Mn oma was net overleden, en ik sliep bij mn vader. ( Mn ouders zijn gescheiden en het was mn vader's moeder. ) Toen droomde ik dat ik wakker werd, en zag ik mn oma zitten op mn bed. Ik wist dat ze dood was, en ik wist dat dit een soort afscheid was. Dus ik stelde een heleboel vragen, en zij gaf antwoord. Kan me de vragen of de antwoorden niet meer herrineren op eentje na. Toen vroeg ik: "Is dit een droom?" Zij zei toen: "Nee." En toen werd ik wakker. Ik zou ook graag willen weten wat de vragen en antwoorden waren, en of dit nou echt was of gewoon een droom.

Char

10 mei 2010

Hey,

Is het allang geleden dat je die droom gehad hebt?
Ja ik heb de laatste 1.5 week zo geen droom meer gehad, ik zit er echt mee, zou zo graag willen weten wat hij me wil vertellen...

Grts
Jessica

11 mei 2010

Kan me goed voorstellen wat jullie bedoelen, Ik weet alleen wat kan helpen voor je gaat slapen
moet je in je bed hard op tegen jezelf zeggen ik wil hier heel graag over dromen en wil graag alles onthouden
en het ook geloven . als je wakker word niet in paniek raken of gelijk uit bed gaan rustig nadenken heb ik gedroomt wat ik wilde zo ja hoe voelde ik me daarbij
hoe was de sfeer . en wat werd er gezegt !! Ik weet dat het moeilijk is maar als je dit vol blijf houden weet ik zeker dat je op meer antwoorden kan komen ;)

en tja of het nou een droom was of nie .. dat kan niemand ons vertellen ... Ik denk persoonlijk dat sommige dromen wel degelijk klopen en meer komt van die andere werld

Char
29 juni 2010

Hey Jess007,

Ja ik weet het late reactie. Heel laat. Maar het is een tijdje geleden dat ik die droom had. Op zn minst een jaar.

Groetjes,
Char

Martijn
6 juli 2010

Geachte,

ik weet wel dat als een overleden persoon contact met jou probeerd te maken, zal hij of zij dit op verschillende manier kunnen doen. Door in korte tijd vaak aan hem te denken, tevens onbewust. Maar als de persoon je aanspreekt in een droom, iets mooiers kan het niet meer woorden..! Zoiets moet je koesteren.Hij of zij wil je iets vertellen, waarschijnlijk dat het goed gaat, of dat de persoon duidelijk wil maken om los te laten.

Het lichaam is er nog. die ligt in de grond, of in een urn Alleen de ziel vertrekt. die is overal. Dicht bij je, ver weg, en zal regelmatig kijken hoe het met je gesteld is. En door te spreken in een droom if gewoon ronduit fantastisch..!

12 juli 2010

Overleden kunnen u zeker toespreken in droom.

En voor char, dat was geen droom!
Het was echt, die gene sprak echt tegen je.

Je kan erom vragen, voor dat je gaat slapen ja, dat is zeker een goede.
Dan zal het komen, kan soms wel dagen of weken ove rheen gaan, heb er vertrouwen in!
Dan komt het sneller.

Het is mooi dat ze langs komen, dat is erg bijzonder!

Vall
12 oktober 2016

Hallo,

Ik heb een vraag.
Mijn moeder is 5 maanden geleden plotseling overleden.
Nou heb ik wel al vaker over haar gedroomd, maar de laatste dromen gaat eigenlijk allemaal over dat ik haar meerdere keren in de droom zie en dan zie ik haar elke keer en moet ik huilen... dan vraagt zij waarom ik huil en ik moet haar elke keer vertellen dat ze er niet meer is en overleden is en dan moet zij huilen.

Weet iemand misschien wat dit betekend?

Vall

12 oktober 2016

Vall, het is een verwerking. In je droom laat je het onbewuste, bewust worden. Daarmee word je keihard op de feiten gedrukt. Het verlies van je moeder zal altijd in je hart blijven. Het loslaten kan alleen een beetje slijten. Dat hoort ook bij het leven, helaas.

Vall
12 oktober 2016

Dank je wel esmee!

Maar zou het ook kunnen dat ze het zelf nog niet echt kan bevatten? Of is het echt puur mijn eigen verwerking?

Groetjes vall

12 oktober 2016

Eigenlijk is het wel verwerking. Het is een mooie wens om nog contact te kunnen krijgen met je moeder. Het is nooit echt bewezen dat dit contact (met overledenen) niet zou kunnen. De droom is eigenlijk ook te kort om er wat van te kunnen zeggen. Er zitten geen symbolen waar ik dieper op in zou kunnen gaan.
Als je diep in je gevoel kijkt weet je of dat er werkelijk contact is geweest of een groot verdriet dat verwerkt hoort te worden. Waar is je moeder aan overleden, als ik vragen mag?

Vall
12 oktober 2016

Hi Esme,

Weer bedankt voor je reactie.
Ik heb ook wel gesprekken met mn moeder op 1 of andere manier voordat het dus gebeurt dat ik het haar weer moet vertellen... ik onthou dat deel dus alleen niet. Ik heb nu wel een schriftje op mn nachtkastje gelegt zodat ik het gelijk kan opschrijven als ik tussendoor wakker word. zij lijkt er super verdrietig om te zijn elke keer als ik weer vertel dat ze overleden is.
Maar ik uiteraard ook dat is het moeilijke eraan.

Ze zeggen dat ze aan een natuurlijke dood gestorven is.
Ze belde snachts om 4 uur 112... ze zei dat ze erg benauwd was en heel snel werd de verbinding verbroken.
Toen ze daar aankwamen lag de telefoon op de grond en zij was al overleden.

En uiteraard had ik nooit verwacht mijn moeder te verliezen op 32 jarige leeftijd.

Groetjes vall

12 oktober 2016

Benauwd, kan een hartaanval zijn. De diagnose van overlijden zal bekent zijn. Een natuurlijke dood op die leeftijd is wel heel simpel. Dat kan ook vragen oproepen bij jezelf, lijkt me. En dat kan ook spelen in je onderbewuste. Want je ben 32 en als ik er 20 jaar (gemiddeld) bij optel zal je moeder rond de 53 zijn geweest.
Het onderbewuste kan veel triggeren en kan gevaarlijk zijn voor wanen. Je kan in een cirkel geraken van dezelfde gedachten.
Het één op één gesprek (met je moeder) kan ook je eigen gedachten zijn. Daar moet je voor waken.
Rouwen is een gecompliceerd proces. Het enige wat ik kan adviseren is als het elke dag voorkomt, dat je gesprekken met haar hebt, om naar de huisarts te gaan. Wanen zij gevaarlijk voor je concentratievermogen. Het slijt je hersenen. Een overspannenheid of burn-out is het begin. Waak hiervoor.
Als je nog wat kwijt wilt aan ons, kan dat uiteraard altijd. Wij helpen graag. Mocht je een nieuwe droom hebben, dan staan wij klaar.

Kimberly93n
28 november 2016

Hey.
Ik wil heel graag in contact komen met mijn opa en of oma.
Heb nog zoveel te zeggen tege hun wat ik veel eerder had moeten doen toen hun nog leefden. Heb er erg spijt van dat ik dit niet gedaan heb.
Ik wil het graag via dromen proberen maar hoe doe ik dit .

Gr kimberly

28 november 2016
Beheerder

Het is niet nodig daar contact voor te zoeken. je intenties kunnen ze zo wel lezen.
Je telepathische gedachten komen vanzelf wel over.
Desnoods schrijf je hen een brief, al hebben zij die niet nodig om te begrijpen.
Het gaat ook om verzoening met het beeld in jezelf dat beschadigd is.

Sam
27 april 2017

Misschien een beetje een late reactie.
Mijn beide ouders zijn overleden mijn vader langer dan mijn moeder. Bij het overlijden van mijn vader merkte ik als mn been of arm koud werden of extreem warm dat hij er was op moeilijke momenten ( ook eens een hele rare droom gehad . Dat ik stond te praten met een vriendin die overleden is aan haar graf zij vertelde mij dat mijn vader zijn plek niet kon vinden en er iemand zou overlijden volgende ochtend belde mijn tante dat mijn neef wad overleden ) en nog meer tekens dat hij bij mij was spullen die verdwenen op de raarste plek terug vond in huis een bijv een oude aardappel zak nog veel meer om op te noemen. Bij mn moeder was het anders ik huilende in mn slaap elke nacht ook zonder dat ik het door had. In je slaap verwerk je veel en k krijg weinig tot geen tekens van mijn moeder weet nog heel goed dat zij alles behalve vredig in haar kist lag terwijl mn vader die plots overleed aan een hartstilstand heek vredig erbij lag alsof hij straalde. Misschien is jou moeder zelf nog op zoek naar vreden want je ziel heeft nog een lange weg te gaan tot ze rust hebben. En tis nog een korte tijd je moeder voelt joh verdriet is het er miss zelf nog niet mee eens dat ze dood is en moet die plek nog zoeken.. ik had zelf ook niet verwacht dat ik op mn 13de en 20ste mn beide ouders zou verliezen maar sinds dat mijn moeder is overleden.. merk ik dat mijn vader veel minder iets laat weten of horen miss omdat zij nu bij hem is hij vrede ermee heeft? Weet wel dat mijn moeder nooit mn vader los heeft kunnen laten en ergens weet ik dat ze nu weer bij haar weder helft is? Probeer het een plekje te geven zoiets voelt ne moeder ook ( in ieder geval ) geloof ik hier in haha heel veel stertke en succes met al het verwerken.

Deze discussie is gesloten.