Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom wordt werkelijkheid?

romy
12 jaar geleden

Hoi allemaal,

Ik heb de laatste tijd heel vaak dat als ik gewoon met iets bezig ben, iets doe of gewoon ergens sta of loop, ik een gevoel krijg dat ik dit al eerder mee heb gemaakt. En dat klopt, omdat ik het dan weken, soms wel maanden of jaren geleden heb gedroomd. Mijn vraag is nu, zou je dit een droom of deja-vu noemen? Het gekke van deze momenten is, is dat het meestal momenten zijn die haast niks betekenen. Hopelijk kan iemand mij helpen of heeft iemand hetzelfde als ik, omdat ik altijd enorm nieuwsgierig word van zulk soort dingen. Ik zou graag willen weten of ik misschien dit zou kunnen 'trainen' tot een volgend niveau (het klinkt heel plat, maar jullie snappen mijn punt?) waarbij ik wel belangrijke of interessante dingen kan voorspellen?

alvast bedankt, romy

Appel
12 jaar geleden

Dit heet een deja-vu! Heeft iedereen. Ik weet alleen niet waar het vandaan komt, maar ik denk dat het gewoon het 6e zintuig is die iedereen heeft en wel eens naar boven komt.

Char
12 jaar geleden

Ik heb dat ook regelmatig. Alleen heb ik als ik zo'n droom die vaak uitkomt heb gehad, het gevoel dat hij uit gaat komen of dat hij iets betekent. Ook heb ik vaak voorgevoelens terwijl ik wakker ben die heel vaak uitkomen. Ik zou ook graag weten hoe je dit verder kan ontwikkelen.

Char

jess
12 jaar geleden

hoi iedereen,
ik droomde 2 dagen achter elkaar van een donkere plek,er lag iemand dood op de grond
maar ik wist niet wie,en iemand riep mijn naam.
de volgende dag op mijn werk krijg ik te horen dat mijn collega is overleden.
hoe kan het dat ik droom dat er iemand dood is ,en er dan echt gebeurt is terwijl ik
niet wist dat hij overleden was?
ik ben zo blij als iemand me kan vertellen hoe dat kan.
jess

12 jaar geleden

Dat is een deja-vu, een tot nu toe nog niet wetenschappelijk te verklaren vermogen van de mens om zeer kort in de toekomst te kunnen kijken. Je realiseert je dit op het moment dat het gebeurd. Het gevoel dat je het jaren geleden al hebt gedroom kan misleidend zijn. Het zou kunnen, maar vaak is het enkele seconden van te voren. Het enigste wat er wetenschappelijk van bekend is, is dat het bij meer intelligente mensen vaker voorkomt dan minder intelligente mensen. Dit impliceerd dat het trekken van de juiste conclusie uit de vele waarnemingen die je om je heen doet waarschijnlijker is dan spiritualiteit. Het gevoel dat je het jaren geleden al eens hebt gedroomd zou mogelijk kunnen voortvloeien uit het feit dat het kennen van een bepaalde omgeving of gebeurtenis normaliter samenhangt uit jarenlange levenservaring en we dat als normaal en vazelfsprekend aanschouwen.