Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Kind pijn doen

Verontruste mama
14 april 2010

Hallo,

Ik heb van de week een droom gehad die me toch een beetje onrustig maakt.
Ik droomde dat mijn man en ik ons kindje (nu een half jaar oud) pijn deden (heel hard slaan, volgens mij met de bedoeling dat hij dood zou gaan).
Ik was er in mijn droom heel rustig onder, vond het blijkbaar normaal. Mijn man was ook gewoon net als altijd. Zó raar!

Toen ik wakker werd was ik volledig in paniek en ben ik meteen gaan kijken bij zoonlief, maar die lag lekker rustig te slapen - niets aan de hand, natuurlijk.
Ik kan me de verdere context van de droom helaas niet meer voor de geest halen, dus weet niet of er nog één of andere 'logica' in zat.

Iemand enig idee wat zo'n enge droom kan betekenen? Ik wil mijn kindje echt geen pijn doen en kan al huilen bij het idee alleen... :-(

Bedankt voor je tijd & aandacht!

Nicoline
14 april 2010

Lieve mama,

In mijn ervaring beteken dromen meestal niet letterlijk wat je droomt.
Meestal, want ik ken veel mensen die van de toekomst dromen, of die iets dromen wat op een andere plek in de wereld gebeurt.

Laten we heel eerlijk zijn: denk jij dat het kan voorkomen dat jij en je man heel rustig blijven onder het slaan van je kind?
Als je antwoord diep van binnen ja is, dan zou ik je aanraden hulp te zoeken. Maar je schreef al dat je je helemaal niet kunt voorstellen dat jullie ooit zoiets zouden doen!

Daarom lijkt het me logisch dat deze droom een metafoor is. Een heftige metafoor, voor iets wat je met klem wilt zeggen. Nu zou ik je graag willen vertellen wat het betekent, maar het antwoord zit in jouw hoofd. In mijn ervaring is het vaak verrassend hoe een metafoor werkt. Bijvoorbeeld de droom van een cliente van me, die steeds maar droomde dat ze vreemdging (met haar ex nota bene!). Toen we de droom bespraken, kwamen we er achter dat ze juist heel gelukkig was met haar huidige man. In het bespreken van haar droom kwam naar voren dat ze soms twijfelde, maar dat was nergens voor nodig. Haar liefde was oprecht, en ze wonen gelukkig samen.

Terug naar jouw droom. Ik zou je aanraden om iemand te vinden die goed kan luisteren, en daar je droom aan te vertellen. Vraag deze persoon om niet te verzinnen wat het kan betekenen, maar om heel goed op te letten wat jij zegt. En om vragen te stellen. Wat gebeurde er precies? Hoe zag het er uit? Wat viel op? Waar doet dat je aan denken?

In zo'n gesprek komt vaak al heel veel meer naar voren dan je dacht. Misschien is het je angst niet goed genoeg te zijn, of is het een herinnering van vroeger. Misschien is het iets heel anders, wat helemaal niks met je kind te maken heeft. Als jullie er samen niet uit komen, dan mag je me gerust bellen. Want jij verdient gewoon gerust van je kindje te genieten :)

Groetjes,
Nicoline
www.droomcoach.com

10 januari 2013

Beste Nicoline,

Ik snap dat deze mama ongerust is,, zou ik ook zijn na zo n droom!!

Ik ben ook een beetje ongrust.. mijn huidige vriend droomde dat zijn bijna exvrouw in bed lag met zijn vriend en as daar best wel vanslag van... geeft hij nog om haar ? Want anders ben je niet zo vanslag toch?

Gr Sofie