Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vreemde droom.

marissa
12 jaar geleden

Heey.
Mischien kunnen jullie mij helpen.

Vanacht werd ik rond 5 over 3 s'nachts wakker en ben 10 minuten later weer in slaap gevallen.

Mijn Droom:

Eerst ging ik in een auto een aantal keer de zelfde rondje maken(soort van rotonde). Met iemand. Het was helemaal zwart zonder gezicht. Uiteindelijk kwam het huis van mn tante in het midden van de rotonde te staan. Ik ben daar naar binnen gegaan. Ik weet niet waar de auto is gebleven. Toen ik de deur open deed kwam ik in de badkamer. Boven de wasbak hing een openklapbare spiegel. Die ging vanzelf open. Ik ging erin rommelen en vond een bakje met allerlei kleuren oogschaduw. Toen ik klaar was ging ik weer naar buiten en daar stond een andere auto. ik ben daarin mee gegaan. Ik ging achter in zitten en mn moeder zat voor mij mn tante reed en mijn oma zat naast mij. op een gegeven moment kwamen we langs een gebouw(volgens mij een kerk). Daar stond prinses ik heb geen idee. Een stukje verder reden we langs een schooltje en toen zei m'n moeder:'' kijk ...(ik weet de naam niet meer. volgens mij madelin)ik mooi opgeknapt na die verbranding.'' Dus ik ging kijken en toen zag ik achter het witte hekje een krijt wit meisje en 3 schimmen achter haar. Ze keek me na. Ze had geen ogen. Alleen zwarte ogen.

Kunnen jullie mij helpen.

Marissa

12 jaar geleden

Hoi Marissa,

Jou droom wil jou zeggen dat je al een poos doeloos rond rijd en je komt bij een huis van je tante

De badkamer is de plaats waar we in de droom onze ziel zuiveren en ons willen bevrijden van een geestelijke vervuiling.

Wie zich in de droom aan het wassen is wil zich geestelijk ergens van reinigen.

De spiegel verschijnt maar zelden in een droom. Verschijnt hij toch dan is zijn uitleg zeer belangrijk. Er zijn mensen die in hun droom altijd op zoek zijn naar een spiegel om hun droomlichaam in te bekijken. Vaak lukt het ons niet om in de spiegel te kijken of ons zelf helemaal te zien.

De auto staat symbool voor ons eigen ik dat we onder controle moeten houden willen we geen brokken maken.

De moeder is een archetypisch symbool. Volgens Carl G. Jung het verborgene, de afgrond, het duistere, het geheime, de onderwereld, het levend makende, de verleiding, het onontkoombare en het giftige. Verder staat zij voor geborgenheid, het zachtaardige, het beschermende,

Prinsessen komen vaak in sprookjesdromen voor. Ook hier is zij meestal het archetype van een goede vriendin of gezinslid.

De school die we in de droom zien zou betekenen dat we in het waakbestaan nooit zijn uitgeleerd. De school die we in de droom zien kan echter ook een gebeurtenis uit ons verleden verbergen.

Spoken en geesten hebben in de droom nagenoeg dezelfde betekenis. Wie in de droom spoken of geesten ziet is meestal innerlijk nogal verward.

De spoken en geesten zijn daarbij onze eigen schimmen waardoor we achterna gezeten worden.

Dat is het hele verhaal van jou droom symbolen, kijk maar of je er wat aan hebt.

Groeten H@ns.

bron.

DROMEN ENCYCLOPEDIE