Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

eng meisje

vogeltje
12 jaar geleden

Hallo,

ik ben benieuwd of je me kan helpen, eigenlijk geloof ik absoluut niet in dit soort dingen, dus ik ben benieuwd of iemand kan bedenken waar deze dromen vandaan komen.

De droom die ik elke keer heb, elke keer hetzelfde en elke keer doodseng gaat als volgt.

ik ben in een donker bruine kamer, koeling? in iedergeval vaage muren, tegels ofzo? ik heb geen idee maar dat is het enge niet, steeds droom ik dat een eng meisje mijn goede vriendin is, ik vind het tijdens mijn droom nooit erg, speel vaak gewoon met haar, ze heeft rare ogen, soort van zwarte vlekken en zwart haar, ik weet nog van vroeger dat ik toen al van zulke dromen over de ogen van de luiaard had, die vind ik nog steeds heel eng, daar doet me dat meisje ook aan denken, goed tijdens mijn droom vind ik het meisje dus niet eng, totdat ze dicht bij me komt staan, dan schrik ik wakker en durf ik niet te slapen. Ik ben nu bijna 20 maar heb die dromen als sinds mijn 17e en ze blijven doorgaan, heel irritant.

heeft iemand een idee waar dit vandaan komt, ik kom er namelijk graag vanaf, misschien dat het helpt als ik weet waarom ik die dromen heb.

alvast heel erg bedankt!

groetjes,

vogeltje

12 jaar geleden

Hoi Vogeltje

De kamer is het binnenste van het huis, dus in feite het centrum van ons eigen ik. Soms zijn we gesloten tegenover de buitenwereld als we in de droom in een kamer verblijven.

Bruin is de kleur van de aarde en symboliseert daarbij warmte en moederlijkheid.

Vrienden die we in de droom zien zijn meestal de schaduwen van onze eigen ziel.

zwart haar het teken van hartstocht.

Ik denk dat die droom over je zelf gaat, ben je erg gesloten en kijk je ook niet verder dan je neus lang is, heb je veel warmte en moederlijkheid nodig/, of ben je bang om contakt te zoeken, kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.