Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

opgetild in helder wit licht

dorine
12 jaar geleden

Afgelopen nacht heb ik een voor mij behoorlijk beangstigende droom gehad.
Nu droom ik eigenlijk altijd al behoorlijk levendig en onthoud ik mijn dromen ook vaak tot in detail bij het wakker worden en soms zelfs nog dagen tot jaren daarna.

Van de droom die ik afgelopen nacht heb gehad weet ik eigenlijk alleen nog maar het laatste stuk (wat ik dus zo beangstigend vond).

Ik droomde dat ik in een roeiboot zat en op een gegeven moment (na een tijd gevaren te hebben door een natuurgebied) begint mijn bootje uit zichzelf rond te draaien. Mijn man roept: "Wat doe jij nou?!" tegen me, maar ik kan me niet meer herinneren of hij bij mij in de boot zat of in een andere boot die naast mij vaart.
Ik zeg: "Ik doe helemaal niets! Het lijkt wel of er een draaikolk onder mijn boot zit!" En vervolgens is er ineens een felle en heldere baan van wit licht en wordt de boot langzaam opgetild het water uit, alsof er een enorme hand onder zit die de boot naar boven duwt. Terwijl ik nog slaap en droom voel ik ook echt dat er aan mijn lichaam getrokken word (dat vond ik dus zo eng!). Ik ben me er gelukkig van bewust dat ik droom en dwing mezelf om wakker te worden.
Maar als ik (in het echt) wakker word zie ik drie kleine witte kransen van licht schuin links boven mij vlak onder het plafond! Ik knipper een paar keer met mijn ogen om te kijken of het weg gaat, maar het gaat niet weg. Ik draai me om naar mijn man en als ik me terug draai om naar het plafond te kijken is het weg.

Kan iemand me uitleggen wat dit te betekenen heeft gehad?

12 jaar geleden

Hoi dorine.

Licht is het symbool van geestelijke energie, helderheid en inzicht. Licht maakt dat we in het donker onze weg kunnen vinden waarbij we alles helder en duidelijk zien. Een helder lichtpunt dat in de droom ergens op is gericht maakt ons duidelijk dat we in het waakbestaan onze aandacht ergens op moeten vestigen
.
De boot brengt ons naar een nieuwe toekomst. Rustig water betekent daarbij rustig vaarwater, onrustig water betekent onrust en onevenwichtigheid. Is het donker en kunnen we niet zien waarheen we varen, dan weten we in het waakbestaan op het ogenblik niet hoe alles zal verlopen. Zitten we in een roeiboot dan moeten we zwaar werk verrichten om verder te kunnen komen in het leven. Komen we goed vooruit dan kunnen we rekenen op een beloning van ons werk. Wie niet of nauwelijks vooruit komt zal ook in het waakbestaan niet erg ver komen. Doen we in de droom niet genoeg ons best om vooruit te komen, dan zijn we in het waakbestaan niet al te werklustig.

Kijk har wat je er mee kan.
Groeten h@ns.

Bron.

DROMEN ENCYCLOPEDIE