Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

een deel van mezelf kwijt?

charlie
12 jaar geleden

Ik was in een openbare toilet in een soort van parkeergarage, en ik keek in de spiegel en zag toen dat er twee van mezelf waren. De ene liep door het toilet rond, en de andere, die ik écht was, ging op zoek naar de uitgang. Maar de parkeergarage was zo donker dat ik niets zag. Toen zat ik plotseling ergens vast en was er een fel licht, en er kwamen allemaal vliegende beestjes naar me toe, die gevaarlijk waren. Ik kon loskomen en vloog weg, uit de parkeergarage en botste bijna tegen een flatgebouw aan, maar ik kon het besturen en begon te vliegen boven de stad. En toen dacht ik, shit ik ben de andere ik kwijt.
Toen werd ik voor mijn gevoel wakker, en zat ik samen met een vriend van me op mijn bed, en er was muziek aan, en we hadden net een gekke space gehad door dat nummer. Toen kwam mijn vader binnen en wou hij het ook proberen maar het nummer veranderde en toen werd ik echt wakker.
Ik was vergeten mijn muziek uit te zetten dus er stond echt muziek op, ik vraag me nog steeds af wat het nummer was waardoor ik zo'n gekke droom had.

Ik vraag me heel erg af, betekend deze droom dat ik een deel van mezelf kwijt ben? een deel wat ik niet écht was misschien... Ik kan nergens iets vinden over jezelf dubbel in een droom zien, heeft iemand een idee wat dit precies betekend?
Dankje!

12 jaar geleden

Hoi Chalrie
Dromen over een toilet heeft niets onfatsoenlijks. In het toilet dat we in onze dromen bezoeken proberen we alleen onze lasten kwijt te raken. Het toilet schept daardoor orde in onze innerlijke huishouding.

De spiegel verschijnt maar zelden in een droom. Verschijnt hij toch dan is zijn uitleg zeer belangrijk.

De vader die we in de droom tegenkomen is vaak de man die ons bij staat met zijn raad of ons wil manen tot discipline.

Vrienden die we in de droom zien zijn meestal de schaduwen van onze eigen ziel.

Muziek heeft te maken met gevoel. Mooie muziek zou zielsgeluk betekenen, ruige en schrille muziek onrust en onenigheid.

Het kan zijn dat de droom laat zien dat je een probleem waar je mee zit minder geworden is of helemaal weg is, of nog aan werken moet.

Vaak hebben we in het waakbestaan dan ook een soort dubbele ik, de schaduwkant van onszelf.


Groeten H@ns.