Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

een spin als een 'op mij afkomende schim'

Mila
12 jaar geleden

Hallo,

Al 2 jaar lang word ik tijdens mijn slaap ineens wakker,een manier van wakker worden die ik niet bewust onder controle heb. Als dat gebeurd open ik altijd mijn ogen en ik zie een zwarte(schimmige) spin op mij afkomen,meestal hangt de spin vast aan zijn spinnentouwtje en komt naar beneden richting naar mijn gezicht. Zodra ik mijn ogen heb geopend zie ik eerst de spin op mij afkomen en sla ik een scherpe maar korte krijs en probeer met mijn handen de spin weg te jagen tot ik de kans heb om mijn lampje aan te doen en te kijken of de spin weg is,maar er is helemaal geen spin,nadien besef ik altijd dat het maar een schim was en waarschijnelijk heb gedroomd. Maar het rara is,ook al weet ik niet dat ik wakker wordt toch weet dat ik niets heb gedroomd voor ik wakker ben. En ik zie de spin altijd als ik mijn ogen open....dit vind ik vreemd,ik kan dit niet verklaren,en zodra ik mijn heb geopende besef ik wel dat ik wakker ben en niet slaap en toch de spin op mij zie afkomen.

De spinnen komen altijd voor zoals ik hierboven heb beschreven,als een schimmige spin aan een touwtje die op mij gezicht afkomt en de poten bewegen altijd.

Gisteren heb ik het weer gehad en mijn hart ging zo tekeer dat ik mijn hart enorm voelde op mijn borstkast, deze situtie komt vaak voor bij mij,soms kan dat 2 keer in 1 week zijn,maar zeker om de 2 maanden.

Wie kan dit verklaren?Wil dit iets zeggen?

Groetjes, Mila

12 jaar geleden

Hoi Mila.

Spinnen zijn meestal een symbool van dreigend gevaar. Het gevaar waarvoor het symbool staat kan uiteenlopen van een verleiding tot aan een totale vernietiging.

Wie in de droom veel zwart ziet zou in het waakbestaan zijn leven drastisch moeten veranderen. Zwart is meestal alleen maar negatief uit te leggen.

Ik denk dat je diep in je jelf moet kijken hoe de vork in de steel zit en wat je er aan kan doen om het waarschuwend beeld van die spin kwijt te raken, hij hangt nog keurig aan zijn draadje, komt wel akelig dicht bij, maar raakt je nog niet.

Sterkte er mee.

Groeten H@ns.

12 jaar geleden

De spin is, net als de inktvis, vanwege de acht poten ook wel symbool voor de mandala. Een mandala is een beeld dat in veel culturen wordt gebruikt om het leven weer te geven en je ware zelf. Een mandala is een cirkel die een vierkant omsluit, dus die met een symbool van heelheid - de cirkel, de ring - het symbool van de vereniging van tegenstellingen omringt. De hoeken van het vierkant hebben volgens Jung te maken met het verenigen van de tegenstellingen tussen gevoel en verstand enerzijds en tussen waarneming en intuïtie anderzijds. De spin staat ook symbool voor de kwaliteit van de wever: het is dus de energie die je nodig hebt om heel te worden, om te worden wie je werkelijk bent.

In jouw droom is de spin zwart en schimmig. Dit geeft aan dat de kwaliteiten die je nodig hebt om te worden wie jij werkelijk bent bij jou in de schaduw zitten, dat je je er niet bewust van bent. Het zwarte wijst in dromen vaak op problemen waarmee je de confrontatie aan moet gaan. Negatieve gedachten, of een situatie die je moeilijk vindt. Om te groeien, om je beter te voelen, moet je door die problemen heen, want van tegenslagen word je sterker. Daar probeert je onderbewuste je al twee jaar van te overtuigen.

Mila
12 jaar geleden

Dank je wel voor jullie reactie.

Ik voel wel ergens dat er iets meer is dan ik al ben en ik voel dat het eruit moet komen. en dat zorgt dat ik in harmonie ben met mij zelf,mij ware zelf zoals je zegt.
Ik ben een zelfzeker iemand en ik heb altijd het gevoel gehad dat er meer is in het leven dan alleen dit... .En nog steeds heb ik dit gevoel... Iets in mijn lichaam of geest wil me iets duidelijk maken maar ik weet niet hoe ik er achter moet komen,De confrontatie aangaan met de schimmige spin?

Ik zie enkel deze spin als ik mijn ogen open,kan je dit ook verklaren?
Het voelt niet aan als een droom,maar anders,juist een ander niveau....

Groetjes,Mila

12 jaar geleden

Ik denk dat dat je spin is, Mila, dat je veel meer kunt waarnemen dan je zelf denkt. Dat je wellicht een gave hebt om energieën te zien die niet van jou zijn. Zou heel mooi zijn. Misschien is een intuïtieve training iets voor jou.

Mila
12 jaar geleden

Hoe doe ik zo een intuïtieve training?
Want ik wil hier dieper op ingaan.

Mila

12 jaar geleden

Hoi Mila,

Zoek eens op internet naar intuitieve ontwikkeling. Als je je niet zo maar voor een cursus van internet wilt aanmelden, kan je eens kijken op www.amandabouman.nl. Amanda Bouman geeft zo'n training - ze is erg goed - en kan je ook helpen aan een adres bij jou in de buurt.

maja
11 jaar geleden

hoi ik zie ook vaker een schim van dikke spin meestal in mijn slaapkamer maar ook vaker in de woonkamer als ik op de bank heb geslapen . hij kruipt dan een stukje en na elke keren goed kijken is hij weg.hij hangt niet aan een draatje.maar zit wel op verschillende plaatsen wat moet ik hier van denken groetjes maja

Jeanine
11 jaar geleden

Ik heb hier ook een tijd last van gehad: dat ik wakkerschrik omdat er een zwarte spin op m'n bed kruipt, of zelfs 1 keer langs het plafond naar mijn hoofd zakt... Met een hartslag van 200 spring ik dan uit bed, maar vind uiteraard niets. Later heb ik nagedacht waarom ik die spin zou zien. Blijkt dat ik dat met name heb in hele stressvolle periodes. Toen ik dat door had, heb ik dat eigenlijk niet meer gehad.

Wat voor jou een oplossing kan zijn, zonder dat je gelijk in verklarende dromen schiet, is te kijken waar je onrust/stress vandaan komt.

Lucie
11 jaar geleden

Hallo mensen,

Nee dat wat ik lees klopt voor mijn gevoel niet.
IK heb ook eens glezen dat het zien van schimmen met slaapverlamming te maken heeft, kan dat artikel helaas niet meer vinden.
Was er vanavond weer mee bezig botste ik op dit forum.
IK zag voor het eerst ook zo'n spin.
Die kwam niet op me af ging enkel op en neer en het was trouwens geen spin want het had veel meer poten dan 8.
Daarna zag ik regelmatig symbolen als ik wakker werd, heb een levensboom gezien een zwarte reuzevlinder maar ook een heel gekleurd symbool.
Telkens als ik zocht op internet vond ik wat het symbool betende en wou het me iets zeggen.
Malthezerkruis heb ik ook eens gezien.
Ik begrijp het rationeel ook niet helemaal maar ik weet wel dat het goed is, ook al is de kleur meestal zwart en begrijp ik er niet alles van.
Ik zie het soms ook in kleur, ik denk dat heteen boodschap is van je onderbewuste of van iets hogers ...
Ja ik weet dat het vaag klinkt maar zo zie e ervaar ik het na jaren dat soort dingen.
Ook al voelt het soms heel beangstigend.

Groetjes,
Lucie.

Jill
11 jaar geleden

Ik maak sinds kort hetzelfde mee. Heb nu twee keer meegemaakt dat er ontzettend grote spinnen op me af komen, ook inderdaad vanaf het plafond naar mijn gezicht.
De eerste keer was het een zwarte hele grote, en de tweede keer (ik denk twee weken later) waren het er twee en deze hadden een rood lichaam.. Wanneer ik ze zie zijn mijn ogen open en slaap ik dus niet meer. Ik spring dan ook uit mijn bed en ren zo snel mogelijk uit mijn kamer, waar ik dan helemaal in paniek bijna sta te trillen.
Ik vind het echt frapant dat meerdere mensen zoiets meemaken!! Toen het de tweede keer gebeurde wist ik dat het ergens vandaan moest komen.

Als iemand dit ook heeft meegemaakt of als iemand misschien ideeen heeft wat ik kan doen hieraan, hoor ik het graag! :-)

Groetjes Jill

Spinnetje
10 jaar geleden

Dit heb ik dus ook al ja-ren. Wat vreemd dat meer mensen die elkaar niet eens kennen dit ook hebben. Ik vind het een nogal apart fenomeen!

Ik merk ook dat ik de spin zie als ik erg gestrest ben. De afgelopen 2 weken heb ik enorm veel stress gehad. En nu zag ik de spin juist op het moment dat voor mijn gevoel athans de stress weer aan het minderen was. Ik zie hem niet altijd onder zware stress maar nooit als niet niet gestressed ben.

De spin ziet er altijd anders uit. De eerste keer dat ik 'de spin' tegenkwam waren het er zelfs meerdere. Ik heb nog 1 andere keer gehad dat het er 2 of 3 waren. 1 keer was ik me direct bewust van de fantoomspin en ik heb echt de kleuren en het patroon kunnen bewonderen. Hij was mooi. Een andere keer zaten de poten onder het bloed (brrr) Ik schrik nog steeds enorm maar ik ben me bewust van de situatie voordat ik zoals vroeger mijn bed uitvlieg. Het oplossen in het niets is altijd zo vreemd om mee te maken...

Enkele dagen geleden zag ik hem weer. Hij kwam van een draad van het plafon (Meestal zit deze op mijn kussen naarst mij of heeft hij tussen spullen naarst mijn bed een web gesponnen) Hij was groot, zwart maar gloeide van binnen. Zoals een kaars in een lampion.

Wat ik niet kan begrijpen is waarom een spin? Vroeger was ik echt panisch van spinnen. Toen kon ik het nog enigsinds verklaren. Nu is dat al veel minder. Ik vind ze nog wel griezelig maar niet meer zo heel erg. Zijn jullie bang voor spinnen of juist totaal niet?

Ik heb er 1 keer over gesproken met een arts. Die zei 'Je bent hooggevoelig. Da's toch prachtig?'. Maar wat die hooggevoeligheid nou precies inhoud behalve dan dat ik me af en toe de tering schrik...

Marliek
10 jaar geleden

het afgelopen jaar heb ik veel meegemaakt en zag ik af en toe in waaktoestand een zwarte spin bij mij door de kamer lopen, die er helemaal niet was. Hij varieerde wel eens in grootte, soms een grote harige engerd, maar meestal wat kleiner en altijd zwart.
Vannacht droomde ik dat er een spin door mijn kamer liep. Hij had een enorme snelheid en was de hele tijd in beweging, over de vloer, de muur, het plafond. Ik was samen met mijn poes, die vorig jaar is doodgegaan en ik 16 jaar heb gehad. Zij zag als eerste de spin, maar kreeg die niet te pakken door de snelheid. Ik ging er ook achteraan, de bedoeling was dat we die spin zouden doodmaken. Maar ik kreeg hem niet te pakken, af en toe stond ik er op maar wist hij toch weer te ontsnappen. Ik was elke keer net te laat. Toen dacht ik we moeten rustig en kalm afwachten tot het juiste moment. De spin daagde me uit en liep nu ook over mij heen, sjeesde over mijn gezicht en haar. Bleef even hangen in mijn haar en ik sloeg hem eruit. Ik zag een doos liggen, ongeveer formaat van een scrabble-doos maar dan veel zwaarder. Deze doos gooide ik bovenop de spin en ik ging er op staan springen. De spin was dood, er lag een zwarte vlek onder de doos. Ik aaide mijn poes over haar koppie en zei het is ons gelukt. Toen werd ik wakker.
Ik denk dat het iets met angst te maken heeft deze droom en hoop dat ik nu in wakkere toestand ook geen spinnen meer zie.

noortje
10 jaar geleden

Ook ik heb al enige jaren last van een spin die langs de muur kruipt. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het alleen maar een plaaggeest is die je uit je slaap probeert te houden. Hoe angstiger je ervoor bent hoe vaker die zal verschijnen. Meestal doe ik net mijn ogen open als ik die zie, alsof iemand mij wekt. Het is heel belangrijk heb ik ontdekt om rustig te blijven en er geen aandacht aan te besteden. Dan voedt je die angst ook niet en zal je merken dat de spin wegblijft.Bij mij verschijnt hij sinds kort niet meer.

Lynda
10 jaar geleden

Ook ik heb hier al enige tijd last van. Zo'n tien jaar geleden, zag ik mensen. Ik zag eens iemand naast mijn bed staan, een romp en mijn beste vriendin heb ik ook eens naast me zien liggen.
Later zag ik insekten. Insekten in allerlei kleuren met mensen erop, die de teugels vast hielden. Ook veel zwarte spinnen gezien. En er van overtuigd zijn dat ze echt waren. De laaste tijd zie ik vanalles. Bosjes haar aan de muur, bruine grote spinnen die vanaf het plafond op me af komen. Ik merk dat ik zulke dingen vaak zie als ik angstig ben. Bang om alleen te slapen.
Vind het ook erg lastig, maar inderdaad...als je je er overheen zet, komt het minder vaak voor.

bert
10 jaar geleden

HI ? IK HOOP DAT JE DIT NOG LEEST ? IK HEB HET ZELFDE ZIJ JE SPINNEN TRANSPARANT? ALS DIT ZO IS NEEM DAN EVEN CONTACT OP MATIGO@mail.com

heb veel andwoorden voor je maar dit is niet voor iedereen .

gr bert

johanna m
9 jaar geleden

ik ben blij dat ik eindelijk soortgelijke verhalen lees want ik heb dit al jaren het gebeurt inderdaad als ik zomaar ineens wakker wordt dus je slaapt en dan open je opeens je ogen het is bij mij begonnen met spinnen levensgroot aan het plafond maar ik ben er helemaal niet bang van en ook droom ik er niet van later zag ik op dezelfde manier witte vogels zomaar uit het niets die gaan dan geluidloos uit mijn slaapkamer en op de gang bijelkaar zitten ik weet zeker dat ik wakker ben ik heb regelmatig aan mijn man gevraagd hoe laat het was en hij bevestigd dit ook ook als ik op die manier wakker wordt en ik kijk uit het raam zie ik allerlei vreemde objecten aan de hemel het is bijna altijd tussen half 4 en 4uur snachts het is mij na al die jaren wel opgevallen dat het bijna altijd gebeurt als ik een stressvolle periode achter de rug heb of in mijn geval als ik een tijdje te lang achter elkaar alcohol heb gedronken als mijn hersens rustig zijn heb ik er geen last van het blijft toch vreemd

c.verspaget
9 jaar geleden

hoi,ik zit dit nu voor t eerst te lezen,ik heb dit ook een paar keer gehad,maar de laatste keer is n jaar geleden,t is geen zwarte maar t was toen n witte spin,die bij mij over t plafon van mijn slaapkamer loopt,vanmorgen was t voor t eerst weer,maar een lichtbruine,ook weer over t plafon,boven mij over mij heen,en toen ik keek,weg!zo raar ik schrik er iedere keer van,ik weet niet wat t is,wat de oorzaak is,want dit is best eng....

Frnky
9 jaar geleden

@'Hans' & 'Dromencoach': Praat toch geen onzin. Volgens mij hebben jullie zelf dringend hulp nodig, psychische welteverstaan.

Voor de mensen die zich kunnen identificeren met Mila's probleem: tik eens op Google 'hypnagoge hallucinaties' in. Voor de mensen die wat beter overweg kunnen met Engels: 'hypnagogic hallucinations spiders'. In deze richting zullen jullie de oplossing voor jullie probleem vinden.

Niet middels een kwakzalver als 'Dromencoach' die een slaatje probeert te slaan uit andermans wanhopigheid.

Mila
9 jaar geleden

Hallo Iedereen.....

Ik wil jullie vertellen dat ik sinds het plaatsen van dit bericht (2 jaar geleden) hier nooit meer over gedroomd heb.... Door de reacties te lezen van vele anderen gaf het mij duidelijk een indruk dat ik niet de enige was maar ook een gevoel van rust waardoor de droom nooit meer is teruggekomen.
Dus bij deze wil ik iedereen oprecht bedanken voor jullie reacties....

Mila

stephie
9 jaar geleden

ik zit deze verhalen telezen. ik heb dit ook meegemaakt. ik werd net wakker en zag een oranje groot spin op me afkomen. ik schrok en begon te schreeuwen naar mijn vriend en zag ik hem weggaan, maar mijn vriend zag niks. mensen ik ben heel bang. is dit erg. ik weet niet wat ik moet doen. ik dacht dat ik gek aan het worden was. help me please is dit mischien door al mijn stress en mijn dingen dat ik dit ziet.??????????????????

9 jaar geleden

sorry hoor, ik bedoel dit niet defensief, maar wat Hans en de dromencoach zeggen kan wellicht WEL waar ijn want er zijn ook mensen die bijv. geesten zien enzo. Dus gaves bestaan. En de dromen die je droomt waarschuwen je ook onbewust als er gevaar dreigt, of als je droomt dat je dood gaat, betekend dat dat je een periode van je zelf afgesloten hebt. Dus de conclusie volgens mij: Dromen waarschuwen je, ze laten je specifike dingen van je karakter zien, dingen wqaar je jezelf nog mee kan verbeteren, en ze kunnen gesloten deuren in je gedachtes openen.

johan
9 jaar geleden

Mila mocht je dit lezen, bedankt voor je zo duidelijke verwoording van dit geval.

Zelf ervaar ik dit hetzelfde als mila en door de vele reacties ervaar ik door de gelijkenissen toch wel een angst omhoogkomen.
bij mij is dit al een aantal jaartjes bezig, maar dat was af en toe tot voor mij nu de laatste 2 weken waarin ik bijna dagelijks hiermee word
geconfronteerd. van heel groot naar mij hoofd toe tot de laatste keer een kleiner formaat en hij gaat juist van mij af.
door de laatse keer dat hij van mij afging plus kleiner was, ik weer eens met doodsangst naast mijn bed stond ben ik naar de lictknop gelopen om daarna die spin dood te willen maken, lijkt hij juist steeds kleiner te worden en te vervagen ( tot transparant) en dan foetsie alsof ie in mijn lamp verdwenen was. ene kant besef ik al een tijdje dat dit niet echt is, al ervaar ik het wel levens echt.

bepaalde woorden die ik die ik hier voorbij heb zien komen spreken mij heel erg aan of komen mij heel erg bekend voor.
zoals energieen waarnemen, hooggevoeligheid en de eerste commentaar van de dromencoach spreekt mij erg aan.

ik heb die spin na mijn actie even niet meer gezien, maar ben nog steeds als de dood dat ik m iedere nacht weer tegenkom.
want als de spin op persoonlijke moeilijkheden duidt, is tie met mij nog lang niet klaar denk ik.

ik weet niet of mijn verhaal enige toegevoegde waarde heeft, maar ik ben blij dat ik in ieder geval niet de enige ben die dit allemaal zo ervaar
en ik het hier even lekker van mij af kan schrijven.

groetjes johan

Mila
9 jaar geleden

Dit verhaal moet ik toch vermelden !

2 dagen geleden heb ik de spin terug gezien... uit het niets word ik wakker en ik opende mijn ogen en zag de spin weer na 2 jaar... maar deze keer in een nieuw (jasje) , deze spin was ietsje kleiner hangend aan zijn touwtje en transparant!
... het mooie en het betere was dat ik deze keer niet angstig was maar verbijsterd dat ik de spin weer zag.

Wat betekend de transparante spin ? Rekening houdend met mijn vorige ervaringen van de spin...

kellebelleke
8 jaar geleden

ik weet niet of iemand dit nog gaat lezen maar ik ben blij dat ik jullie reacties gevonden heb.
ik heb ook een steeds terugkerende droom over een spin sinds een hele tijd. ik lig dan nog maar net in mijn bed en ben zeker dat ik eigenlijk nog niet slaap. elke x word ik me plots bewust van een aanwezigheid. als ik mijn ogen open dan zie ik telkens een grote spinneweb met spin erin vlak boven mijn bed hangen, vlakbij mijn gezicht. en de spin hangt gewoon rustig zonder bedoelingen. net of ze gewoon naar mij kijkt. ik sla elke x tilt met bonzend hart, zweetuitbarstingen en scherm me er telkens voor af. tot het me begint te dagen dat het misschien niet echt is en dan ga ik goed kijken en begin ik te zoeken maar vind ik geen enkel teken of spoor meer. en dan pas heb ik door dat het een droom was.
gisteren was de spin er opnieuw maar nu lag ze zogezegd naast mij in bed!
ik begrijp niet wat het betekent maar ik denk inderdaad ook wel dat mijn onderbewustzijn mij iets wilt duidelijk maken. alleen wat?