Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vogels uit neus halen

Isabelle C
24 november 2018

Ik droomde dat ik uit mijn linkse neusgat 2 dode verschrompelde geel-groene vogels haalde. Uit mijn rechter neusgat haalde ik 6 levende vogels: 5 kleintjes en de moedervogel, blauwachtig van kleur. Nadien dacht ik een lege neus te kunnen ophalen en diep te kunnen inademenen via mijn neus maar die voelde verstopt aan.

24 november 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het komt je neus uit. Dat betekent dat je het gehad hebt in een bepaalde situatie. De linker kant is je onbewuste kant en je rechter kant is je bewuste kant. Dat vogels uit zo’n klein neusgaatje komt is als een bevalling. De 2 dode verschrompelde geel-groene (symboliek vernieuwing) vogels stellen dubbele vruchtbaarheid voor die niet meer van toepassing is. Je bent ergens op stuk gelopen. De zes levende vogels staat voor nieuwe kansen. Kleintjes staan voor nieuwe creatieve inspiratie. De moeder (je eigen weerspiegeling; je eigen moeder) is nog belangrijk voor de opvoeding van de kleintjes. De kleintjes symboliseren ook de samenstelling van jullie gezin.

Isabelle C
24 november 2018

Beste, dank voor de uitleg. 14 dagen geleden is mijn papa overleden en we hebben het zwaar. Wijzelf hebben geen kinderen en er zullen er ook geen komen. Dus ons gezin bestaat uit twee personen, mijn man en ik. Beiden een zeer goede band met mijn papa. Mijn mama heeft het ook lastig en zwaar door het plotse verlies van mijn papa. Zou de droom in die context een uitgebreider verklaring hebben?

24 november 2018

Met gezin bedoelde ik eigenlijk jullie als broer en zussen. De dode vogels kunnen te maken hebben met het overleiden van je vader. De dubbele kracht (2 dode vogels) is de vaste band met je vader. Vanwege deze nare ervaring, hangen jullie weer aan je moeder.