Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

zag vannacht mn overleden buurjongen terug

5 jaar geleden

Ik zag vannacht mn maand terug overleden buurman terug, is een dag voor zn vijfenvijftigste verjaring overleden.
Een dag ervoor sprak ik hem nog in de tuin, onze tuin ligt naast elkaar in het echt, hij Amsterdammer en ik ook, erg sympathiek, we konden erg goed met elkaar overweg.

In mn droom ging ik naar de bovenste etage van een groot gebouw en zag hem staan achter een toonbank om te verkopen aan een soort toeristen. Ik wist niet wat ik zag, want hij zag er ook goed uit en gezond, met glanzend blond golvend haar. Hij merkte me niet op, ook niet toen ik dichter bij hem kwam, dat vond ik vreemd. Ik probeerde wel wat contact te zoeken.

Ineens was hij weggelopen van de toonbank en via een deur verdwenen.Er was een vreemde afstand tussen ons, die in het echt nooit was

5 jaar geleden

Het onbewuste is in je droom aan het verwerken. Het is een verlangen naar vroeger. In Amsterdam kennen mensen haast de buren niet meer. Je had het getroffen met zo’n buurman.

De hoogste etage kan staan voor de hemel. Het grote gebouw in het onbewuste. De toonbank is een plek waar men iets verkoopt of informatie verstrekt. De toerist is iemand die de omgeving verkent en het avontuur wilt aangaan. De afstand die je voelt is het verlies dat je onbewust hebt. Het is een leegte.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Esme.

5 jaar geleden
Beheerder

Het is het typische beeld dat de overledenen ons tonen.
Ze zijn aanzienlijk jonger, vitaal en gezond.
Maar ze leven in een andere realiteit en eigenlijk zit je op een andere golflengte.
De hemel is onder ons zei Jezus terecht. Maar we zien het niet terwijl die wereld de onze doordringt.
Een TV kun je afstemmen op een kanaal. Zo ongeveer moet je het zien. Hadden we maar invloed op dat knopje zouden we die andere werelden war kunnen nemen. Maar het grote gevaar is dat ze ons weglokken van de realiteit waarin we toch zullen moeten leven.

De "toeristen" zijn wellicht bezoekers die niet weten waar ze zijn. Dromers dus.