Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom over een gevonden baby

29 oktober 2018

ik heb zo'n rare droom gehad,
ik droomde dat ik in een restaurant was, en opeens vond ik een baby in dat restaurant, gewoon op de grond, om het lichaam van de baby zat huishoudfolie, gewoon heel losjes, het babytje had was bevallings spul op haar of hem gezichtje, en op het gezichtje zat geen vershoudfolie, ik denk dat dit was om de baby warm te houden, verder was de baby in een dekentje gewikkeld en had het een soort van romper aan met lange mouwen en was het veel te groot,
ik schat dat de baby ongeveer 46cm was en nog maar net geboren. ik wist niet goed wat ik ermee aanmoest maar ik heb op een gegeven moment in het restaurant gevraagd of er iemand was die een flesje melk voor de baby had, die heb ik gekregen en heb de baby de fles gegeven en gehouden.
daarna ben ik wakker geworden, maar ik snap niets van deze droom.

mijn voorgeschiedenis is dat ik vier kinderen heb, twee volwassen en twee pubers, een week geleden is mijn vader overleden, en afgelopen donderdag gecremeerd, en die nacht is deze droom geweest.

wat betekent deze droom?

29 oktober 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. In het restaurant kun je kiezen wat je nodig hebt. Het kan om geestelijke voeding gaan. Een baby staat symbool voor onschuld, warmte en een nieuw begin. Het kan iets uit je innerlijk symboliseren dat puur en kwetsbaar is. Je wilt het verzorgen, want je weet hoe vergankelijk het leven kan zijn.

29 oktober 2018

dat klinkt heel mooi, en het voelt inderdaad ook zo.

dank je wel.

30 oktober 2018
Beheerder

De dood is een geboorte in de geestelijke wereld.
De baby in vershoudfolie lijkt bijna iets om op te eten.
Ingepakt om mee te nemen?
Wellicht een vondelingetje dat daar is achtergelaten.
Een weeskindje. Maar staat wel in verband met jezelf.
Het moederinstinct maakt dat je het direct wilt gaan voeden en verzorgen.
Bijna een Kerstkind.

Het thema van het verwaarloosde kind komt vaak voor.