Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

afscheid in een droom?

2 jaar geleden

kan het als mensen overleden zijn, ze nog ook bijvoorbeeld na een jaar tijd nog even gedag komen zeggen aan je, het lijkt alsof ze een soort afscheide nemen......ook bij mensen die je niet goed hebt gekend heb ik dit gehad,wist niet dat ze er niet meer waren, bijvoorbeeld een vrouw met een zwarte coltrui aan die zei tegen me met een vrolijk gezicht ik ben verhuisd naar een andere verdieping.. en later bleek dat ze al een jr terug was overleden in het echt

soms heb ik ook dat een bekende een chakrakleuren tijd-reis maakt die ik halfwakker had gezien, van oudere met als achtergrond telkens een andere kleur en in een tijdreis van dat leven door verschillende kleuren gaat vertikaal als een film tot de babytijd en dan eindigend bij een blauw gespannen soort doek, waar iemand doorheen wil etc. en trommelend op dit doek met de handen, boos

of iemand loopt nog even in een droom door mn huiskamer heen alsof die de weg kwijt is, of verblijft in verschillende kamers met verschillende kleuren en is vrolijk en gezond
---------------------------------------------------
kan het ook dat als iemand nog leeft, dat diegene in zijn onbewuste dingen doorseint naar jouw dromen en al afscheid neemt van je omdat degene weet dat het einde nadert?

groet, jolanda

2 jaar geleden
Beheerder

Afscheid nemen komt vrij vaak voor. Meestal gaat het om beelden voor de grote reis.
Ook naderhand kunnen overledenen zich manifesteren. Vaak vindt contact plaats in een soort niemandsland sfeer zoals een verlaten treinstation aan een desolate grenspost.
Het is altijd moeilijk om zoiets te bewijzen vooral omdat het om beeldvormingen gaat die je geest ontwerpt.
Toch zijn er veel te veel van zulke ervaringen die soms heel accuraat kunnen zijn om ze als verzinsel weg te zetten of als subjectieve inbeeldingen.
De geestelijke wereld is niet zo stabiel als de werkelijkheid en de vluchtigheid ervan geeft dan weer voeding aan de twijfel en de sceptici.
Dromen zijn vooral symbolisch van inhoud, wat niet wegneemt dat ze ook een realistische invalshoek hebben en in connectie staan met de realiteit. Zelfs de wetenschap begint schoorvoetend aan te nemen dat er een buitenlichamelijk bewustzijn bestaat.
Dat houdt tegelijk in dat er een geestelijke werkelijkheid moet bestaan. De schimmigheid ervan verhindert echter herhaalbaar of dubbelblind onderzoek.

Het blauwe doek lijkt mij een beeld van een geestelijke sluier die het zicht verhindert op een andere realiteit. (sluier van Maya)

Persoonlijk heb ik vele jaren nadat iemand overleden was en een voor mij nauwelijks goede bekende vanuit een niemandsland aankwam om zijn wandaden te bekennen. Dat ging symbolisch, maar het was voor mij een zeer duidelijke en concrete bevestiging aangaande een misbruik casus.
Later kon dat ook geverifieerd worden.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

1 keer bewerkt. De laatste keer was 2 jaar geleden door Sheherazade.

2 jaar geleden

dank je wel, kleuren spelen ook vaak mee, het is alsof we overgaan en daarna door een tijd-kleurenreis gaan

2 jaar geleden
Beheerder

Kleuren zijn al vrij abstract en geven wel etherische sferen aan.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.