Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vliegen richting mijn partner

Nachtdromer
21 juli 2018

Ik heb deze nacht een wel erg realistische droom gehad.
Ik was met anderen (onbekenden voor mij) in een erg groot huis met een enorm domein aan. Er waren ook enorm veel andere mensen die daar kwamen, ontspannen aan het zwembad of picknicken of volleyballen... Het leek voor mij een recreatiedomein waar ik op dat moment verbleef. Nja, verblijven is misschien het verkeerde woord. Ik had eerder het gevoel dat ik er woonde. Ik herinner mij ook dat ik een bang gevoel had, ik had het gevoel dat ik constant in de gaten werd gehouden, dat ik niet kon gaan en staan waar ik wou. En wanneer ik naar mezelf in de spiegel keek zag ik een skelet. Toen ik boven aan de trappenhal stond en ik naar beneden keek zag ik mijn partner staan. Hij keek mij recht aan maar hij zag me niet, hij keek dwars door me heen. Ik werd hier bevangen met een gevoel van leegte en paniek. Mijn partner ging verder met zijn vrienden om een plaatsje te zoeken in dat grote domein. Maar ik wou hem niet verliezen, ik was precies enorm blij dat ik hem weer zag en ik wou hem niet laten gaan. Omdat ik het gevoel had de hele tijd in de gaten gehouden te worden begon ik enorm snel te lopen tussen de mensen door maar omdat dat niet snel genoeg voor me ging was mijn enige optie om te vliegen. Ik had wel bang maar mijn overtuiging om terug bij mijn partner te zijn was groter dan de angst. Dus ik vloog. Ik had hier een heerlijk gevoel bij, ik was helemaal niet bang. Ik zag mijn partner vanuit de lucht wel maar ben nooit tot bij hem geraakt. Ik werd wakker.

21 juli 2018
Beheerder

Het lijkt mij dat je relatie niet is wat het moet zijn.
Je voelt je gevangen en bekeken of gecontroleerd, dat is geen liefde maar bezitsdrang of een Blauwbaard met een gouden kooi.
Eenmaal vliegend voel jij je vrij en slaat je vleugels uit.
Het zwembad is meestal het onbewuste en het recreatieterrein waar je 's nachts op krachten komt.
Maar jij voelt je als een skelet en dat wordt nog bevestigd omdat je partner, "door je heen kijkt", hij ziet je gewoonweg niet staan en is alleen met zichzelf en zijn vriendjes bezig.

Jij staat boven aan de hal en ziet hem beneden. (op hem neerkijken)
Soms is dat trots, maar het kan ook betekenen dat je letterlijk boven hem staat.
Het lijkt mij dat je meer waard bent dan je denkt en die waarde wordt niet door hem bepaald.
Hij ziet je immers niet eens.

Als skelet voel je je uitgekleed, of bent als een dode, of zonder vlees of leven.
Substantie kun je zelf toevoegen door karakter te tonen en zelfrespect te verwerven.
Niet door afhankelijk te zijn van zijn goedkeuring of regels.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 21 juli 2018 door Sheherazade.