Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Een speciale jongen

Lisa
5 jaar geleden

Hey allemaal, dit is mijn droom
De eerste 2 alinea's geven meer oriëntatie overwaar en hoe de situatie in mekaar zit. Vanaf alinea 3 begint het verhaal effectief.

Ik zat op een speciale school in de lucht bij de wolken waar verschillende speciale dieren waren (mijn lievelingsdieren in mijn droom waren de vogels). Er zaten in de klas 2 jongens die vrij hard op elkaar leken, dus ik dacht dat ze broers waren maar dat wist ik niet zeker. De ene broer was kleiner maar breder als de andere en daarbij was deze bredere broer altijd al jaloers geweest op de andere (we zullen hem de letter J geven) . De andere "broer" leek op het typischd beeld van een prins, hij had blonde haren, blauwe ogen en zo een prinsenpak aan (we zullen hem de letter K geven).


In ieder geval, ik vond .K. leuk en hij vond mij ook leuk maar dat wist ik niet in mijn droom. Wat ik wel wist was dat. J. mij ook leuk vond maar ik vond hem niet leuk.

En hier begint mijn droom:

Ik was aan het spelen met.K. We waren aan het lachen em plezier aan het hebben maar hij overtreedt de regels en dus word ik bezorgt over hem want deze juf is iemand die geen tweede kansen geeft. Vanaf het moment dat je de regels overtreedt dan word je geëlimineerd. Dus maakte ik me zorgen om hem want ik wou niet dat hij zou verdwijnen. Eens we naar de klas gaan komen we erachter dat .J. zijn "broer" heeft geklikt. Ik zit op mijn plaats en.K. Staat nog recht. De leerkracht lijkt heel lief te zijn tegen hem alsof ze het hem heeft vergeven en maakt hem dan duidelijk dat hij rustig weg mag gaan. Eens hij uit de klas gaat komen een zwerm vogels achter hem die hem nog hoger im de lucht laten zweven en die nemen hem rustig mee. Heel de klas incl ik ga naar buiten en ik kijk naar.K. en merk dat hij heel bezorgd is en niet snapt wat er gebeurt. Op dat moment kijk ik links van me en zie ik.J. grjnzen op een manied van 'hehe eindelijk'. En dus ik kijk meteen weer naar.K. en beide maken we oogcontact met elkaar en dan zie ik hem van zijn voeten naar boven in as veranderen. De vogels vliegen naar beneden en er blijft iets van hem over op de grond. Ik ren daar naartoe en wil schreeuwen maar ik kan het niet en sta verstijft. En op het moment dat ik wakker word krijg ik meteen het gevoel dat hij vam mij enorm veel hield.

Dit is mijm droom, kan iemand aub uitleggen wat hier de betekenis van kan zijn want het is niet een persoon die ik ken of een persoon waar ik op zou vallen maar toch heb ik zoveel pijn door deze droom, ik heb het gevoel dat ik iemand waarvan ik enorm veel hield heb verloren dat het mijn andere helft was en dat ik het erg vind dat ik niet meer tijd doorbracht met hem. Ik heb pure verdreit ondanks dat deze personage in mijn droom niet echt bestaat.

Lisa
5 jaar geleden

De omgeving was echt zo met wolken, wit en blauw, echt de hemel en de leerkracht had een stewardessenpak aam, was rond de 40-50 en had een koude aura.

5 jaar geleden
Beheerder

Het doet erg onrealistisch aan. De een is een prinsje en het liefje van de juf en van jou.
De ander is de schelmenkant en die wordt verdoemd en gaat in rook op.
Twee tegenstellingen waarbij het prinsje de hemelvaart krijgt en de ander de grond in duikt.
Ik neem aan dat je die extreme tegenstellingen herkent?
Het brave aangepaste moederskindje is op alle punten bevoorrecht.
Zijn kwade eigenschappen gaan in rook op.
Het doet mij denken aan Jezus die aan het kruis hangende aan een kant een mannetje had die naar de hemel mocht en de ander moest naar de hel.
Op zich is dat een perfect voorbeeld van de god op het rad van het zonnewiel dat het kruis precies vertegenwoordigt.
De "strenge meesteres" heeft duidelijk een oogje op haar "liefje".
Die vogels dragen hem als engelen omhoog maar hij zweeft dus, terwijl de ander juist ferm op de aarde staat of erin verdwijnt.
Hier gaat het om goede en kwade kanten. De juf zou onderscheid moeten maken maar doet dat extreem door iemand te elimineren of haar Medusaoog erop te richten. We kennen die vernietigende blikken wel.

Deze broers als vijandige tweeling zijn net als Kain en Abel. Waarbij de een de ander de hersens insloeg en dus het kwade in zich opnam.
De aardse broer is bevrijd van zijn zwevende heilige en de laatste van zijn aardse zonden. Maar beiden vormen toch een onverbrekelijke eenheid die jij ook in jezelf moet toelaten en integreren. Splitsing van goed en kwaad levert alleen maar strijd op.
Andere vijandige broers zijn b.v. Jacob en Ezau. In de mythologie komt het vijandige paar heel vaak voor. (Castor en Pollux)

De prins is te vergelijken met de Assepoesterdroom van de onbereikbare, geïdealiseerde geliefde.

Je denkt de hoofdprijs te hebben gewonnen maar ze is zo vluchtig als de wind en leeft in luchtkastelen.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.