Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

danseres die ik bewonder

coolingdown
22 juni 2018

Ik sta bij een ingang van een huis. Het is niet mijn huis. Er komen een aantal mensen binnen. Onder andere een danseres die ik bewonder vanwege dat ze mooi kan dansen. Haar ouders komen binnen. Een tweeling. 2 meisjes. Hele mooie meisjes van een jaar of 10. Ze hebben allebei lang bruin haar en ze lijken precies op elkaar. Ook mijn ouders komen binnen.
Daarna gaan we naar een kamer toe met 3 banken. De danseres zit op een bank. Verder zitten de tweelingmeisjes op een bank. Zowel mijn ouders als die van de danseres zijn niet meer in beeld tijdens de droom. Ik wil graag contact met de danseres, maar dat lukt niet. Wel met de tweeling alleen die zijn verlegen. Ik zit niet, maar sta gewoon. Toch heb ik wel wat contact met ze. Ik kijk wel regelmatig naar de danseres, maar ze is nogal neutraal. Dan opeens word ik wakker.
Wat betekent deze droom ?

De danseres bestaat ook in het echte leven. Ze heeft in het echt haar beide ouders verloren. In de droom zijn ze wel aanwezig, maar zijn verder niet belangrijk.

Een paar weken geleden heb ik ook een droom gehad over deze danseres. Zij zat op een bank in een ruimte. Mijn ouders waren er ook. Verder niemand. Ik wilde graag contact met haar, maar zij praatte alleen met mijn vader.

23 juni 2018
Beheerder

Het gaat hier meestal om een anima-beeld of ziele-beeld dat je projecteert.
Denk aan het Zwanenmeer waarin de danseres de ziel voorstelt.
De tweeling als motief komt vrij vaak voor in de mythen en legenden of sprookjes.
Schetst deels een dualiteit, vaak ook rivaliteit, tegenstellingspaar.
Niet zelden zijn ze vijandig tegenover elkaar.
Maar het zijn ook eigenschappen in jezelf die nog niet voldoende bewust zijn geïntegreerd.
Alle personen maken deel uit van je psyche. Ze komen zo voor omdat het onbewuste iets kiest uit je beeldengalerij dat erbij past.
Details zijn dan ook belangrijk want anders vloeit het geheel ongedifferentieerd in elkaar over.
De magie die van een danseres kan uitgaan maakt een soort alchemie mogelijk waartoe je als symbool aangetrokken voelt, een vorm van fascinatie.
Het gaat hier om veel meer dan alleen maar mooi dansen.
Kan overigens ook een sluimerend talent zijn in jezelf.
Ze is zich niet bewust van jouw aanwezigheid, wat haar dromerige staat aangeeft, waarbij zij in zichzelf gekeerd is en leeft voor haar kunst.
Het is de onbereikbare schoonheid als muze (de romantische kwelling). Zichzelf genoeg.
De ziel is vluchtig als de wind en niet te vangen. Het dansen geeft iets aan van slechts licht in de wereld te staan en half in een andere of droom-wereld op te gaan.

coolingdown
23 juni 2018

Dank u wel voor de mooie duiding.