Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Exschoonmoeder

Irissophiaa
7 juni 2018

Ik had net een droom die over mn exschoonmoeder ging.
Ik was daar met de rest van de familie van mijn ex en we wisten dat ze dood zou gaan we hadden de bedden anders gezet zodat zij de laatste nacht naast ons kon sterven. 3naast elkaar en bij hun voetenkant 2 waarvan 1 bed hoe mij en 1 voor mijn exschoonmoeder. Ik was flink in paniek omdat ik niet naast een dood iemand wou slapen maar ik durfde het niet te zeggen.
Daarna flitste het naar een grote deur waarachter veel ermoer was. Mijn exschoonfamilie stond daar met de kist en ik stond verdekt opgesteld naast de begrafenis ondernemer. Ook had ik een sloberbroek aan en een oud shirt omdat ik niets anders had. Na dat de deur open ging en hun naar buiten liepen met de kist ben ik naar huis gegaan om nette kleren te halen. Na dat ik nette kleren had gehaald waren we bij een rare fastfood restaurant. Waar mijn exschoonmoeder en de rest zaten. Daar waren we aan het eten(je zou mijn exschoonmoeder nooit naar een fastfood restaurant krijgen) vertelde zij wat het leven zo bijzonder maakte en toen werd ik wakker. Normaal onthoud ik een droom nooit zo goed aleen maar kleine stukjes dat maakt het aleen maar vreemder.

7 juni 2018
Beheerder

Eerst sterft dus je ex schoonmoeder en even later zit je ermee aan tafel?
Het gaat om verwerking. Het "oude lijk" moet weg.
Maar je kunt dat niet zomaar begraven en jawel, het keert dan ook in blakende gezondheid terug en wordt zelfs gevoed.
Dat is dus energie toevoeren aan een probleem.

Je gaat in oude kleren naar de "uitvaart", wat weer naar het verleden wijst en het gebrek aan eerbetoon voor het "lijk" of gewoon omdat je er geen respect voor hebt en daarom wat vodden aantrekt of het oude jasje. (Het netjes aankleden is een vreemde gewoonte want vroeger scheurde men juist zijn kleding, strooide as op het hoofd en droeg men een sluier of hoofddoek als teken van rouw/ symbolische tent).
Misschien was het een dramaqueen die haar overlijden speelde in een dramatische akte? (in opera's gaan ze dan pas echt zingen)

Het lijkt mij ook een totemmaaltijd, of het "overlijden" wordt gevierd met een snelle hap.
Maar ja, ze zit er zelf bij als de onsterfelijke. (Is natuurlijk een beeld in jezelf).

Ken dde verhouding niet, maar wie weet was het een boze stiefmoeder?

Het is die iets waar je vanaf wilt, maar toch leeft het nog.