Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Pistoolschot

1 juni 2018

Jarenlang begon mijn droom dat ik een pistool tegen mijn slaap zette en de trekker overhaalde. Er klonk geen knal en het was alsof ik een muntje in dd automaat gooide. Ik was vervolgens in Mongolië of het Tibetaanse plateau. Ik had geen haast en hoefde nergens naartoe. Een van mijn dochters begon over een postadres. Voor het overige was ik onvindbaar. Ik was helemaal alleen in het uitgestrekte steppenlandschap. Ik woonde er in een yurt. De enkele keer dat ik iemand trof kreeg ik een stapel boeken, maar die kon ik niet lezen aangezien ze in het cyrillisch waren geschreven. Aangezien ik geen zin had om die zware boeken mee te slepen hing ik ze aan een soort waslijn. Toen ik de andere dag terugkwam bij de lijn waren de boeken veranderd in grote roofvogels. Die bleven daarna ook bij me.
Wat zou dit kunnen betekenen?

1 juni 2018
Beheerder

Je wilt dus de wereld de rug toekeren en ergens in niemandsland gaan mediteren?
Maar je neemt de rugzak van je leven wel mee in de vorm van zware boeken.
Die loden last die ook voor je ervaringen staat wordt teveel het zijn roofvogels die energie vreten.
Roofvogels zoeken prooien op of het zijn misschien ook aaseters en jij als alleenstaande zonder middelen van bestaan.....
De roofvogels staan ook voor destructieve of agressieve gedachten, zoals dat spelen met een pistool in een suïcidale poging met Russisch roulette.

Toch wilde je een postadres, wat betekent dat je toch hoopt wat correspondentie te ontvangen. Je snijdt nog net niet alle banden door.

De Yurt lijkt mij een schuilhut.
Boeken in dromen staan meestal vol onzin omdat het te rationeel zou worden en dromen zijn dat meestal niet.
Het gaat meer om de indruk van schrift. Denk dat je de taal daar ook niet zou kunnen spreken of lezen als er al geschriften zouden zijn.
Het is hoogst ongewoon om daar als mens uit de westerse beschaving te willen wonen.
Dus die houding zegt iets over wereldvreemdheid en kluizenaarschap. Geen mens meer willen zien enz. Isolationisme en extreme introversie.
Tibet, het reiken naar de goden. Mensen gaan de woestijn in om in te keren. Maar je kunt er ook doodeenzaam worden en juist dan ten prooi vallen aan de doodsengelen van je depressies.

Tibet vertegenwoordigt een tegencultuur en staat voor de geestelijke ontwikkeling. Is dan ook een beeld van het onbewuste of het verre moeilijk bereikbare zieleland. Net als via dat pistoolschot wil je dus het huidige leven verlaten. Maar ze zouden je in Tibet afraden er een eind aan te maken omdat het karma je weer terug zou voeren naar een nog ellendiger bestaan.

In Tibet kent men de openluchtbegrafenis waarbij de roofvogels wel passen. Lees "De glans van het echte" Chris van Orden, (een echte aanrader, prachtig boek.)

Misschien snak je naar een retraite? Ontsnappen aan het hectische bestaan van de westerse kermis van het leven.
We weten nauwelijks nog wat rust betekent en de meeste mensen ontvluchten dat in paniek anders komen ze zichzelf tegen in hun leegte.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 1 juni 2018 door Sheherazade.