Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

"Je bent de uitverkorene"

Dagboekje
31 mei 2018

Vannacht heb ik een zeer bijzondere droom gehad... En ik denk niet dat 'ie te analyseren valt. Jullie?

Ik ben een donker getinte jongen, een kind, en ik ben op sterven na dood. Ik lig op een soort picknickbank in Amsterdam, op een plein. Naast mij staat een pot geld, zodat mensen kunnen doneren voor kinderen die het minder hebben. Dan zegt een stem: "Je bent de uitverkorene" en er verschijnt een witte wolk/vlek in de hemel, boven het water (soort meertje aan het plein met fonteinen). Daar word ik naartoe gezogen. Ik kom dan in een soort tunnel terecht (volgens mij was ik nu lucide) en probeer antwoorden te krijgen op vragen over mijn jeugd, maar het blijft donker. Dan word ik wakker.

31 mei 2018
Beheerder

Ah dat is nog eens gemakkelijk, op je luie gat en dan een pot met goud naast je houten bedelaarsbed en tegelijk uitverkoren voor de hemel.
Lijkt je dat niet een tikje hoogmoedig? Ik zet er tenminste vraagtekens en waarschuwingstekens bij, want zo gemakkelijk gaat het natuurlijk niet. Veel te veel egostrelend (egosynthoon). Dit is geen heilige armoede.

Opvallend is dat je een donkere jongen bent/voelt en "naar het licht geleid wordt", een sprookje voor zweefclubjes.
Ik scherts ermee want het is weinig realistisch.
Een meertje met fonteinen beeldt het onbewuste uit. Ik denk ook aan de mercuurbron uit de alchemie. Maar die bron beeldt een destillatie proces uit en dat is zeker ziele-arbeid want dat moet je duizenden keren herhalen.
De gemakkelijke weg lijkt mij daarom een misleiding.

Dagboekje
31 mei 2018

Ik vind het een mooie droom. Bedankt voor je toevoeging, Sheherazade.

31 mei 2018
Beheerder

De pot met goud zou een verzameling kunnen betekenen van ervaringen, maar die pot moet je natuurlijk wel verdienen.