Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zoenen

Mireille
28 april 2018

Ik droom niet vaak, en als ik droom weet ik meestal niet alles meer an kan ik het gewoon naast me laten liggen.
Nu had ik een paar dagen geleden een droom en krijg het maar niet uit mijn hoofd.
Mijn begleider (ik woon beschermd wonen) gaat door naar de volgende locatie en wil mij en me huisgenoot een knuffel geven, ik gaf gewoon normaal een knuffel, maar mijn huisgenoot (die ik leuk vindt...) probeerde haar telkens op haar mond te zoenen.
Mijn begleiding kan dit telkens ontwijken maar geeft wel een nieuwe poging om een knuffel te geven.
Ik stond erachter toe te kijken met een gevoel van hallo, ik ben hier ook nog, waarom moet ik dit aanzien??

Nu heb ik op verschillende sites gevonden dat als je 2 mensen ziet zoenen dat je Teveel met diegenes leven bemoeit. Ook heb ik gevonden dat als je een zoen niet afmaakt je onzeker bent, mischien wel of de liefde wederzijds is.
Nu weet ik niet hoe ik dit allemaal moet oppakken...

29 april 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De knuffel staat voor afhankelijkheid. Je steun gaat verhuizen en onbewust in een droom krijg je er last van. Het kussen staat symbool voor verbinding en samensmelten in elkaar. De huisgenoot is in symboliek een deel van jezelf. Je ziet ze zoenen en die kus mis je. De begeleider wordt gezien als voorbeeld en dus als een spiegel voor jezelf. Bepaalde karaktereigenschappen en vaardigheden van de begeleider vullen je aan of spreken je aan. De kus geeft deze energie. Een kus in een droom hoeft niet perse te maken hebben met sex of liefde.