Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Iets valt boven op mij

Anoniem1305
12 april 2018

Ik droomde gisternacht dat ik ergens lag te slapen, maar het was niet mijn eigen bed. Ik weet niet waar ik was maar het was geen grote ruimte. Opeens viel er iets op mij en ik moest het opvangen anders kwam ik er onder. Het was heel zwaar, het leek wel een muur. Terwijl ik dit droomde ben ik ook echt uit mijn bed gestapt en werd ik wakker met een hart dat tekeer ging. Ik heb dit nu een aantal keer gedroomd.

Wat zou dit kunnen betekenen?

12 april 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Als je droomt dat je slaapt betekent dat je onwetend of niet volledig bewust bent van de omstandigheden om je heen. De grote ruimte geeft geen overzicht. Je zwemt erin dus symboliseert dat het onbewuste. Het kent geen grenzen. Het voorwerp dat op je valt kon je niet aan zien komen. Misschien wacht je wel te lang, waardoor een probleem groter wordt dan hoe het eigenlijk was. Dat wat op een muur lijkt zijn obstakels.

13 april 2018
Beheerder

Het was geen grote ruimte Esme. haha.

De droom doet claustrofobisch aan.
Iets bedrukt je en dreigt je te smoren of verpletteren.
De muur is een beeld van onverzettelijkheid en afweer (soms ook starre trots)
Je kunt geen kant op, tenzij je het draagt.
Kan ook een bedrukkende relatie zijn.

Misschien was de ruimte wel zo klein dat het een symbolisch graf was?

13 april 2018

Sheherazade, ja klopt. Verkeerd gelezen. Is idd. claustrofobisch.

Sunny Anders
13 april 2018

Google eens op 'Incubus ervaring' of 'Old hag syndroom'.
Ik denk dat je dat hebt meegemaakt in een bepaalde vorm, niets bijzonders dus, komt veel voor, erg beangstigend maar helemaal te verklaren!

Sterkte, dromen kunnen erg angstig zijn; anders had ik hier nu niet zitten zoeken naar de nachtmerrie die ik afgelopen nacht had en nóg niet kwijtben...