Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: voorspellende dromen.

...
6 jaar geleden

Zelf had ik gister s'nacht een voorspellend fragment in mijn droom dat vandaag uit kwam. Ik zat in een kamer op school met precies dezelfde tafels en stoelen (ik was nog nooit in die kamer geweest)als in mijn droom. Ook zaten precies dezelfde mensen aan de tafel en dan ook in dezelfde positie. Ik had een ontzettende déjà vu. Ik weet zeker dat ik dat moment dan ook gedroomd had. Ook al was het een klein deel van de droom (kan me de rest niet herinneren), toch onthield ik het ergens in mijn achterhoofd. Daarbij was het moment vrij random in mijn droom. Ik kan me herinneren dat het vrij abrupt naar dat moment sprong. Misschien dat je soms heel kort de toekomst kan zien. Dat is voor mij nog raarder want ik geloof zelf niet in het begrip "de toekomst". Maar dat is een ander verhaal. Ik heb dit ook bij andere dromen gehad. Bijvoorbeeld, ik zag een boek in de zelfde kast met de zelfde details en lampen(etc) bij het huis van familie vrienden. Ook dit was voor dezelfde dag gedroomd. Ik vind het dromen of bordspellen van de toekomst vrij onnatuurlijk. En meestal zijn het kleine,vrij onbelangrijke dingen en details uit de droom. Waarbij ik de hele context eigenlijk vergeet. Ook zijn het de meest realistische momenten,denk ik. Dat is ook wel logisch. Waarschijnlijk klopt de context niet met de realiteit. Ik zat ook te denken dat de rare, onrealistische momenten dan ook symbolisch kunnen zijn en dat je brein je wat wilt leren.

6 jaar geleden
Beheerder

Proscopische dromen kunnen zeker voorkomen.
Ook al gaat het om ogenschijnlijk niet werkelijk relevante details, het is en blijft frappant dat de droom dat vooruit laat zien.
Het bewijst onweerlegbaar dat er een voorkennis kan bestaan. Dat niet iedereen daarvan te overtuigen is, is niet relevant.
Als de dromer zelf maar overtuigd is. Meestal komt het in fragmenten en is het niet precies zoals de werkelijkheid.
Maar tijd bestaat niet in het onbewuste, verleden heden en toekomst lopen door elkaar heen, het is geen chronologisch geheel.
Vaak inderdaad meer symbolisch. Maar op het moment dat het in de realiteit plaatsvindt vallen de blokjes op hun plaats.
Persoonlijk ken ik talrijke ervaringen op dat gebied en geloof dan ook met zekerheid dat de geest dingen vooruit ziet of kan zien.
Maar niet alles druppelt door. Ik beschrijf het wel als een aggregatietoestand waarbij de nog niet gerealiseerde gebeurtenissen nog moeten kristalliseren of materialiseren, zoals stoom, water en ijs kan worden.
Soms zijn de details verpletterend juist, ook al wordt een en ander in een andere context geplaatst.
Bovendien bestaan er veel te veel verhalen met dergelijke impressies die juist bleken om die allemaal weg te wuiven.
De statische kans dat het een toeval was, valt al snel in astronomische getallen als meerdere details juist blijken.
Het gaat er dus minder om of het belangrijke zaken betreft dan om het frappante verschijnsel zelf dat je daarover droomt.
De toekomst werpt zijn schaduwen vooruit. Ook al zal niet alles exact vastliggen, want dat zou teveel parameters vergen.
Maar hoe kan een helderziende anders een juiste voorspelling doen? Misschien komen er maar enkele werkelijk uit, toch blijft het een feit dat het soms zeer juist kan zijn. Het onbewuste echter neemt veel meer waar dan het bewustzijn. Daarom is het ook in staat een andere kijk op zaken te leveren. Het is dus ook niet onmogelijk dat je via een ander "kijkt". Verder geeft zelfs de wetenschap schoorvoetend toe dat er zoiets als een hypothetisch buitenlichamelijk onafhankelijk bewustzijn mogelijk is. Waarmee je dus op een bepaalde plaats zou kunnen kijken.
Dejavu ervaringen bestaan er zeer vele. De neurologie meent dat er een verschil in waarneming en verwerking bestaat waardoor we een fractie van een seconde later beseffen wat de zintuigen waarnemen en daarom menen dat het een Dejavu ervaring is.
Er bestaan echter vele juiste Dejavu ervaringen die historisch zijn bewezen. Zoals de ontdekking van nog totaal onbekende details.
Helderziendheid in ruimte en tijd is zo oud als de mens. Al zit er zeker heel wat kaf onder het koren.