Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

2 keer dezelfde droom over sneeuw

Paul Huygen
30 maart 2018

Beste,

Ik heb al 2 keer dezelfde droom gehad. Ze zijn gelijklopend behalve op het einde is er iets veranderd.

Het deel welke er voor de 2 gelijklopend zijn zijn als volgt;

Ik sta in een gebouw met veel mensen rond me die me aanmoedigen om een deur te openen. Ik doe de deur open en zie een hele muur van sneeuw en zie dat we dicht gesneeuwd zitten. Ik neem een aanloop en bek tegen de sneeuw. Dat doe ik verschillende keren. En opeen breek ik door die muur van sneeuw. Ik sta buiten in het midden van een sneeuwlandschap. Alles is wit van de sneeuw. In de verte staat een vliegtuig. Ik loop er naar toe en stap in. Ik ben de piloot en we stijgen op.Opeens zie ik het gebouw onder me. Het is een heel groot gebouw. Helemaal ondergesneeuwd. Ik cirkel er een paar rondjes boven. Ik land weer en stap uit. Ik ga naar een grote poort van een hangaar. een grote garagepoort en duw ze open. De mensen die binnen zijn zeggen dat ik ze snel dicht moet doen omdat het buiten koud is. Ik stap binnen en duw ze dicht. Ik kijk rond me en iedereen is de sneeuw die binnengewaaid is weg aan het scheppen. Ze hebben het allemaal koud. En ik sta daar zo heel verwonderd van 'Het is toch niet koud?!' Ik heb het heel warm. Ik brand bijna op zo warm heb ik hed. Ik heb een dikke vollen trui aan en een dikke jas. Ik verbrand bijna. Ik loop verder en zie allemaal rekken moet poetsproducten staan. , afwasproducten, wasverzachters, ... Als ik naar de prijs kijk kost alles 8 euro of je moet ze per 8 kopen of je hebt er 80% korting op. Ik bekijk het verwonderd en stap verder. Ik kom weer bij een andere deur die ik open doe. Weer een berg sneeuw. Ik schep de sneeuw weg met een sneeuwschop die er tegen de muur stond. En geraak zo buiten. Ik wandel verder door de sneeuw en zie in de verte een ander gebouw. Ik zie overal rode auto's en vrachtwagens staan. Ik kom bij het andere gebouw aan. Opeens komt er een rode auto aangereden. Zonder deuren en motorkap. Er stapt een man uit die me een brief geeft. Ik stop de brief weg achter mijn dikke jas zodat hij veilig zit tegen de sneeuw, zonder de brief te openen. Ik ga het andere gebouw binnen en sluit de deur achter me. Ik draai me op en zie overal stapelbedden staan. Er zijn een paar mensen aan het slapen. De meeste bedden zijn leeg. Ik kijk naar de persoon die in het onderste bed van het stapelbed light. Hij kijkt me glimlachend aan. Ik stap verder en kom bij een badkamer aan met acht badkuipen allemaal gevuld met warm water. Ik kleed me uit en neem een bad. Ik was mijn voeten heel grondig. Daarna stap ik uit en droog me af en kleed me aan. Ik vind nergens mijn rechter sok. Ik ga zoeken naar mijn rechter sok. Ik vind hem, hij lag ergens achterin. Ik trek snel mijn sok aan en doe mijn schoenen aan. Ik stap de badkamer buiten. Er staat een oude vriendelijk glimlachende vrouw met een bezem. Ze wijst met haar bezem naar een deur. Ik ga naar de deur en doe ze open.

En dan verchilt het een beetje.

De eerste keer dat ik droomde;

Ik deed de deur open en zag een helder wit licht wat me verblindde. Daarna werd ik wakker.

De tweede keer dat ik het droomde;

Ik deed de deur open en zag een helder wit licht wat me verblindde. Ik stapte verder en in de verte stond iemand met een mooie witte jurk. I stapte er naar toe. Ik was niet meer verblind door het felle licht maar voelde dat het warme stralen van de zon was. Ik kwam dichter en zag dat de vrouw een vriendin was die ik ken. Ze deed haar armen open en glimlachte naar me. Ik ging naar haar toe. We knuffelden elkaar en gaf haar een zoen op haar voorhoofd. Ik voelde me heel kalm worden.

Daarna werd ik wakker.


Weet iemand wat deze droom betekent?

Alvast bedankt.

Paul

31 maart 2018
Beheerder

Het lijkt wel op het sprookje de IJskoningin/Sneeuwkonigin van Andersen.
[nl.wikipedia.org]

De hele wereld en iedereen is ingesneeuwd. Alles is dor en dood. Liefdeloosheid, gebrek aan warmte.
Jij bent de enige die een Nessushemd draagt dat je bijna in vlammen zet maar door je dikke huid (kleding) straalt er geen spatje warmte van je uit.
De wereld is steriel. Mooi wit maar volkomen onleefbaar alsof je je op de Noordpool bevindt of in het land van de Sneeuwkoningin in het hoge noorden.
Zij leeft in een paleis van ijs. Jij bent de oorzaak van die koude, je hart is versteend. Je doet niets om die mensen warmte te geven, al was het maar een kartonnen doos of erwtensoep van het Leger des Heils. LOL. (daar betaalt men dan miljoenen aan donaties voor)

Het is bijna een opvangcentrum of getto voor daklozen met kale stapelbedden.

Niemand durft naar buiten vanwege de ijzige koude en de afweermuur van sneeuw waarop alles afstuit.
Je durft niet te voelen daarom draag je die dikke laag kleding waarin je bijna afbrandt. Je houdt alle warmte voor jezelf.
Dan die afwasmiddelen de erop wijzen dat je iets op moet ruimen maar daar moet fors voor betaald worden. Het kan alleen wat voordeliger als ze het in het groot inkopen wat tegelijk betekent dat er heel wat op te ruimen valt.

Je badkamer staat vol met badkuipen als of je schudbaden nodig hebt om je te reinigen. Maar ook hier is het alleen voor jezelf bestemd.
Je onttrekt eigenlijk alle warmte aan je omgeving.

Deze droom wijst op verlies van de ziel, op een dor landschap zoals toen Doornroosje werd geprikt en alles in een 100 jarige slaap viel.

De rechtersok is het been waarmee je in de wereld staat. Het is ook een beeld van het stoffelijke bestaan, het lichaam.
Je sokken aantrekken is terug naar de aarde en de realiteit.

Dat vrouwtje met de bezem is misschien Baba Yaga? Ze heeft net als een heks een bezem, dat is tegelijk een attribuut waarmee ze toverspreuken bekrachtigt en een reismethode, het is ook een instrument waarmee het kwaad kan worden bestreden. Of het dient als grens en legitimatie.
Over de bezem stappen was bijvoorbeeld een oplossing, of geschil, accepteren, of een huwelijk bevestigen.
Ze wijst je de deur. (Wat bijna inhoudt dat het haar badkamer is).

Door het bad deed je even je beschermende kleding uit waarin je stikt van de opgekropte energie/vuur (harnas afpellen).

Rode auto's zijn voorbodes van Vuur/Eros. Hoewel het blikken voertuigen zijn.
Je bent net als een (vries-)huis of een auto. (beeld van je psyche)

Het verblindende licht is vergelijkbaar met een sneeuwvlakte.

Maar in de tweede droom wordt het een warm licht van de Zon die de ijzige koude doorbreekt. (geestelijk licht/inzicht)
Dat is afkomstig van de liefde die de vrouw uitstraalt.

Deze vrouw staat wellicht symbool voor de anima.
Zonder haar (*anima) invloed is het leven koud, dor en zinloos.
Je kunt je niet op blijven sluiten in een ijskasteel.

Dat vliegtuig wijst op zweven. Je hebt daarin geen werkelijk contact met mensen, die je in het algemeen lijkt te negeren of te mijden.

In het sprookje van de ijskoningin werd het jongetje geraakt door een ijspegel in het hart en voerde hem weg naar de IJskoningin.
Maar zijn vriendinnetje/zusje? begint een lange zoektocht naar het hoge noorden.
Haar liefde doet de ijspegel uiteindelijk smelten.

Het gaat hier om mannelijke versus vrouwelijke eigenschappen, als het kille verstand tegenover het gevoel.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 31 maart 2018 door Sheherazade.