Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

"Levendige" droom over doodgaan

Es
23 februari 2018

Hallo,

Afgelopen nacht droomde ik dat ik doodging.

Het begon met een hele grote boot en het water was erg hoog. Ik zat zelf niet op de boot, maar keek van een afstand toe. Heel veel meer herinner ik mij niet meer van dat stuk.

Vervolgens zit ik in een stilstaande auto op een parkeerplaats en zie ik iemand iets uit zijn kofferbak halen. Ik word niet opgemerkt door hem. (in het echte leven zijn wij collega's). In de auto besef ik mij dat ik bijna doodga, alsof het een soort ingeving was. Ik raakte niet in paniek, maar ging mij wel afvragen hoe het zou zijn en wat ik daarna zou gaan doen (?)

Weer wat later in de droom ben ik met iemand anders (ook een collega in het echte leven) en aan haar vertel ik dat ik bijna dood zal gaan. Haar reactie was heel kalm en meer alsof ik iets behaald had dan dat het iets vervelends was.

Dan lig ik ineens in een vreemd bed en zie ik de vrouw van de vorige alinea in de deuropening staan. Ik begin een beetje weg te vallen en zeg tegen haar dat het zo ver is, bijna op een lacherige manier. Die vrouw zei op een vriendelijke/vrolijke manier: "oké, doei!" en liep weg.

Toen werd alles zwart voor mijn ogen en ervoer ik daadwerkelijk iets. Ik kan niet goed beschrijven wat ik voelde, buiten dat het erg vredig was. In die droom kwam ik ineens weer bij, alsof ik uit de dood opstond ofzo. Ik herinner mij nog een van de twee te denken: "dit was het dan" of "was dit het dan?".

Toen pas werd ik echt wakker, bijna verbaasd dat het een droom was omdat het doodgaan zelf heel echt voelde. Ik voelde mij ook bij het wakker worden rustig, maar wel verward omdat ik de droom niet helemaal snap en het zo echt aanvoelde.

Ik hoop dat er iemand is die kan uitleggen wat dit allemaal betekent en hoe het kan dat ik het doodgaan zelf echt ervoer.

23 februari 2018
Beheerder

Doodgaan is meer onbewust worden.
Het lijkt wel of het niemand iets kan schelen dat je dood gaat.
Ze doen er zo laconiek over, of je niet bestaat.

Als je inslaapt kan er een uittreding ontstaan en wordt je een andere wereld gewaar.
De indrukken van het leven vallen van je af en er ontstaat een algeheel gevoel van ontspanning.
Het lichaam wordt losgelaten, pijn is verdwenen enz.
(In meditaties kan dat gevoel ook ontstaan).

Het water is meest het onbewuste.
De boot kan een verbinding hebben met de bekende veerboot. (naar de andere kant)
Maar jij zit er niet in.
Doodgaan is zoiets als een oude jas uitdoen (al kan het heel beangstigend zijn en afhangen van omstandigheden).

Bij een BDE ondervinden de personen meestal een algeheel vredig gevoel.
(Een enkele keer kan het wel een bad trip lijken).