Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Enge kamer

Anoniem
6 jaar geleden

Ik had een paar keer een terug komende droom ik stond in een kamer helemaal alleen maar zo voelde het niet ik had het gevoel dat ik via alle kanten werd bekeken de kamer was helemaal in het rood er stonden oude meubels en er was geen deur er lagen glasscherven op de grond en een ketting met een foto ik kan me de foto niet meer herinneren maar volgens mij stond er een jongen op die ik niet kende en er was een luik het was zo raar want toen ik dat luik opende zag ik de weg met heel veel auto's ik vroeg me af waar die heen gingen en ik viel dus voorover dat luik in en toe werd ik wakker ik zou graag willen weten wat mijn droom betekent

6 jaar geleden
Beheerder

Je bekeken voelen wijst op onzekerheid.
Rood is de kleur van de laagste chakra.

Oude meubels is het verleden.
Glasscherven wijzen op een pijn b.v. een relatie of liefde verlies.
Je moet heel voorzichtig lopen.
De foto wijst op een hechte verbinding met een ketting nota bene.
Het luik is een valluik.
De auto's vormen de levensstroom, de chaos en de roes van het leven.
Je valt dus pardoes terug in de stroom.
Veel auto's op grote hoogte gezien lijken wel op kevertjes in een rij. Allen haastig op weg naar nergens-land. The rat race.

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een huis staat symboliek voor je lichaam en geest. De kamers zijn de eigenschappen; karakter en vaardigheden. Je kan wel wat privacy gebruiken, want je hebt het gevoel dat er mensen op je vingers kijken. Dat kan een onprettig gevoel geven.

Rood heeft verschillende betekenissen. Hier staat rood voor de rem. Het verkeerslicht staat op rood! Rood voor vuur, die het hart en ademhaling controleert en vraagt naar voedsel om daar weer energie uit te halen.

De oude meubels geven het verleden aan. Dit triggert je herinneringen. Er zijn goed en slechte herinneringen. Van de slechte kun je leren. Dan weet je tenminste hoe je het de volgende keer niet moet doen. Een ketting staat voor het oneindige. Geen begin en geen eind. Oude tradities maakt door de ketting gebondenheid. De jongen is een spiegel van jezelf. Het gaat erom wat voor gevoel je die jongen geeft. Dat is niet beschreven.
De luik is een escape. De auto’s brengt je terug naar de snelle maatschappij.

Anoniem
6 jaar geleden

De jongen op de foto kende ik niet maar toen ik de ketting vast hield kreeg ik een heel benauwd gevoel alsof er een band is tussen hem en mij en in mijn dr omen leek hij mij bekend voor te komen maar ik ken hem en ik kreeg er ook een naar gevoel alsof er iets ging gebeuren met hem het was heel erg eng alsof de jongen vermoord zou worden of al is gebeurd. En ik heb nog een andere vraag want alltijd als ik wakker word kan ik niks van mijn dromen herringeren maar deze kon ik gewoon van achter naar voren vertellen en dat vond ik raar is dat gewoon?

Anoniem
6 jaar geleden

Heel erg bedankt voor uw bericht het lijkt et clopped want ik kijk erg terug naar het verleden want ik Ben Vaak verhuist en heb Nare dingen meegemaakt en die herringeringen komen sons uit het niet weer boven en Dan voel ik me zo verdrietig maar nog maals heel erg bedankt voor uw antwoord

Anoniem
6 jaar geleden

En ik heb het er met niemand over gehad omdat de dingen uit mijn verleden best heftig zijn en als ik het vertel begripen ze me niet of vatten ze het verkeerd op en dit is de eerste keer dat ik over die droom vertel

6 jaar geleden
Beheerder

Denk dat je met een ketting aan die knaap vastzit.
Nu hoeft dat geen persoon te zijn, het kan ook een trauma zijn waar je niet klaar mee bent.

De meeste dromen vergeet je gewoon.
Maar heftige dromen blijven door hun energie duidelijke hangen en zijn dan ook beladen met emoties.
Emotie is vaak de drijfkracht achter herinneringen en vooral trauma's.
Jung liet mensen vaak iets creatiefs doen zoals schilderen en schrijven.
Zijn leer is volledig gebaseerd op energetische grondslagen.
Dus met het moeizaam pogen een en ander op te schrijven of te schilderen met een onwillig penseel is een methode om het complex uit te putten.
Daarmee trek je energie vanuit het onbewuste naar je toe en neemt de heftigheid van de herinnering of de emotie af.
Emotioneel beladen onderwerpen drijven sneller boven. Het zijn ook de zaken die je het liefst onder water wilt houden.
Als het in het onderbewuste is gedrukt verandert het van karakter en worden de beelden vaak onbegrijpelijk, symbolisch of zelfs primitief.
Daarom is het een moeizame weg om het weer bewust te maken waarna het eindelijk kan worden verwerkt.
Zo niet blijft het vaak jaren ondergronds voortwoekeren en is de oorzaak van stoornissen en problemen, symptomen en onrustige dromen.

6 jaar geleden

Dus je kreeg bij die jongen een vreemd gevoel. Alsof hem iets aangedaan werd. Personages in een droom zijn vaak de spiegel van jezelf. Emoties en eigenschappen worden gereflecteerd van hem naar jou. Het zijn de dingen die onbewust in je huist en tijdens de droom naar boven komt. Het voelt alsof de jongen iets aangedaan is. Dat is ook bij jou zo. Boodschappen in dromen worden in symbolieken vertelt. Zoals vermoord worden in een droom een hele andere betekenis heeft dan je normaal zou denken. Vermoorden is ontdoen van vervelende eigenschappen, emoties of herinneringen. Het is als het spreekwoord “iets de das omdoen”. Net als de rode kleur die staat voor “stop”, wil je een eind maken aan al het verdriet.

Anoniem
6 jaar geleden

Sherezade en Esme heel erg bedankt voor jullie antwoorden ik snap eindelijk waarom ik die droom kreeg en wat het betekende en het klopte wel met wat ik had meegemaakt nogmaals heel erg bedankt