Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zwangerschap

6 jaar geleden

Hoi,

Wij proberen al een tijdje zwanger te worden. Dit is nog niet gelukt. Voor een paar maanden terug zei mijn schoonzusje dat ze had gedroomd dat ik zwanger was. Een aantal weken later kwam een collega mij het zelfde vertellen (zij wist niet van onze kinderwens) en daarna had ik zelf die droom dat ik zwanger was. Ik weet dat ik er veel mee bezig zijn. Maar is er nog een andere verklaring voor? Wie kan mij helpen?

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het onbewuste komt hierbij naar boven. Ik zou graag willen zeggen dat het om een visioen gaat. Maar ja, dan denk ik toch dat ik je op een verkeerd spoor breng. Zoiets kun je alleen achteraf zeggen. En dan terug denken dat anderen hier ook over hebben gedroomd. Dat zou dan een leuke herinnering zijn.

De tijd van zwanger worden is bij iedereen verschillend. Bij de één is het meteen raak en bij de ander kan het heel lang duren. De teleurstelling kan best groot zijn, als het weer niet gelukt is. Het vraagt veel geduld en kan demotiverend worden. Als ik je verhaal lees, lijkt het op een wensdroom. Onbewust kun je je wens naar anderen uitstralen en pikt een ander het ook weer onbewust op en gaat er over dromen. Voor een ander is dit stukje in hun leven ook een soort verwerking, omdat ze het je gunnen.

De symboliek in dromen van zwanger zijn is vruchtbaarheid van nieuwe plannen, ideeën en ontwikkelingen in je leven.

6 jaar geleden

Hoi,
Dank je wel voor je reactie. Een wensdroom vind ik ook mooi. Bijzo der dat een collega dit dan van mij heeft opgepikt en met daarin een stukje van haar zelf waarschijlijk. Gezien de situatie zou dit goed kunnen.
Voor mij in ieder geval een klein mysterie beantwoord.

6 jaar geleden
Beheerder

Zwangerschap kan ook een geestelijke ontwikkeling zijn van het Zelf.
Vergelijkbaar is meditatie of Zelfbebroeding.